Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Καρπενήσι

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Καρπενήσι

Το πρωί της Τρίτης, έγινε η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ισπανίας. Κατά της 10 η αποστολή αναχώρησε με προορισμό το Καρπενήσι όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας των διεθνών. Σε δηλώσεις προέβησαν τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης όσο και αρκετοί από τους διεθνείς.

Το πρωί της Τρίτης, έγινε η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ισπανίας. Κατά της 10 η αποστολή αναχώρησε με προορισμό το Καρπενήσι όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας των διεθνών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, με δηλώσεις του έδειξε την αισιοδοξία για την δουλειά που θα κάνει η ομάδα στην προετοιμασία ενώ φανερή ήταν η ευχαρίστηση του παρουσία όλων των διεθνών στην επίσημη «πρώτη».

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Δεν έχουμε μια πολύ καινούρια φιλοσοφία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Να απολαύσουμε τη δουλειά που θα κάνουμε εκεί για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέλουμε να είμαστε υγιείς», τόνισε ο Κατσικάρης.

Για τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε: «Μέχρι χθες υπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά σήμερα θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια λίστα με ονόματα, αλλά πάντα θα προκύψουν προβλήματα και ήμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε απουσία και κάθε πρόβλημα».

Για στόχους της Εθνικής είπε: «Όταν παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είσαι Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Έλληνας έχει μάθει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και η πρόκληση είναι αυτή: να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και που θα παίζει καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κάθε ομάδα διαφορετική.

»Σίγουρα υπάρχει ένα παρελθόν, η ομάδα έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009. Σε αυτά τα τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη κι ελπίζουμε να την έχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά και θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, για το αν αποτελεί για τον ίδιο πλεονέκτημα το γεγονός ότι ξέρει καλά την Ισπανία και τους συνεργάτες του είπε: «Είναι θετικό για μένα ότι γνωρίζω καλά την Ισπανία και θα νιώσω πολύ καλά, ενώ και η επιλογή του σταφ έγινε επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ώστε να μη χάσουμε χρόνο στο να γνωριστούμε».

Λίγο πριν την αναχώρησε και οι παίκτες της ομάδας δεν παρέλειψαν να κάνουν και αυτοί με τις σειρά τους δηλώσεις. Πρώτα ο Γιάννης Αντετοκούμπο: «Ήμουν ανυπόμονος να έρθω στην Εθνική και είμαι περήφανος που κλήθηκα στην Εθνική. Ανυπομονώ για το Μουντομπάσκετ, θέλω να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πώς θα πάει. Για μένα είναι ένας πόλεμος. Ένας άλλος 19χρονο θα είχε τρακ, εγώ όμως όχι».

Για τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί είπε:«Έχω μιλήσει με τον κόουτς κι ό,τι μου ζητήσει θα το κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζέισον Κιντ με χρησιμοποίησε στο summer league σε πέντε θέσεις».

Ενώ αναφέρθηκε και για την προσπάθεια της Νέων στο Ηράκλειο: «Τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν, παρά τους τραυματισμούς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Κώστας Παπανικολάου: «Όταν είσαι 24 ετών έχεις ακόμη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι ακόμη παραπάνω γιατί βλέπω παιδιά από τη δική μου ηλικία να είναι και πάλι εδώ. Σε κανέναν δεν γίνεται χάρη που βρίσκεται εδώ, το καταφέρνει με τη δουλειά του. Όσοι είναι εδώ το αξίζουν.

»Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους μας, γιατί το να έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μεγάλη υπόθεση. Για πολλούς μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ως μεγάλη τιμή, γιατί ξεχωρίζεις ανάμεσα σε τόσους παίκτες στη χώρα σου.

»Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάλουμε στόχους. Προέχει να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Όρεξη για δουλειά έχει η ομάδα κι έχουμε τα άτομα που θα μας δείξουν το δρόμο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά».

Μετά ήρθε η σειρά του Νίκου Ζήση: «Τα χρόνια περνάνε, αλλά το λέω κάθε χρόνο πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να έρχομαι στην Εθνική. Φέτος ειδικά που είμαι αρχηγός είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η ευθύνη.

»Όσο περνάνε τα χρόνια προς το τέλος της σεζόν νιώθεις πιο κουρασμένος, αλλά είχα το χρόνο να ξεκουραστώ κι από τη στιγμή που ο κόουτς με κάλεσε ήρθα με χαρά. Είναι πολύ σημαντικό οι δώδεκα παίκτες που θα είναι στην ομάδα να γουστάρουν που θα παίζουν σε αυτή, είτε λίγο είτε πολύ», τόνισε.

Όσο για την ομάδα που θα παρατάξει η Εθνική στη διοργάνωση της Ισπανίας, είπε: «Έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχουν νέα παιδιά και παρά τις μεγάλες απουσίες που έχουμε μπορούμε με χαμηλούς τόνους-όχι όπως πέρσι που μιλούσαμε για μετάλλιο-και πολλή δουλειά να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία.

»Και πέρσι η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο. Κάθε χρονιά είναι καινούρια. Υπάρχει νέος προπονητής και νέα παιδιά και παρά τις απουσίες υπάρχουν παιδιά που μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και σίγουρα θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά που θα αισθάνονται λίγο ‘τρακαρισμένα’».

Τέλος μίλησε και το νέο πρόσωπο στην αποστολή της Εθνικής, ο Αντρέας Γλυνιαδάκης που πήρε την θέση του Κώστα Κουφού: «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα το τηλέφωνο από τον κόουτς όπως ήρθαν τα πράγματα. Μου έλειψε η εθνική ομάδα. Για εμένα είναι μια πρόκληση η παρουσία σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι να βρει η ομάδα ομοιογένεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024