Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα πάμε για το καλύτερο στο Μουντομπάσκετ», λέει ο Βασιλειάδης

«Θα πάμε για το καλύτερο στο Μουντομπάσκετ», λέει ο Βασιλειάδης

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξέφρασε την άποψη ότι, μέσα από τις προπονήσεις, η Εθνική μπάσκετ των ανδρών θα γίνει ομάδα και θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το διάστημα 30/8-14/9 στην Ισπανία. Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή για την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μίλησε για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της «γαλανόλευκης», Φώτη Κατσικάρη, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνιζόταν για τρία χρόνια στην Μπιλμπάο, ενώ τόνισε πως είναι κίνητρο το γεγονός ότι πέρυσι η εθνική έμεινε μακριά από τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξέφρασε την άποψη ότι, μέσα από τις προπονήσεις, η Εθνική μπάσκετ των ανδρών θα γίνει ομάδα και θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το διάστημα 30/8-14/9 στην Ισπανία.

Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή για την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μίλησε για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της «γαλανόλευκης», Φώτη Κατσικάρη, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνιζόταν για τρία χρόνια στην Μπιλμπάο, ενώ τόνισε πως είναι κίνητρο το γεγονός ότι πέρυσι η εθνική έμεινε μακριά από τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Όταν σε καλεί η Εθνική Ομάδα, είναι τιμή για κάθε αθλητή. Εγώ τουλάχιστον, δέχομαι την κλήση κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά. Δεν μπορεί να αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας» τονίζει ο Βασιλειάδης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, και συμπληρωνει: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να πάμε καλά».

Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής από τον Φώτη Κατσικάρη και τη φιλοσοφία του, ο έμπειρος άσος επισήμανε: «Υπάρχει καινούριος προπονητής και μαζί μια διαφορετική φιλοσοφία, την οποία γνωρίζω, καθώς συνεργάστηκα μαζί του τρία χρόνια. Όταν όλα τα παιδιά αρχίσουν να μαθαίνουν αυτή τη φιλοσοφία, θα ευχαριστηθούν και το παιχνίδι πολύ. Μέσα από τις προπονήσεις θα μάθουμε να παίζουμε μαζί και πάλι, θα γίνουμε ομάδα, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία.

Είναι ένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να τρέξει, να πηγαίνει στα ριμπάουντ, να βγάλει αιφνιδιασμούς. Τα είπε και ο ίδιος άλλωστε. Ο χρόνος εδώ είναι λιγοστός και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η δική του φιλοσοφία έχει να κάνει με το γρήγορο παιχνίδι, ενεργοποιεί και δίνει ρόλους και στους πέντε παίκτες μέσα στο παιχνίδι, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κάνει και τους 12 παίκτες που έχει στη διάθεσή του -ή τους 16 στην προετοιμασία τώρα- σημαντικούς».

Αναφορικά με την παρουσία της εθνικής στο περυσινό Ευρωμπάσκετ, όταν έμεινε εκτός προημιτελικών, ο Βασιλειάδης τόνισε ότι «είναι κίνητρο. Γενικότερα, τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ανδρών έχει μείνει μακριά από το μετάλλιο, μακριά από τις ψηλές θέσεις. Και είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια.

Άλλωστε, φιλοσοφία όλων μας είναι ότι πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε τώρα, να είμαστε δυνατοί και να μην έχουμε τραυματισμούς. Η Εθνική Ελλάδας έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τον κάθε αντίπαλο».

Καταλήγοντας, ο 30χρονος άσος απάντησε στην ερώτηση τι του έχει λείψει περισσότερο από την προετοιμασία της εθνικής: «Κάθε χρόνο σκέφτομαι την παρέα… Σκέφτομαι πόσο καλά περνάμε και εκτός προπονήσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, πόσο ενωμένοι είμαστε σε έναν κοινό στόχο, αλλά και στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα.

Παραμένουμε παρέα και είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία αυτής της ομάδας. Και τώρα που είμαι εδώ, μου λείπει ο γιος μου ο Γιάννης…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024