Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δηλώσεις Ζήση, Γιάνκοβιτς και η... selfie του Αντετοκούνμπο!

Δηλώσεις Ζήση, Γιάνκοβιτς και η… selfie του Αντετοκούνμπο!

Από το Καρπενήσι όπου η Εθνική μας πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει Ευρωμπάσκετ ο Νίκος Ζήσης έκανε δηλώσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» και μεταξύ άλλων μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ενώ κατέστησε σαφές πώς είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη να είσαι αρχηγός της εθνικής ομάδας. Ενώ από τη μεριά του, δηλώσεις έκανε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Από την άλλη μεριά ο Αντετοκούνμπο έγινε... φωτογράφος για μια μέρα, αφού στη Media Day της Εθνικής στο Καρπενήσι πήρε μια φωτογραφική και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες, με αποκορύφωμα την προσπάθεια του να βγάλει μία... selfie!

Από το Καρπενήσι όπου η Εθνική μας πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει Ευρωμπάσκετ ο Νίκος Ζήσης έκανε δηλώσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» και μεταξύ άλλων μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ενώ κατέστησε σαφές πώς είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη να είσαι αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη, ύστερα από τόσα χρόνια στην Εθνική, να γίνεσαι αρχηγός της. Πάντα προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, όταν είσαι μάλιστα από τους παλαιότερους, σε μια ομάδα με αρκετά νέα στελέχη, είναι σημαντικό να μεταδώσεις σε όλους τι σημαίνει Εθνική, πόσο καίριο είναι να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλο για το καλό της ομάδας, να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου.

»Έχουμε μια ομάδα με ταλέντο, αλλά και απουσίες βασικών και έμπειρων παικτών, οπότε το αποτέλεσμα θα φανεί στο γήπεδο. Ένα είναι το σίγουρο, η ομάδα έχει ποιότητα, δεν χρειάζεται τώρα να λέμε μεγάλα λόγια. Το Παγκόσμιο έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με παίκτες υψηλής αξίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πλέον το μπάσκετ έχει »παγκοσμιοποιηθεί» και πολλές ομάδες, που παλαιότερα ως ονόματα δεν φόβιζαν κανέναν, τώρα μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

»Είναι δύσκολο πρωτάθλημα και προετοιμαζόμαστε σκληρά, ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες στον όμιλό μας. Για παράδειγμα, τη Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες που είναι στον όμιλό μας πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με προσοχή, γιατί μπορεί να μην έχουν όνομα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια την έχουμε πατήσει από τέτοιες ομάδες».

«Θα τα δώσω όλα για να κερδίσω μια θέση στη δωδεκάδα», είπε ο Γιάνκοβιτς

Ενώ από τη μεριά του, δηλώσεις έκανε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει μια θέση στη δωδεκάδα και να βοηθήσει τη «γαλανόλευκη» στο Μουντομπάσκετ.

«Προσωπικά θεωρώ ότι το να καλείσαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ενόψει ενός μεγάλου τουρνουά είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή. Είναι τιμή, είναι κάτι που όλοι αναγνωρίζουν και θα πρέπει να είμαστε εδώ, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να δώσει χαρά σε πολύ κόσμο. Δημιουργείς αναμνήσεις μέσα από μια καλή πορεία και κάνεις χαρούμενους τους δικούς σου ανθρώπους, αυτούς που σε πιστεύουν, αυτούς που είναι δίπλα σου και όσους αγαπούν αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για κάθε αθλητή», είπε αρχικά.

Ποιος είναι ο στόχος σου κάθε μέρα που μπαίνεις στο παρκέ; «Αυτό που προσπαθώ με κάθε ευκαιρία, είτε είναι αγώνας, είτε είναι η προπόνηση, είναι να είμαι εκεί ορεξάτος να σκυλιάζω σε κάθε προπόνηση, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου να γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση και το θέμα είναι τελικά πόσο θέλεις να βρίσκεσαι κάπου, πόσο θέλεις να κάνεις κάτι».

Πόσο δύσκολο είναι 16 παίκτες που συναντιούνται κάθε καλοκαίρι να γίνουν ομάδα; «Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούμε. Είναι πολλοί διαφορετικοί παίκτες, από διαφορετικές ομάδες, διαφορετικά πρωταθλήματα. Η συνεργασία των παικτών είναι το παν, άρα το πόσο καλά ξέρεις τον άλλον και πόσο γρήγορα προσαρμόζεσαι σε καινούριες καταστάσεις, ειδικά σε αυτές που θέλει ο προπονητής μας, είναι κλειδί. Είναι δύσκολο να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε αρκετά σκληροί ως παίκτες και χαρακτήρες ώστε να πάρουμε αυτό που θέλει ο προπονητής και να το βάλουμε στο παιχνίδι μας και στο παιχνίδι της ομάδας τελικά».

Πόσο διαφορετική είναι η… ζωή με τον Φώτη Κατσικάρη; «Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι αυτόν, γιατί αυτό υποδεικνύει η ίδια του η πορεία όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στη φιλοσοφία και στον τρόπο που θέλει να αγωνιστούμε. Από εκεί και πέρα περιμένω σκληρή δουλειά, όπως μας ζητάει καθημερινά, ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να κάνουμε την ομάδα καλύτερη».

Ο… φωτογράφος Αντετοκούνμπο!

Από την άλλη μεριά ο Αντετοκούνμπο έγινε… φωτογράφος για μια μέρα, αφού στη Media Day της Εθνικής στο Καρπενήσι πήρε μια φωτογραφική και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες, με αποκορύφωμα την προσπάθεια του να βγάλει μία… selfie!

Όπως βέβαια διαπίστωσε και ο ίδιος, η selfie με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, είναι λίγο πιο δύσκολη από ότι με ένα κινητό τηλέφωνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024