Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πολύ υψηλό το IQ των Ελλήνων» είπε ο Κατσικάρης

«Πολύ υψηλό το IQ των Ελλήνων» είπε ο Κατσικάρης

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πρώτη φάση της προετοιμασίας της εθνικής μπάσκετ των ανδρών, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, με τους διεθνείς να αποχαιρετούν το Καρπενήσι με μία πρωινή προπόνηση και να επιστρέφουν στην Αθήνα. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ρεπό και την Πέμπτη το πρωί οι παίκτες θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ, για να αρχίσουν το […]

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πρώτη φάση της προετοιμασίας της εθνικής μπάσκετ των ανδρών, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, με τους διεθνείς να αποχαιρετούν το Καρπενήσι με μία πρωινή προπόνηση και να επιστρέφουν στην Αθήνα.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ρεπό και την Πέμπτη το πρωί οι παίκτες θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ, για να αρχίσουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο Φώτης Κατσικάρης προχώρησε σε έναν απολογισμό της ως τώρα προετοιμασίας και της πρώτης γνωριμίας του με τους παίκτες.

«Το πιο δύσκολο της υπόθεσης σε αυτό το πρώτο στάδιο είναι το γεγονός ότι έχεις 16 παίκτες που προέρχονται από διαφορετικές καταστάσεις, με την έννοια ότι κάποιοι είχαν το περιθώριο να ξεκουραστούν λίγο περισσότερο, άλλοι λιγότεροι.

»Ο πρώτος στόχος ήταν, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα από τα εργομετρικά, να φτιάξουμε μια ομάδα, εναρμονίζοντας αυτές τις διαφορετικές καταστάσεις, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα χρειαστούμε τις επόμενες μέρες, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το σύνολο. Ένα από τα βασικά συστατικά για τη συνέχεια είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να έχουμε αντοχές και ταχύτητα.

»Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε. Δεν είχαμε τραυματισμούς, με εξαίρεση αυτόν του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί εγώ το ήξερα, αλλά το διαπίστωσα για μία ακόμη φορά, ότι η εξυπνάδα και το IQ του Έλληνα είναι πολύ ψηλά», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

«Δεν χρειάζεται να πω για το κλίμα, για τη διάθεση. Ήταν κάτι από τη στιγμή που μπήκαμε στο πούλμαν για να πάμε εκεί. Και παράλληλα, υπήρχε συγκέντρωση, οι παίκτες αφομοιώνουν την κάθε πληροφορία και ως προπονητής χαίρεσαι όταν η ομάδα έχει τη διάθεση και την εξυπνάδα, που χρειάζεται πολύ στο μπάσκετ, ώστε να κάνει βήματα μπροστά κάθε μέρα.

»Η ομάδα αυτή είναι καλός δέκτης της πληροφορίας, προχωράς καθημερινά και δεν μπορείς να ζητήσεις πραγματικά κάτι παραπάνω».

Οσο για τη συνέχεια, ο Κατσικάρης είπε: «Θα δούμε από εδώ και πέρα λίγο περισσότερο θέματα τακτικής. Δουλέψαμε τη φυσική κατάσταση στο βουνό, βάλαμε και κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά το μπάσκετ και τη φιλοσοφία μας. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στην πράξη αυτό που είχαμε πει ότι θέλουμε, δηλαδή υψηλές ταχύτητες στο παιχνίδι με πολύ μυαλό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε μέρα. Το έχουμε πει και στα παιδιά ότι χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να μην χάσουμε ούτε πέντε λεπτά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024