Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ενέργεια και ταχύτητα» τα όπλα της Εθνικής

«Ενέργεια και ταχύτητα» τα όπλα της Εθνικής

Για την πορεία της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ εν όψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) μίλησε ο Φώτσης Κατσικάρης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε ότι όπλα της γαλανόλευκης είναι η ενέργεια και η ταχύτητά της, ενώ έχρισε φαβορί την Ισπανία που θα είναι πλήρης και θα παίζει... εντός έδρας.

Για την πορεία της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ εν όψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) μίλησε ο Φώτσης Κατσικάρης.

Ο έλληνας τεχνικός τόνισε ότι όπλα της γαλανόλευκης είναι η ενέργεια και η ταχύτητά της, ενώ έχρισε φαβορί την Ισπανία που θα είναι πλήρης και θα παίζει… εντός έδρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Κατσικάρης στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Πολύ καλά. Πηγαίνουμε μέρα-μέρα και είμαστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά που γίνεται. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα για να μην κάνουμε λάθη στην εκτίμηση, στην αξιολόγηση των παικτών αλλά και της ομάδας. Υπάρχει καλή διάθεση από όλους. Δεν έχουμε χάσει ούτε μία προπόνηση και η ομάδα αρχίζει να παίρνει μία μορφή ενόψει των πρώτων φιλικών, στα οποία θα βγουν και τα πρώτα συμπεράσματα».

Για τα δυνατά φιλικά που θα δώσει η ομάδα: «Είναι όντως δυνατοί αντίπαλοι και με αυτό το σκοπό επελέγησαν. Θα μπούμε κατευθείαν σε δύσκολες καταστάσεις και είναι θετικό αυτό. Το χρειάζεται η ομάδα, αφού θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Για να τα καταφέρουμε χρειάζονται πολλές εικόνες και δυνατά φιλικά».

Για το νέο αγωνιστικό στιλ και τη φιλοσοφία του:
«Υπάρχουν πολλά παιδιά σε νεαρή, αλλά καλή ηλικία για να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους μέσω και της Εθνικής. Το στιλ παιχνιδιού μας θα έχει κύριο γνώμονα την ταχύτητα που είναι ένα από τα στοιχεία που αποδεδειγμένα επιτυγχάνει στο μπάσκετ. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να εμπεδώσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτή τη φιλοσοφία. Μετά έρχεται το πρακτικό κομμάτι, το οποίο θα πρέπει να εκφράσουν οι παίκτες. Σιγά-σιγά εφαρμόζουμε στην πράξη αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Είμαστε σε καλό ποσοστό, αλλά όχι στο απόλυτο, γιατί είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τα παιδιά. Χαίρομαι που φαίνεται ότι τους αρέσει αυτό που τους δείχνουμε ως τεχνικό τιμ».

Για το αν η ενέργεια που υπάρχει στην ομάδα θα αποτελέσει και το βασικό της «όπλο»:
«Θα υπάρχει σίγουρα ενέργεια και ταχύτητα γιατί έχουμε τους παίκτες που μπορούν να το κάνουν. Η άμυνα μας θα είναι επιθετική και έξυπνη. Καλή άμυνα δεν είναι μόνο να κρατάς τον αντίπαλο στους 50-60 πόντους ή να παίζεις… ξύλο. Μπορεί να δεχθείς και 80, να νικήσεις και η άμυνα σου να είναι καλή. Έχει να κάνει και με τις κατοχές της μπάλας. Έχουμε παίκτες με γρήγορα πόδια και μακριά χέρια, όπως οι Μπουρούσης, Μάντζαρης, Καλάθης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Το ύψος των χεριών, είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο για να παίξεις άμυνα. Βάζουμε λοιπόν τα στοιχεία που έχουν ήδη τα παιδιά και προσπαθούμε να προσθέσουμε και την τακτική για να βοηθήσουμε πιο πολύ την ομάδα».

Για τους αντιπάλους στο Παγκόσμιο και τους στόχους:
«Ειλικρινά δεν έχω μπει στη διαδικασία. Υπάρχει πληροφόρηση για τους αντιπάλους και τι κάνουν στα φιλικά, αλλά δε μπορώ να σκέφτομαι τη δυναμικότητά τους βάσει ρόστερ. Η Ισπανία θα είναι πλήρης και γηπεδούχος και είναι από τα φαβορί. Οι ΗΠΑ είναι ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστούνε. Μπορεί να μην πάνε τα μεγάλα ονόματα, αλλά έχουν φοβερό ταλέντο. Δεν είναι όμως η ώρα να ασχοληθούμε με τους άλλους. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και τη τελευταία εβδομάδα να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πνευματικά και σωματικά για να μπούμε στη διοργάνωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024