Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαμόγελα στην Εθνική για το 3x3 και... δίψα για παραπάνω

Χαμόγελα στην Εθνική για το 3×3 και… δίψα για παραπάνω

Άκρως ικανοποιημένος ήταν ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νέα νίκη της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ και μάλιστα το 3x3 της εξασφάλισε και την πρόκριση από τον 2ο όμιλο στην επόμενη φάση. Το ξέσπασμα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το κλειδί της νίκης επί του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της Εθνικής. Καλάθης: «Θέλουμε τετράδα».
Βουγιούκας: «Μεγάλα καλάθια ο Ζήσης». Αντετοκούνμπο: «Δεν αρκεί η πρόκριση». Όλμος: «Μπράβο στην ανανεωμένη Ελλάδα».

Άκρως ικανοποιημένος ήταν ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νέα νίκη της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ και μάλιστα το 3×3 της εξασφάλισε και την πρόκριση από τον 2ο όμιλο στην επόμενη φάση.

«Πρέπει να συγχαρώ την ομάδα γιατί πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν αρχίσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε, δηλαδή με προσοχή στην άμυνα. Κάποιες λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος μας.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι καλή ομάδα, έχουν καλό προπονητή και για κανέναν λόγο δεν τα παρατάνε. Περιμέναμε την αντίδρασή τους. Παρά την απουσία του Αρόγιο εμφανίστηκαν συσπειρωμένοι. Βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι, κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ και αντιδράσαμε καλά στην άμυνα, μέχρι την τελευταία περίοδο, όπου χάσαμε αρκετά ριμπάουντ.

Πάντως κάναμε καλή δουλειά, τώρα μπορούμε να ξεκουραστούμε λίγο, να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αλλάζουμε το τσιπ και θα προετοιμαστούμε από αύριο για το παιχνίδι με την Κροατία».

Για το ματς της Τετάρτης, είπε: «Η Κροατία είναι μια πλήρης ομάδα και με γεμάτο ρόστερ. Είναι καλύτερη ομάδα από μας, αν δούμε παίκτη με παίκτη. Τη θεωρώ από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να τους κερδίσουμε, θα πω ναι. Θα πρέπει όμως να παίξουμε εξαιρετικά».

Για τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει η Εθνική, ανέφερε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ακόμη. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα σε μεγάλο βαθμό, αλλά θεωρώ πως έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στην επίθεσης. Πρέπει να έχουμε καλές αποστάσεις και να κυκλοφορούμε γρήγορα την μπάλα. Σε αυτόν τον τομέα και στα ριμπάουντ θέλουμε βελτίωση.

Δεν είμαστε πολύ αθλητική ομάδα και πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ με ομαδική προσπάθεια. Πάντως η ομάδα μου είναι πολύ πειθαρχημένη και χαίρομαι που δουλεύω με τους παίκτες αυτούς. Μπορείτε να δείτε τις ασίστ που είχαν ο Μπουρούσης και ο Καϊμακόγλου για να καταλάβετε πώς όλοι οι παίκτες είναι σημαντικά κομμάτια της ομάδας».

Για το ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας, απάντησε: «Από τη στιγμή που ο Σπανούλης δεν ήρθε, όλοι έλεγαν ‘και τώρα τι;’. Έχουμε σημαντικούς παίκτες, που ξέρουν καλά το παιχνίδι, αλλά με αυτή τη φιλοσοφία που έχουμε μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι, τόσο στο σκορ όσο και σε άλλους τομείς. Αυτό είναι καλό για μας».

Για τη σχέση του με τον Νίκο Ζήση δήλωσε: «Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Νίκο. Τον γνωρίζω από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ 16 χρονών και χαίρομαι πολύ για το πώς εξελίχθηκε σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Συνεργαστήκαμε και στην Μπιλμπάο και τώρα ξαναβρεθήκαμε στην Εθνική. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του».

Ζήσης: «Ξεσπάσαμε…»

Το ξέσπασμα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το κλειδί της νίκης επί του Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της Εθνικής.

«Σήμερα ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι γιατί ξέραμε ότι το Πουέρτο Ρίκο έπαιζε τελευταίο χαρτί. Μπήκαμε νωχελικοί και το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε με κάποια break, μπήκε καλύτερα και πίεσε πιο δυνατά στις μπάλες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα καλό ξέσπασμα. Έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε και συνεχίζουμε».

Καλάθης: «Θέλουμε τετράδα»

Ο Νικ Καλάθης κλήθηκε να μιλήσει για την πρόκριση της Εθνικής και τις απώτερες βλέψεις της στο τουρνουά: «Σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι, νομίζω ότι αυτό φαίνεται μέσα στο παρκέ. Στόχος μας είναι το καλύτερο από εδώ και πέρα αλλά δεν το κρύβω ότι θα θέλαμε την τετράδα. Η Κροατία είναι σκληρή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες και σίγουρα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν με εξέπληξε πάντως η ήττα της από τη Σενεγάλη που είναι επίσης μία σκληρή ομάδα».

Αντετοκούνμπο: «Δεν αρκεί η πρόκριση»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκανε λόγο για πρωτιά στον Β’ όμιλο, αφού δεν του… αρκεί η πρόκριση:

«Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, δεν μας αρκεί η πρόκριση. Θέλουμε την πρωτιά στον όμιλο για να πέσουμε με τον πιο εύκολο αντίπαλο. Θα ξεκουραστούμε στο ρεπό, θα δούμε βίντεο και θα πάμε για το παιχνίδι με την Κροατία. Το τουρνουά, παιχνίδι με το παιχνίδι, γίνεται και πιο δύσκολο».

Αναφορικά με τη νίκη επί των Κεντροαμερικανών, πρόσθεσε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίξαμε καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Παίξαμε δυνατά και πήραμε τη νίκη. Έχουμε καλούς γκαρντ, το ίδιο ισχύει και για το Πουέρτο Ρίκο. Μας άσκησαν πίεση αλλά τα παιδιά, και ο Νίκος Ζήσης και ο Νικ Καλάθης και όλοι, την έσπασαν».

Βουγιούκας: «Μεγάλα καλάθια ο Ζήσης»

«Το Πουέρτο Ρίκο είναι ομάδα που δεν παραδίδεται ποτέ. Για τρίτο σερί ματς παίξαμε με έναν αντίπαλο που παίζει σε στυλ που δεν έχουμε συνηθίσει. Μας πίεσαν πολύ, αλλά ο Νίκος Ζήσης πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια για μας και κάναμε καλή δουλειά σαν ομάδα», είπε ο σέντερ της Εθνικής, Ίαν Βουγιούκας.

Όλμος: «Μπράβο στην ανανεωμένη Ελλάδα»

Ο τεχνικός του Πουέρτο Ρίκο, Πάκο Όλμος, συνεχάρη τον Φώτη Κατσικάρη για την ανανεωμένη Εθνική που έχει παρουσιάσει.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τον κόουτς Κατσικάρη. Κάνει μια ανανέωση με νέα παιδιά που έχουν αθλητικά προσόντα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Δυστυχώς αυτό που μας πλήγωσε είναι ότι δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο τέλος των επιθέσεων.

Εμείς θέλουμε στο εξής να κάνουμε δύο νίκες και θα δούμε αν μπορούμε να προκριθούμε. Ο προπονητής επωμίζεται την ευθύνη στις ήττες», δήλωσε ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο.

Από τους παίκτες του Πουέρτο Ρίκο, μίλησε ο κορυφαίος, Ρενάλντο Μπάλκμαν: «Παίξαμε δυνατά, δώσαμε ό,τι είχαμε, αλλά δυστυχώς και πάλι χάσαμε. Οι Έλληνες ήταν πιο ψηλοί και δυνατοί. Έπαιξαν δυνατά και είναι πολύ καλή ομάδα. Τώρα έχουμε μπροστά μας τις Φιλιππίνες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024