Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο «ποτέ», κόκκινη «κηδεία» και... κάλυψη στον Μπαρτζώκα

Πράσινο «ποτέ», κόκκινη «κηδεία» και… κάλυψη στον Μπαρτζώκα

Το τι ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα στο άδειο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να φανταστεί ούτε ο πιο θερμός οπαδός του Παναθηναϊκού που έχει ζήσει και άλλες μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού ακόμα και σε γεμάτο γήπεδο. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά από το παρκέ μέχρι τα αποδυτήρια τραγουδώντας το σύνθημα «Ποτέ, ποτέ, ποτέ...» (σ.σ. δηλαδή δεν θα χάσουν ποτέ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ), ενώ από την άλλη, το κλίμα θύμιζε «κηδεία» με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα σχεδόν να τα σπάει στα αποδυτήρια με τις φωνές του να ακούγονται μέχρι τη... Σπύρου Λούη! Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» κάλυψαν τον προπονητή τους, αναλαμβάνοντας 100% την τεράστια ευθύνη του αποκλεισμού. Σλούκας: «Μην κράζετε τον προπονητή, είναι δική μας η αποτυχία». Μπαρτζώκας: «Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ...»! Ένα μήνα έξω ο Πρίντεζης!

Το τι ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα στο άδειο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να φανταστεί ούτε ο πιο θερμός οπαδός του Παναθηναϊκού που έχει ζήσει και άλλες μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού ακόμα και σε γεμάτο γήπεδο.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά από το παρκέ μέχρι τα αποδυτήρια τραγουδώντας το σύνθημα «Ποτέ, ποτέ, ποτέ…» (σ.σ. δηλαδή δεν θα χάσουν ποτέ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ), ενώ από την άλλη, το κλίμα θύμιζε «κηδεία» με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα σχεδόν να τα σπάει στα αποδυτήρια με τις φωνές του να ακούγονται μέχρι τη… Σπύρου Λούη!

Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» κάλυψαν τον προπονητή τους, αναλαμβάνοντας 100% την τεράστια ευθύνη του αποκλεισμού. Σλούκας: «Μην κράζετε τον προπονητή, είναι δική μας η αποτυχία».

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Δ. Γιαννακόπουλος: «Μαγικές αυτές οι στιγμές»

Συγχαρητήρια στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους παίκτες του Νταμπλούχου Παναθηναϊκού, μοίρασε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» μετά το τέλος του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, όπου το «τριφύλλι» πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση, επικρατώντας 77-76 χάρις στο κάρφωμα του Εστεμάν Μπατίστα στην… εκπνοή της αναμέτρησης, με δήλωσή του, μοίρασε συγχαρητήρια και εξέφρασε την ελπίδα του, η σημερινή μέρα να είναι η τελευταία φορά που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στερούνται την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μαγικές στιγμές από την εξέδρα.

Αναλυτικά η δήλωση: «Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και σε όλους τους αθλητές μας. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θα στερηθούν οι φίλαθλοί μας την δυνατότητα να πανηγυρίσουν από κοντά, τις μαγικές αυτές στιγμές».

Ιβάνοβιτς: «Παίξαμε πάνω από το όριό μας»

Ξεπέρασε τον εαυτό του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

«Ίσως σήμερα να παίξαμε πάνω από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παίξαμε αυτό το παιχνίδι με πολλή αυτοπεποίθηση. Είχαμε πολύ καθαρές ιδέες στην άμυνά μας, που ήταν το κλειδί, και πάθος στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ξέραμε πως παίζει καλά στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να πετυχαίνει εύκολα παιχνίδια. Εμείς παίξαμε καλή άμυνα στο τρανζίσιον στο πρώτο ημίχρονο. Αρχίσαμε πολύ άσχημα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε ένταση κι ενέργεια και δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο τρανζίσιον. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι κερδίσαμε κάποιους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε περισσότερο», ανέφερε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Σχολιάζοντας την απουσία του κόσμου και πώς επέδρασε στην ομάδα του, είπε: «Δεν έχει σημασία πώς γίνονται αυτοί οι αγώνες. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην Ευρώπη. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, δεν έχει σημασία αν το γήπεδο είναι γεμάτο ή όχι».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να γυμναστούμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Δεν ξέρω ακριβώς τι ομάδα έχω στα χέρια μου».

Μπατίστα: «Δεν είδα το καλάθι…»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα αποκάλυψε όλα όσα πέρασαν απ’ το μυαλό του λίγο πριν καρφώσει για τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (77-76) στο ΟΑΚΑ.

«Θυμάμαι μόνο το πρόσωπο του Διαμαντίδη να με κοιτά και να μου δίνει τη μπάλα κι έπειτα ήμουν μόνος μου. Δεν είδα το καλάθι, είδα κάτι κόκκινες φανέλες να έρχονται προς το μέρος μου, αλλά δε σκεφτόμουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να τρέξω, να πηδήξω και να βάλω τη μπάλα στο καλάθι, αφού ήξερα πως απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα. Νομίζω ήταν και λίγο τυχερό» είπε μεταξύ άλλων ο 31χρονος Ουρουγουανός σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνεχίζει στην 4άδα του Κυπέλλου Ελλάδος για τη διατήρηση των σκήπτρων.

Παππάς: «Συνηθισμένος στους τίτλους ο Παναθηναϊκός»

Με 19π. και 3/5 τρίποντα, ο Νίκος ο Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και εκείνος που τον βοήθησε να πετύχει την επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά του ματς. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο 23χρονος γκαρντ δήλωσε: «Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η δουλεία είναι ομαδική. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να παίρνει κύπελλα και πρωταθλήματα. Αυτόν τον κόσμο τον έχουμε ανάγκη. Μας έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια και θα μας βοηθήσει και φέτος», επεσήμανε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του ματς.

Γιανκοβιτς: «Είμαστε μαχητές»

Στην μαχητικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς εξηγώντας την ανατροπή πρόκρισης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

«Ήταν μία μεγάλη νίκη γιατί είχαμε απουσίες, αλλά αυτό δε μας σταμάτησε από το να παίξουμε όπως ξέρουμε. Αυτή η νίκη μας δίνει κίνητρο, για να βελτιωθούμε και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε άμυνα, κάναμε σωστές επιθέσεις, είχαμε και λίγο τύχη και καταφέραμε και νικήσαμε», είπε αρχικά, για να συνεχίσει λέγοντας πως, «βρισκόμαστε πολύ νωρίς στην σεζόν, έχουμε πολλά ματς και δύσκολο πρόγραμμα. Θα παλέψουμε όμως, είμαστε μαχητές. Για να κατακτήσουμε το Κύπελλο υπάρχουν άλλα δύο πολύ σημαντικά ματς. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες».

Μπαρτζώκας: «Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ…»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, έμοιαζε σχεδόν… ανήμπορος να εξηγήσει πώς η ομάδα του έχασε ένα δικό της παιχνίδι μέσα από τα χέρια της.

«Ήταν πολύ απογοητευτικός ο τρόπος που χάθηκε η νίκη. Δεν έχω λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Όλοι βρίζουν. Κι εμείς έτσι θα βρίζαμε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά είναι πολύ σκληρό για τον τρόπο που χάνεις. Συνέβη ό,τι έπρεπε για να χάσουμε αυτό το ματς.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς με την αναπληρωματική του πεντάδα. Υπήρξε μια χαλάρωση στον αμυντικό τομέα και συνέβη ό,τι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε το ματς. Κάναμε δύο λάθη σε μις ματς, δύο πικ εν ρολ άμυνες τραγικές, χάσαμε το ριμπάουντ από air ball τρίποντο, χάσαμε μια βολή από παίκτη με ευστοχία 90%, ενώ παρότι έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ, δεν έγινε από κανέναν και το παιχνίδι κρίθηκε.

Είναι πολύ σκληρό και απογοητευτικό. Κανείς δεν είχε την αίσθηση πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Και πριν πολλά χρόνια, που ο Ολυμπιακός είχε πολύ χειρότερη ομάδα, έτσι ήταν αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, αν και ξεκινάμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ευθύνη είναι όλων μας, και των προπονητών που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους παίκτες ποιος είναι ο τρόπος για να κερδίσουμε το παιχνίδι», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πνευματικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ, και πέρσι και πρόπερσι. Σήμερα κατέβηκε με το πρέπει και το άγχος του φαβορί εκτός έδρας, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο ήταν απογοητευτικός ο τρόπος που ενεργήσαμε εμείς, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενήργησαν καλύτερα».

Για το χρόνο συμμετοχής του Σπανούλη (21 λεπτά) είπε: «Πήρα μια απόφαση για το κοουτσάρισμα κι αυτό είναι όλο».

Τέλος, ανέφερε πως ο Γιώργος Πρίντεζης οδεύει στο χειρουργείο. «Ο Πρίντεζης θα κάνει αρθροσκόπηση στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει από την ημέρα που γύρισε από την Εθνική».

Σλούκας: «Μην κράζετε τον προπονητή»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της ήττας από τον Παναθηναϊκό δια στόματος του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ύψωσε ασπίδα στον Γιώργο Μπαρτζώκα μιλώντας για τα λάθη που έγιναν στο τέλος.

«Θεωρητικά είχαμε το πλεονέκτημα λόγω των προβλημάτων του Παναθηναϊκού. Η ομάδα ήταν άψογα προετοιμασμένη, το τεχνικό τιμ έκανε άψογα τη δουλειά του, αλλά παρότι είχαμε διαφορά χάσαμε. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτής της τεράστιας αποτυχίας. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι κάνοντας ένα φάουλ, αλλά παρότι ο πάγκος ωρυόταν δεν έγινε φάουλ και δεχτήκαμε το καλάθι. Η χρονιά αρχίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Οι παίκτες αναλαμβάνουμε 100% την ευθύνη της ήττας. Αυτό που μας απομένει είναι να επικεντρωθούμε στους άλλους δύο μας στόχους. Το παιχνίδι ήταν δικό μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κράξει κάποιος τους προπονητές. Στο τελευταίο δίλεπτο έπεσαν πλερέζες χωρίς λόγο. Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής, η ευθύνη είναι των παικτών», δήλωσε ο 24χρονος γκαρντ.

Όσο για τα νεύρα που είχε λίγο πριν το τέλος του αγώνα, είπε: «Εκνευρίστηκα γιατί δεχόμασταν το ένα καλάθι μετά το άλλο και φοβόμουν μη γίνει αυτό που έγινε στο τέλος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024