Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζήσης για Εθνική, Κατσικάρη, Σπανούλη και... τ' άλλα παιδιά

Ζήσης για Εθνική, Κατσικάρη, Σπανούλη και… τ’ άλλα παιδιά

Η άποψη του Νίκου Ζήση για θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα, αλλά και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ, ήταν πάντα υπολογίσιμη, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι εκτός από αθλητής υπόδειγμα είναι και ένας «μετρημένος» χαρακτήρας, ο οποίος πάντα είχε το θάρρος της γνώμης του. Έτσι, και αυτή τη φορά, ο άσος της Ούνιξ Καζάν έδωσε συνέντευξη στη fibaeurope.com και τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Φώτη Κατσικάρη στον «γαλανόλευκο» πάγκο, ενώ χαρακτήρισε ως «ηγέτη» της ομάδας τον Βασίλη Σπανούλη.

Η άποψη του Νίκου Ζήση για θέματα που αφορούν την Εθνική ομάδα, αλλά και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ, ήταν πάντα υπολογίσιμη, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι εκτός από αθλητής υπόδειγμα είναι και ένας «μετρημένος» χαρακτήρας, ο οποίος πάντα είχε το θάρρος της γνώμης του. Έτσι, και αυτή τη φορά, ο άσος της Ούνιξ Καζάν έδωσε συνέντευξη στη fibaeurope.com και τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Φώτη Κατσικάρη στον «γαλανόλευκο» πάγκο, ενώ χαρακτήρισε ως «ηγέτη» της ομάδας τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος μετρά διψήφιο σερί σε μεγάλα τουρνουά ακόμα και ως αρχηγός της «επίσημης» αγαπημένης, μίλησε για όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Εθνική, αλλά και για το μέλλον.

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 πιθανότατα θα αποτελέσει τη 12η συνεχόμενη κορυφαία διοργάνωση για τον ίδιο και αυτό θα τον φέρει πιο κοντά στο… ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος σταμάτησε στις 13 το 2013: «Δεν κοιτάω τα νούμερα με αυτόν τον τρόπο. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της εθνικής ομάδας όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες κι η υγεία μου».

Στη συνέχεια ο αρχηγός ρωτήθηκε αν θα βρίσκεται στη διοργάνωση του 2015: «H σεζόν για τις ομάδες έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη και βαριά, ειδικά όταν πρέπει να ταξιδέψεις στο Καζάν. Φανταστείτε ότι πετάγαμε οκτώ ώρες για να βρεθούμε στη Μαδρίτη και τώρα χρειάζονται άλλες τόσες για να επιστρέψουμε, οπότε είναι μία χρονιά πρόκληση από πλευράς φυσικών αντοχών. Έχω πει και στο παρελθόν ότι είμαι περήφανος να παίζω για την Εθνική ομάδα. Είχαμε κάποιες απογοητεύσεις τα τελευταία χρόνια, όμως θα ήθελα να αγωνιστώ τουλάχιστον και στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, παρότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι εκεί».

Για το εάν υπήρξαν στιγμές που θα ήθελε να κάνει ένα… μπρέικ από την Εθνική για, τόνισε:
«Για να σας πω την αλήθεια κάθε φορά όταν φτάνει το καλοκαίρι και είμαι στις κλήσεις της Εθνικής νιώθω το ίδιο αίσθημα περηφάνιας και τιμής. Αυτό το καλοκαίρι κάναμε τεράστια προσπάθεια και δείξαμε μία καλή εικόνα ως ομάδα, όμως δεν σταθήκαμε στο ύψος που θέλαμε όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή. Ήμασταν βαθύτατα θλιμμένοι με αυτή την εξέλιξη, όμως έτσι είναι το μπάσκετ κι αυτό είναι ένα κομμάτι του».

Μιλώντας για το μέλλον, ο διεθνής άσος στάθηκε στην προσμονή επιστροφής αρκετών διεθνών που για διάφορους λόγους έλειψαν το περασμένο καλοκαίρι:
«Το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ ελπίζουμε ότι συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς θα επιστρέψουν. Πρώτος και καλύτερος ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), ο οποίος ελπίζουμε να είναι καλά στη υγεία του, καθώς είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας».

Για τον απολογισμό των τελευταίων διοργανώσεων, είπε:
«Κατά την γνώμη μου στο προολυμπιακό του 2012 η ομάδα δεν παρουσιάστηκε καλή, όμως τα δύο τελευταία χρόνια (Ευρωμπάσκετ 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014) παλέψαμε με όλο μας το είναι. Δυστυχώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όπως αυτοί του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), του Παπανικολάου και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε ένα φανταστικό πρώτο γύρο, όμως μετά ήρθε η Σερβία, η οποία έπαιξε πολύ καλά, τις βγήκαν όλα τα σουτ που πήρε. Αυτό είναι το μπάσκετ και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ανέφερε: «Είναι σημαντικό, μιλώντας με βάση την εμπειρία μου, να μην αλλάζουμε προπονητή κάθε καλοκαίρι. Κάθε παίκτης περνάει 10 μήνες με την ομάδα του παίζοντας υπό τις οδηγίες του Πασούτιν, του Σφαιρόπουλου, του Ιβάνοβιτς, του Λάσο κι αν κάθε καλοκαίρι που βρισκόμαστε στην Εθνική ξεκινάμε από το μηδέν έχοντας μία νέα προσέγγιση και μία διαφορετική φιλοσοφία τότε γίνεται πολύ δύσκολο».

Παράλληλα, εξέφρασε ανοιχτά την προτίμησή του στον Φώτη Κατσικάρη: «Ελπίζω πραγματικά να παραμείνει γιατί αν υπάρξει κι άλλη αλλαγή θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε παίξει υπό τις οδηγίες των Καζλάουσκας, Ζούρου, Τρινκιέρι και Κατσικάρη και δεν είναι εύκολο να περνάς μέσα από τόσους προπονητές με τέτοια μεγάλη συχνότητα, παρότι ο κόσμος μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται».

Καταλήγοντας ο 31χρονος γκαρντ αναφέρθηκε και στην κλήρωση για τους ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2015 που θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας τα εξής: «Δεν έχω κάποια προτίμηση. Έχω δει κάθε πιθανή κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η κλήρωση της πρώτης φάσης δεν έχει μεγάλη σημασία. Πέρσι δεν φανταζόμασταν ότι θα τερματίζαμε πρώτοι στο γκρουπ όταν είχαμε στον όμιλο μας, Κροατία και Αργεντινή. Πήγαμε τερματίσαμε στην κορυφή, όμως στο τέλος δεν καταφέραμε τίποτα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι τα νοκ-άουτ και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024