Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχή επαφή με όλους τους διεθνείς έχει ο Κατσικάρης

Συνεχή επαφή με όλους τους διεθνείς έχει ο Κατσικάρης

Τη συνεχή επαφή του με όλους τους Έλληνες διεθνείς, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ). Ο Κατσικάρης, ο οποίος θα είναι ομιλητής και φέτος στο «International Coaches Clinic» που διεξάγεται στο περιθώριο του Final-4 της Ευρωλίγκα, μίλησε για θετικό κλίμα στις τάξεις της Εθνικής ανδρών, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως «θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ωραία χημεία κι ένα όμορφο παζλ που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική».

Τη συνεχή επαφή του με όλους τους Έλληνες διεθνείς, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).

Ο Κατσικάρης, ο οποίος θα είναι ομιλητής και φέτος στο «International Coaches Clinic» που διεξάγεται στο περιθώριο του Final-4 της Ευρωλίγκα, μίλησε για θετικό κλίμα στις τάξεις της Εθνικής ανδρών, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως «θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ωραία χημεία κι ένα όμορφο παζλ που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική».

Για την πορεία των δύο ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα φέτος, ο Κατσικάρης τόνισε: «Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, φαίνεται ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση ανεξάρτητα από τη θέση, ενώ ο Ολυμπιακός είναι σε καλή θέση και το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό».

«Από την επόμενη κιόλας ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ξεκινάνε οι σκέψεις για το μέλλον, ενώ παράλληλα γίνονται οι αναλύσεις για το τουρνουά που πέρασε. Πάντα κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Γενικά υπάρχει ένα θετικό κλίμα από όλους κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ελπίζω οδεύοντας προς το τέλος των πρωταθλημάτων, να είναι όλα τα παιδιά υγιή, γιατί αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί. Ας είναι όλοι καλά κι οι κλήσεις θα γίνουν όταν πρέπει. Προς το παρόν υπάρχει συνεχής επαφή με όλα τα παιδιά» σχολίασε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης.

Συγκεκριμένα, για τους Έλληνες διεθνείς στο ΝΒΑ ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Σίγουρα μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί, όσο παίζουν, αποκτούν διαφορετικές παραστάσεις πάνω στο κομμάτι του μπάσκετ, ενώ κερδίζουν πολλά και στους τομείς της ψυχολογίας και της νοοτροπίας.

Ανεξάρτητα από το κομμάτι της Εθνικής, αυτά τα παιδιά είναι πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι πρέπει να τα βλέπουμε και να χαιρόμαστε για όσα πετυχαίνουν εκεί. Πιστεύω ότι, σε συνδυασμό με τα παιδιά που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα κι έχουν αποδείξει την αξία τους, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία ωραία χημεία κι ένα όμορφο παζλ που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε σε μία πολύ δυνατή εθνική».

Για τη φετινή Eυρωλίγκα και την παρουσία των ελληνικών ομάδων, ο Κατσικάρης τόνισε: «Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η αλλαγή του συστήματος στο «ΤΟΡ-16». Πριν την αλλαγή ίσως να μπορούσε να γίνει μία πρόβλεψη, όμως με τόσα παιχνίδια που γίνονται πλέον και με την τεράστια καταπόνηση που δέχονται οι αθλητές τα πράγματα είναι απρόβλεπτα.

Αυτό το σύστημα ευνοεί τα πιο πλούσια και με βάθος ρόστερ, καθώς έχουν περισσότερες λύσεις και κατ’ επέκταση πιθανότητες. Μέχρι τώρα υπάρχουν κάποιες ομάδες με σταθερή απόδοση και μικρές διακυμάνσεις, όμως αυτό θα πρέπει να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή θέση και το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό.

Πρόκειται για μία σκληρή κι έμπειρη ομάδα που κανείς δεν θα ήθελε να την έχει απέναντι του στα πλέι οφ, ακόμη κι αν έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, φαίνεται ότι ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση ανεξάρτητα από τη θέση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα γίνει σε μία μεταβατική περίοδο που η ομάδα έχει νέο προπονητή και σχετικά νέο ρόστερ.

Όπως και να έχει, το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να χαίρεται, γιατί διαθέτει δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε ιστορία, αλλά και σε συνέπεια μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι εκπροσωπείται κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ευρωλίγκα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024