Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη της Εθνικής χωρίς Αντετοκούνμπο, αλλά με τούρτα στον «Παπ»

Πρώτη της Εθνικής χωρίς Αντετοκούνμπο, αλλά με τούρτα στον «Παπ»

Με 15 παίκτες άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Eurobasket (5-20 Σεπτεμβρίου). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, σημείωσε στο απουσιολόγιό του μόνο το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το επόμενο Σάββατο, όταν η αποστολή θα πετάξει για την Αμβέρσα και το πρώτο φιλικό, απέναντι στο Βέλγιο. Εν τω μεταξύ, στο γεύμα της ομάδας υπήρξε μια τούρτα - έκπληξη στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έκλεισε τα 25 χρόνια του.

Με 15 παίκτες άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Eurobasket (5-20 Σεπτεμβρίου). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, σημείωσε στο απουσιολόγιό του μόνο το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα.

«Θα γίνει για πρώτη φορά μια μικρή σε χρόνο προετοιμασία», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στη media day που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ για την προετοιμασία και τους στόχους της Εθνικής και συνέχισε: «Ουσιαστικά θα κάνουμε μία εβδομάδα μόνο καθαρές προπονήσεις, καθώς στη συνέχεια η ομάδα θα μπει στη διαδικασία των φιλικών για να βρει σταδιακά ρυθμό. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μία αρκετά έξυπνη ομάδα, με έξυπνους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν γρήγορα αυτά που θέλουμε. Μπορεί η μικρή προετοιμασία να αποδειχτεί καλή στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όλοι οι παίκτες έρχονται από επιβαρυντικές σεζόν. Πιστεύω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και μέρα με τη μέρα θα βάζουμε τα πράγματα που θέλουμε σε άμυνα κι επίθεση, θα βρούμε τους ρόλους που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα βρούμε τους καλύτερους συνδυασμούς».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε εδώ. Υπάρχουν παιδιά που δεν είναι εδώ και άξιζαν να είναι. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή για μένα. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε και τα 16 παιδιά στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα πρέπει να πάνε δώδεκα. Το θετικό είναι πως όλοι είναι ευδιάθετοι, έχουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα τιμής κι ευθύνης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ένα μείγμα έμπειρων παικτών, που έχουν ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής και διάκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και νέων παιδιών που τώρα μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που ξεκινάμε από σήμερα, να ζήσουμε 55 μέρες μαζί και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε μέρα».

Τέλος, μιλώντας για το στόχο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είπε: «Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό Πανευρωπαϊκό και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ξέρω πως από την πρώτη μέρα που βγήκε η λίστα ή και πριν η λέξη μετάλλιο κυριαρχεί, κάτι που πέρσι δεν το συζητούσαμε σχεδόν καθόλου. Σίγουρα το θέλουμε όλοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες πολύ δυνατές. Εμείς θέλουμε να πάμε εκεί με μία πολύ δυνατή ομάδα και με μεγάλη πίστη».

Σπανούλης: «Το ελληνικό μπάσκετ εκεί που του αξίζει»

Έτοιμος να προσφέρει μαζί με τους συμπαίκτες του, προκειμένου το ελληνικό μπάσκετ να «αναρριχηθεί» εκεί που του αξίζει, δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης κατά την σημερινή media day της Εθνικής Ανδρών στο ΟΑΚΑ, ενόψει του Eurobasket 2015.

«Φέτος είμαι καλά», είπε αρχικά μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Παρότι είχα κάποιους τραυματισμούς προς το τέλος της χρονιάς, είμαι ακόμη μια φορά εδώ για να βοηθήσω την Εθνική, να κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε και να φέρουμε το ελληνικό μπάσκετ εκεί που του αξίζει».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης, πρόσθεσε: «Όλοι το θέλουμε πολύ να είμαστε εδώ. Έχουμε έρθει αποφασισμένοι για να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ο κόσμος περιμένει πολύ να δει την ελληνική ομάδα να φέρνει μια επιτυχία. Μακάρι να έχουμε ένα happy end».

O Kώστας Σλούκας τόνισε ότι οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να αποβάλουν το άγχος: «Είναι το πιο πλήρες και ταλαντούχο ρόστερ των τελευταίων ετών. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Σίγουρα υπάρχουν απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν πρέπει να έχουμε άγχος».

Ο Κώστας Κουφός έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, ενώ εξέφρασε την πίστη του για την πορεία της Εθνικής προς τη διάκριση. Μάλιστα, ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς στάθησε ιδιαίτερα τον αρχηγό του Ολυμπιακού: «Χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος μιας πολύ καλής ομάδας», είπε αρχικά ο Κουφός και συνέχισε: «Μαθαίνω πολλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Παίκτες σαν τον Βασίλη Σπανούλη είναι ηγέτες, είναι το πρόσωπο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Εάν είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι θα πάμε πολύ καλά».

Για τον πρώτο στόχο της Εθνική, μίλησε ο «παλιός», Γιάννης Μπουρούσης: «Το θέμα είναι να είμαστε υγιείς, να μπουν σωστές βάσεις στην προετοιμασία. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στην εξάδα. Για μας που αποκλειστήκαμε το 2012 υπήρχε μια πικρία. Τότε δεν είχαμε προετοιμαστεί σωστά. Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια τώρα, πρέπει να το κάνουμε».

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επισήμανε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να βρεθεί στην τελική 12άδα: «Είναι μια νέα αρχή. Προσωπικά εύχομαι όποιος κι αν είναι στην αποστολή η Εθνική να καταφέρει κάτι μεγάλο, γιατί μας λείπει τα τελευταία χρόνια. Αν θα είμαι στη δωδεκάδα θα το κρίνει ο προπονητής. Εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να με πάρει».

Ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στην Εθνική: «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στην Εθνική. Μου είχε λείψει η επαφή με τα παιδιά, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Το θετικό είναι πως όσους είχε ο κόουτς στο μυαλό του είναι διαθέσιμοι. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας και πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι καλύτερο για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο».

Τέλος, ο Δημήτρης Αγραβάνης υπογράμμισε: «Είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να φορά το εθνόσημο. Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ και θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα».

Η 15άδα…

Οι 15 παίκτες που έδωσαν το «παρών» ήταν οι: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αθηναίου, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Ζήσης Σαρικόπουλος, Κώστας Σλούκας και Βασίλης Σπανούλης.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το επόμενο Σάββατο, όταν η αποστολή θα πετάξει για την Αμβέρσα και το πρώτο φιλικό, απέναντι στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, στο γεύμα της ομάδας υπήρξε μια τούρτα – έκπληξη στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έκλεισε τα 25 χρόνια του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024