Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αντετοκούνμπο νιώθει την Εθνική σαν το... σπίτι του

Ο Αντετοκούνμπο νιώθει την Εθνική σαν το… σπίτι του

Η εθνική ανδρών ανεβάζει ταχύτητα με την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ, όπως φάνηκε στα φιλικά προετοιμασίας της, με πιο πρόσφατα τα τρία επί ελληνικού εδάφους, στο Τουρνουά «Ακρόπολις», εν όψει του εναρκτήριου τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, στις 5 Σεπτεμβρίου. Σαφώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με την πρώτη παρουσία του στην «επίσημη αγαπημένη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014), ο «Greek freak» δεν θέλει να υποσχεθεί μετάλλιο για να μη λειτουργήσει ως πίεση μια τέτοια δέσμευση.

Η εθνική ανδρών ανεβάζει ταχύτητα με την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ, όπως φάνηκε στα φιλικά προετοιμασίας της, με πιο πρόσφατα τα τρία επί ελληνικού εδάφους, στο Τουρνουά «Ακρόπολις», εν όψει του εναρκτήριου τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σαφώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με την πρώτη παρουσία του στην «επίσημη αγαπημένη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014), ο «Greek freak» δεν θέλει να υποσχεθεί μετάλλιο για να μη λειτουργήσει ως πίεση μια τέτοια δέσμευση.

Υπόσχεται, όμως πως «θα πάμε και θα κάνουμε κάτι καλό,» μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ και και το ραδιοφωνικό σταθμό του, «Πρακτορείο 104,9». «Πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί πολύ και ότι μπορώ να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα,» τόνισε και όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνον η Ελλάδα και η εθνική ομάδα απάντησε: «Γυρνάω σπίτι μου! Πάντα γυρνάς σπίτι σου για να βοηθήσεις την οικογένειά σου».

Η ΠΓΔΜ είναι η πρώτη αντίπαλος της εθνικής, στον 3ο όμιλο, στο Ζάγκρεμπ το ερχόμενο Σάββατο (5/9). Πόσο έτοιμος είναι ο ίδιος ο άσος των Μπακς και οι συμπαίκτες του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; «Είμαστε έτοιμοι. Τα φιλικά που παίξαμε μας βοήθησαν πολύ. Βελτιωθήκαμε στην άμυνα, αλλά τώρα πρέπει να παρουσιάσουμε και σταθερότητα στον αμυντικό τομέα και να πάμε να νικήσουμε τα παιχνίδια στο Ζάγκρεμπ,» απάντησε.

Τι στιλ παιχνιδιού να περιμένουν να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι; «Ομαδικό μπάσκετ. Θα είμαστε… εργάτες μέσα στο γήπεδο, θα είμαστε παιδιά που θα δουλεύουμε κυρίως στην άμυνα και θα περιμένουμε πως η επίθεση θα έρθει, μέσα από την άμυνα».

Πόσο συμφωνεί με την άποψη πως αυτή η εθνική είναι η καλύτερη όλων των εποχών; «Δεν θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις σε μία διοργάνωση. Προς το παρόν ας σταθούμε στο γεγονός πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα,» υπογράμμισε.

Η εθνική αποφεύγει τα μεγάλα ονόματα στη φάση των ομίλων. Πόσο αισιόδοξος είναι για την πρόκριση στη φάση των «16»; «Ποτέ δεν είναι εύκολη η πρόκριση. Παίζουμε μπάσκετ… και μια ημέρα η μπάλα θα μπει στο καλάθι… μια άλλη μέρα δεν θα μπει. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στη φάση των «16». Αυτός είναι ο στόχος μας,» απάντησε ο φόργουορντ των Μπακς.

Στη συνέχεια κατέθεσε ως προς τα φαβορί αυτού του Ευρωμπάσκετ: «Ισπανία πάντα, η Ιταλία έχει πολύ καλή ομάδα, η κάτοχος του τίτλου Γαλλία θα παίζει με τον Τόνι Πάρκερ και πολλούς άλλους παίκτες του ΝΒΑ».

Πριν 10 χρόνια, το 2005, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι. Το 2015 μπορεί να το επαναλάβει; «Μακάρι! Μακάρι! Γι’ αυτό δουλεύουμε όλα τα παιδιά. Γι΄αυτό είμαστε εδώ. Πολλά παιδιά αφήνουν τις οικογένειές τους. Ο Σπανούλης άφησε τη γυναίκα του και τη νεογέννητη κόρη του.

Πριν μόλις 10 ημέρες γέννησε η γυναίκα του κι εκείνος άφησε την οικογένειά του για να είναι εδώ. Στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι καλό. Δεν θέλω -ξαναλέω- να βάλω πίεση στα παιδιά… λέγοντας δηλαδή ότι θα κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά όλοι λέμε και πιστεύουμε πως θα πάμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

Οσο για το τι έχει αλλάξει στη δεύτερη παρουσία του στην εθνική ανδρών, εν συγκρίσει με την πρώτη, πέρυσι, ο Αντετοκούμπο είπε: «Σίγουρα είναι καλύτερα για μένα στη δεύτερη χρονιά μου στην εθνική. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου με γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι εχω βελτιωθεί πολύ και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα».

Μετά από μία απαιτητική σεζόν στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Ομοσπονδιακού, Φώτη Κατσικάρη. Τι σημαίνει για τον ίδιο η Ελλάδα και η εθνική: «Γυρνάω σπίτι μου! Πάντα γυρνάς σπίτι σου να βοηθήσεις την οικογένειά σου,» του βγήκε αβίαστα η απάντηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024