Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατσικάρης: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς με Σλοβενία»

Κατσικάρης: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς με Σλοβενία»

Ότι δεν υπάρχουν εύκολα η δύσκολα ματς στη διοργάνωση είπε ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Εθνικής απέναντι στη Γεωργία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε πως δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας με τη Σλονενία, καθώς το ότι λείπει ο Γκόραν Ντράγκιτς, θα αναγκάσει τους Σλοβένους να παίξουν σαν ομάδα.

Ότι δεν υπάρχουν εύκολα η δύσκολα ματς στη διοργάνωση είπε ο Φώτης Κατσικάρης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Εθνικής απέναντι στη Γεωργία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε πως δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας με τη Σλονενία, καθώς το ότι λείπει ο Γκόραν Ντράγκιτς, θα αναγκάσει τους Σλοβένους να παίξουν σαν ομάδα.

Αναλυτικά:

Φώτης Κατσικάρης: «Μετά το πρώτο τρίλεπτο που είχαμε τα ίδια συμπτώματα με την εκκίνηση απέναντι στην Κροατία, παίξαμε καλά. Η Γεωργία έχει πολλά συστήματα. Καταφέραμε να πιέσουμε σωστά στην άμυνα, βρήκαμε σκορ στον αιφνιδιασμό και από τα μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μέρος χαλαρώσαμε, δεν είχαμε την ίδια ένταση με το πρώτο μέρος και η Γεωργία το εκμεταλλεύτηκε παλεύοντας μέχρι το τέλος κι εφαρμόζοντας διαφορετικές άμυνες για να αλλάξει το ρυθμό. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Σλοβενία, δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη διοργάνωση. Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος. Η άμυνά μας σε επίπεδο συγκέντρωσης και σε ταχύτητα πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, γιατί η Σλοβενία έχει ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν από μακριά, όπως ο Σλόκαρ και ο Ζούπαν. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε πολύ από την πρώτη γραμμή άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή. Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα και να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς».

Κώστας Κουφός: «Συγχαρητήρια στη Γεωργία, πάλεψαν στο δεύτερο μέρος. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η Σλοβενία παίζει πολύ καλά σαν ομάδα και χρειάζεται να παίξουμε με συγκέντρωση και δύναμη».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Έχουμε κάτι να κρατήσουμε από τον αγώνα με τη Γεωργία. Η ομάδα «καθάρισε» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλο που είχαμε μια μεγάλη διαφορά, θα έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Να κάνουμε κάτι παραπάνω και να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′. Είναι κάτι που θα χρειαστούμε και στη συνέχεια. Νομίζω ότι το σκαλοπάτι που κοιτάμε αυτή τη στιγμή είναι η Σλοβενία. Μην ξεχνάμε ότι οι Σλοβένοι θα παλέψουν για την πρώτη θέση. Για εμάς είναι σημαντικό να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε για τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε το δίλημμα Σερβία ή Ισπανία στα προημιτελικά! Θέλουμε να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Είναι νοοτροπία νικητή! Πρέπει να περάσει σε όλα τα παιδιά. Αν περάσουμε πρώτοι ή δεύτεροι, έχει καλώς. Τα χιαστί είναι ο κακός μας δαίμονας. Προς το παρόν, κοιτάμε τα άλλα δυο ματς κι όταν έλθει η ώρα, θα σκεφτούμε και τα νοκ άουτ».

Νικός Ζήσης: «Για κάποιον λόγο δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το ρυθμό μας. Είναι καλό ότι αυτό συνέβη τώρα και δεν το πληρώσαμε. Δεν χρειάζεται να ξέρεις πολύ μπάσκετ για να καταλάβεις ότι κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο. Χαλαρώσαμε. Κακώς έγινε αυτό. Υπάρχουν ομάδες που θα σου κάνουν ζημιά στο μέλλον, οπότε δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο 20λεπτο, πάντως είχαμε πολλή ενέργεια στην άμυνα, βάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Αυτός ο αγώνας τελείωσε, πάμε για τον επόμενο, με τη Σλοβενία. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Λείπουν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά παίζουν πολύ επιθετικά στην άμυνα. Έχουν υψηλό κίνητρο απέναντί μας. Θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Κρίνει πολλά ο αγώνας, αλλά τίποτα περισσότερο από την πρωτιά».

Κοκόσκοφ: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, θα πάει μακριά»

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Γεωργίας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, αφού μίλησε για κακή εικόνα της ομάδας του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μετά κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση. Με αυτή τη δήλωση συμφώνησε και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που είπε ότι η Εθνική μπορεί ακόμα και το χρυσό μετάλλιο.

Ιγκόρ Κοκόσκοφ: «Ήταν απογοητευτική η εικόνα μας στο πρώτο μέρος. Υπήρχε μόνο μια ομάδα στο παρκέ, εμείς δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Είχαν 9/12 τρίποντα, αλλά όλα τα σουτ αυτά ήταν ελεύθερα. Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα ένιωθε σαν να ήταν σε προπόνηση. Είμαι χαρούμενος που στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε, βγάλαμε ενέργεια και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Όχι στο βαθμό να νικήσουμε, βέβαια, γιατί είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, με καλό προπονητή. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη, πιστεύω πως θα πάνε μακριά στη διοργάνωση αυτή».

Γκιόργκι Σερμαντίνι: «Είναι καλοί! Η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί του ομίλου μας και μπορεί να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Είναι φανταστικοί. Είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, ήταν πολύ εύστοχοι στα τρίποντα και δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Εμείς έχουμε λίγες ελπίδες πρόκρισης και θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024