Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάγεψαν οι Αντετοκούνμπο στη Θεσσαλονίκη

Μάγεψαν οι Αντετοκούνμπο στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο «μάγεψαν» την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο κεντρική σάλα του γηπέδου φανέρωσαν το αστείρευτο ταλέντο τους, αλλά και την απλότητα του χαρακτήρα τους, στο πλαίσιο του Antetokoubros Street Ball Event 2016 (σ.σ. η εκδήλωση λόγω επιδείνωσης του καιρού υλοποιήθηκε σε κλειστό, αντί σε ανοικτό χώρο).

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο «μάγεψαν» την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο κεντρική σάλα του γηπέδου φανέρωσαν το αστείρευτο ταλέντο τους, αλλά και την απλότητα του χαρακτήρα τους, στο πλαίσιο του Antetokoubros Street Ball Event 2016 (σ.σ. η εκδήλωση λόγω επιδείνωσης του καιρού υλοποιήθηκε σε κλειστό, αντί σε ανοικτό χώρο).

Επαιξαν με φίλους τους, με την ομάδα του Γιάννη (σ.σ. άσπρες φανέλες με το νούμερο 34 στην πλάτη), στη σύνθεση της οποίας συμπεριλήφθηκε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, να κερδίζει (131-117), μετά από ματς τεσσάρων δεκαλέπτων, αυτή του Θανάση (μπλε φανέλες με το νούμερο 43 για όλους στην πλάτη). Ο τελευταίος, όμως, πήρε το… αίμα του πίσω κερδίζοντας στο διαγωνισμό καρφωμάτων. Το τζάμπολ στον αγώνα έκανε η Ολυμπιονίκης, πρόεδρος, επίσης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, ακόμη, παιδιά έκαναν προσπάθειες για σουτ, έχοντας αντιπάλους τον Γιάννη και τον Θανάση. Υλοποιήθηκε, επίσης, διαγωνισμός σε τρίποντα, βολές, ενώ ντελίριο επικράτησε στην κερκίδα, όταν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και ο Θοδωρής Παπαλουκάς μοίρασαν (περισσότερο από μία φορές), δώρα (μπάλες, καπέλα, τσάντες) στον κόσμο.

Ανταποκρίθηκαν, δε, σε δεκάδες αιτήματα για αυτόγραφα και φωτογραφίες, από μικρούς και μεγάλους υποστηρικτές τους, τόσο ο Γιάννης, όσο και ο Θανάσης. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, επιπλέον, πήραν αμφότεροι μικρόφωνα και έκαναν περιγραφή από τη δράση που εκτυλίσσονταν στο παρκέ. Δεν παρέλειψαν, επίσης, όπως και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, να εκφράσουν ευχαριστίες για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

«Είναι τιμή μας που μας φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό για την πόλη, είναι τα Αρης-ΠΑΟΚ. Εχουμε, επίσης, πολλούς φίλους εδώ», τόνισε, σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Πρόσθεσε λέγοντας, μεταξύ άλλων:

«Περισσότερο από όλες τις αθλητικές διακρίσεις, μας αγγίζει το ότι είμαστε νικητές στη ζωή. Σε ό,τι και να βάζαμε στόχο να κάναμε, χωρίς αυτά να έχουν να κάνουν με το μπάσκετ, νομίζω πως θα πετυχαίναμε. Στην επιλογή στα ντραφτ, όταν πήγα να σηκώσω την ελληνική σημαία, μου είπαν πως δεν ήμουνα στη… Γιουροβίζιον. Εγώ, όμως, ήθελα να το κάνω, γιατί έπρεπε να δείξω από ποια χώρα είμαστε».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τη σειρά του, επισήμανε: «Το σημαντικό είναι να πιστεύει ο καθένας στα όνειρά του και στον εαυτό του. Αν κάποιος θέλει να γίνει αστροναύτης, να το βάλει στο πλάνο του και να γίνει! Θέλουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια το event μας, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως το κάναμε πέρυσι στην Αθήνα, προ ημερών στο Ηράκλειο και σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Δε θα χάσουμε επαφή με την Ελλάδα, όσο και να μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις μας στις ΗΠΑ. Εντονα στη μνήμη μας, από τα χρόνια που ερχόμασταν στη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστούμε με τον Ερμή Λαγκαδά, τη Χαλκηδόνα, τον Ηρακλή, είναι το όνομα του Νίκου Γκάλη».

«Εχουμε μαζί μας δύο παιδιά που έφτασαν στην κορυφή του μπάσκετ, στο NBA, όντας μετανάστες στη χώρα μας. Είναι άριστο δείγμα ανθρώπων, «φάρος» για όλους, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, σε ό,τι αφορά το κυνήγι των ονείρων. Εξελίσσονται και οι δύο σε μύθοι. Η προσπάθεια και η δουλειά είναι πάντα αυτή που σε δικαιώνει και ο Γιάννης με τον Θανάση το αποδεικνύουν», δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024