Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάσκετ (Γ): Στον τελικό η Ισπανία με αντίπαλο ΗΠΑ

Μπάσκετ (Γ): Στον τελικό η Ισπανία με αντίπαλο ΗΠΑ

Το πρώτο μετάλλιό της σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ γυναικών θα πανηγυρίσει η Ισπανία στο Ρίο, καθώς στον αποψινό ημιτελικό έκαμψε άνετα την αντίσταση της Σερβίας και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Γαλλία. Οι «χάλκινες» πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Σερβία και με το τελικό 68-54 έκλεισαν θέση στα... μετάλλια, ενώ έστειλαν τις θηλυκές... «πλάβι» στη «μάχη» για το τρίτο σκαλί του βάθρου (20/8), όπου θα αντιμετωπίσουν την ηττημένη του ζευγαριού ΗΠΑ-Γαλλία.

Το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ γυναικών εξασφάλισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο έπαιξε όσο χρειαζόταν και τελικά έφτασε σε μία άνετη νίκη επί της Γαλλίας με 86-67, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό και στον καταληκτικό αγώνα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Οι Γαλλίδες… έμειναν στη διεκδίκηση του ματς μέχρι το 25΄, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 8 πόντους, ωστόσο, από εκεί και πέρα οι Αμερικανές «πάτησαν γκάζι» και με πρώτη σκόρερ την Νταϊάνα Τοράσι (18π.) και άλλες 4 συμπαίκτριές της με διψήφιο αριθμό πόντων άνοιξαν τη διαφορά (έφτασε και στο +21) κι έφτασαν στην άνετη νίκη. Στο «μικρό τελικό» οι δύο ηττημένες των ημιτελικών, Σερβία και Γαλλία, θα παλέψουν για το χάλκινο μετάλλιο.

Σούπερ Ισπανία

Το πρώτο μετάλλιό της σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ γυναικών θα πανηγυρίσει η Ισπανία στο Ρίο, καθώς στον αποψινό ημιτελικό έκαμψε άνετα την αντίσταση της Σερβίας και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Οι «χάλκινες» πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Σερβία και με το τελικό 68-54 έκλεισαν θέση στα… μετάλλια, ενώ έστειλαν τις θηλυκές… «πλάβι» στη «μάχη» για το τρίτο σκαλί του βάθρου (20/8).

Ουσιαστικά η Ισπανία εξαργύρωσε απόψε την υπεροχή της σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν κράτησε τις Σέρβες στους 9 πόντους και έδωσε ρεσιτάλ παραγωγικότητας, μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο στο +11 (20-9).

Οι Σέρβες προσπάθησαν να αντιδράσουν μέχρι το ημίχρονο και εν μέρει το πέτυχαν, καθώς με επιμέρους σκορ 13-19 πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -5 (33-28). Ωστόσο, η Ισπανία κυριάρχησε στη συνέχεια στα ριμπάουντ και με έφεση στη δημιουργία ξέφυγε και πάλι με διψήφια διαφορά και δεν κοίταξε πίσω…

Κορυφαίες των νικητριών οι Τόρενς και Ντουρ, οι οποίες σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ η Νίκολς έκανε νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ριμπάουντ (12). Από τη Σερβία ξεχώρισαν οι Πέτροβιτς (12π.) και Κάντο (12π.)

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 33-28, 53-38, 68-54

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρομέρο, Νίκολς 13, Ντομίνγκεθ 10 (1), Τόρενς 14 (1), Παλαου 5 (1), Ξαργκάι 6, Κρουθ 6, Γιλ, Ντουρ 14.

ΣΕΡΒΙΑ: Ραντοκάι, Πέτροβιτς 12, Κάντο 12 (2), Γιοβάνοβιτς 2, Μιλοβάνοβιτς 10, Μπουτουλία, Στάνκοβιτς, Ντάμποβιτς Μ., Ντάμποβιτς Α. 8, Πέιτζ 10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024