Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Καλαμπόκης

Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Καλαμπόκης

Ο Γιάννης Καλαμπόκης πήρε μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής του, καθώς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Μετά από 17 χρόνια καριέρας στα παρκέ, ο έμπειρος άσος, πήρε την μεγάλη απόφαση, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό το twitter.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης πήρε μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής του, καθώς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Μετά από 17 χρόνια καριέρας στα παρκέ, ο έμπειρος άσος, πήρε την μεγάλη απόφαση, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό το twitter, το ακόλουθο μήνυμα:

«Η στιγμή που κάποτε φαινόταν μακρινή, έφτασε. Δύσκολη απόφαση, αλλά συνειδητή. Το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής με βρίσκει γεμάτο από εμπειρία, γνώση, αλλά και αξίες, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί και προσφέρει. Τώρα καταλαβαίνω πόσο τυχερός ήμουν, που για πάνω από 20 χρόνια έκανα αυτό το «επάγγελμα». Η αγάπη, η αφοσίωση και η επιμονή που επέδειξα, ίσως να με πήγαν λίγο παραπέρα από εκεί που θα με έφτανε το ταλέντο μου. Αυτό ήταν…».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης άρχισε να παίζει μπάσκετ στον Α.Ο.Ν. Παλατιανής στο Ίλιον και μεταπήδησε το 1999 στον Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Στην συνέχεια έκανε το «άλμα» με την μεταγραφή στον Ολυμπιακό (2003-05), ενώ έχει αγωνισθεί σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Τρεβίζο, Ικαρο Καλλιθέα, Αλμπα Βερολίνου, Κολοσσό Ρόδου και Ρέθυμνο. Με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο Καλαμπόκης κατέκτησε με την εθνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009).

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Γιάννη Καλαμπόκη για την ουσιαστική προσφορά του στο άθλημα, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, στην οποία εκτός των αγωνιστικών επιτυχιών του, ξεχώρισε και για το ήθος και την ευπρέπειά του. Του εύχεται καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξει από ‘δω και πέρα και μακάρι οι επιλογές του να σχετίζονται με το μπάσκετ, αφού τέτοιες προσωπικότητες πάντα είναι χρήσιμες στον χώρο.

Στο μήνυμα με το οποίο αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, αναφέρει: «Η στιγμή που κάποτε φαινόταν μακρινή, έφτασε. Δύσκολη απόφαση, αλλά συνειδητή. Το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής με βρίσκει γεμάτο από εμπειρία, γνώση, αλλά και αξίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Τώρα καταλαβαίνω πόσο τυχερός ήμουν που για πάνω από 20 χρόνια έκανα αυτό το «επάγγελμα». Η αγάπη, η αφοσίωση και η επιμονή που επέδειξα, ίσως να μην πήγαν λίγο παραπέρα από εκεί που θα με έφτανε το ταλέντο μου. Αυτό ήταν…»

Τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του έζησε με το εθνόσημο, κατακτώντας με την Εθνική Ανδρών το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία, όταν στα 31 του κλήθηκε για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ιστορία ξεκίνησε στο Περιστέρι όπου γεννήθηκε και από το Ίλιο και τους Νέους Παλατιανής μετακόμισε στο Παλαιό Φάληρο (1999-2003). Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός (2003-05), η ΑΕΚ (2005-06, 2015-16), ο ΠΑΟΚ (2006-07, 2011-12), ο Πανιώνιος (2007-09), η Μπενετόν Τρεβίζο (2009, πλέι οφ) ο Ίκαρος (2009-2010), η Άλμπα Βερολίνου (2012), ο Κολοσσός Ρόδου (2012-13) και το Ρέθυμνο (2013-2015)».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024