Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα χρόνια από το θαύμα: Όταν η Ελλάδα «γονάτισε» το NBA

Δέκα χρόνια από το θαύμα: Όταν η Ελλάδα «γονάτισε» το NBA

Ήταν 30 Αυγούστου 2006, η εθνική Ελλάδος επικρατεί εύκολα της Γαλλίας με 73-56 στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ και περνάει στον ημιτελικό, ο οποίος την φέρνει απέναντι στην δυνατότερη, κατά τεκμήριο, ομάδα του κόσμου. Την Αμερική. Όλοι έχουν ξεγραμμένη την Ελλάδα και κάνουν λόγο για μια ακόμα εύκολη επικράτηση της «Team USA». Όλοι εκτός από τους έλληνες παίκτες. Η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 θα σημάνει ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Η «γαλανόλευκη» επικρατεί με 101-95 της Αμερικής, η οποία τότε είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις πολ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ήταν 30 Αυγούστου 2006, η εθνική Ελλάδος επικρατεί εύκολα της Γαλλίας με 73-56 στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ και περνάει στον ημιτελικό, ο οποίος την φέρνει απέναντι στην δυνατότερη, κατά τεκμήριο, ομάδα του κόσμου. Την Αμερική.

Όλοι έχουν ξεγραμμένη την Ελλάδα και κάνουν λόγο για μια ακόμα εύκολη επικράτηση της «Team USA». Όλοι εκτός από τους έλληνες παίκτες.

Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Κακιούζης, Παπαδόπουλους, Ντικούδης, Σχορτσιανίτης, Χατζηβρέττας, Βασιλόπουλος και Ζήσης, άλλα και ο αρχιτέκτονας της ομάδας αυτής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχουν αποφασίσει να μην επιστρέψουν ακόμα στην Ελλάδα. Έχουν βάλει σκοπό να σοκάρουν το πλανήτη!

Και το καταφέρουν. Η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 θα σημάνει ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Η «γαλανόλευκη» επικρατεί με 101-95 των Αμερικάνων, οι οποίοι τότε είχαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις πολ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ενδεικτικό του «θαύματος» που κατάφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι ότι αυτή η ήττα είναι και η τελευταία για τις ΗΠΑ, που παραμένει αήττητη για 10 ολόκληρα χρόνια!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ό Μάικ Σιζέφσκι μετά την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Ρίο αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά σε εκείνο το απόγευμα στη Σαϊτάμα. Ένα απόγευμα που κανένας Έλληνας δεν θα ξέχασει…

Ας θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024