Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ

Πρόκριση για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ

Ένας ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ έβαλε... δύσκολα για 30 λεπτά στον Παναθηναϊκό, του φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, αλλά ο κάτοχος του τίτλου φρόντισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-69 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και έθεσαν εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς.

Ένας ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ έβαλε… δύσκολα για 30 λεπτά στον Παναθηναϊκό, του φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, αλλά ο κάτοχος του τίτλου φρόντισε στο τελευταίο δεκάλεπτο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-69 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και έθεσαν εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μπουρούσης με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Παππάς με 18 και ο Ρίβερς με 16 και αξιέπαινη δουλειά στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όταν δηλαδή πάτησε γκάζι ο Παναθηναϊκός και δεν κοίταξε πίσω…

Από τους Θεσσαλονικείς, που… πλήρωσαν τα πολλά λάθη, ξεχώρισαν οι Χρυσικόπουλος και Μιλιένοβιτς με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στο πρώτο ημίχρονο κοντά στο καλάθι, έθεσε εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό, υποχρεώνοντας τον σε διαδοχικά λάθη, είχε τα απαραίτητα αμυντικά αντανακλαστικά (6 κλεψίματα), ξεχώρισε στο κομμάτι της δημιουργίας και με τον Χρυσικόπουλο να οδηγεί την επίθεση (11π.) κατάφερε σε αρκετά σημεία να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» των 6/17 τριπόντων σε αυτό το διάστημα, έδειχναν να τα περιμένουν όλα από τους Μπουρούση μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και τον Παππά στην περιφέρεια, με τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού να εξασφαλίζουν στο 20΄ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας μία διαφορά τεσσάρων πόντων (44-40).

Στο ίδιο έργο θεατές και στην τρίτη περίοδο με τους «πράσινους», πάντως, να καταφέρουν να μπουν στον… επίλογο της αναμέτρησης στο +7 (64-57). Στην τελευταία περίοδο, όμως, το «τριφύλλι» δεν είχε διάθεση για… πειράματα.

Οι φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη έπιασαν… τόπο και οι «πράσινοι» με αμυντικό και επιθετικό ρεσιτάλ έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 14-7 με πρωταγωνιστή τον Κέι Σι Ρίβερς και στο 36΄ ξέφυγαν με διαφορά ασφαλείας (78-64).

Όσα λάθη δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ τα σημείωσε μαζεμένα στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μη συγχωρεί και να φτάνει άνετα στο τελικό 88-69.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Ψαριανός-Παντελίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σίνγκλετον, Ρίβερς 16, Τζέιμς 7, Μποχωρίδης, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 18, Γκιστ 6, Χαραλαμπόπουλος 2, Λούντζης, Μπουρούσης 23, Καλάθης Ν. 14.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 13, Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μιλιένοβιτς 11, Γλυνιαδάκης 3, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8, Καμάρας, Μπράιαντ 7, Πέινερς 9, Κλάντον 6.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024