Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μίσσας: Γλυκόπικρη η γεύση απ'το Ευρωμπάσκετ

Μίσσας: Γλυκόπικρη η γεύση απ’το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ανδρών επέστρεψε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Ευρωμπάσκετ 2017. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, σε δηλώσεις του κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, τόνισε πως η διοργάνωση του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, ενώ αναφέρθηκε και στους λογους που έκανε τόσο μικρό rotation στην ήττα από την Ρωσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ανδρών επέστρεψε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Ευρωμπάσκετ 2017. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, σε δηλώσεις του κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, τόνισε πως η διοργάνωση του άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, ενώ αναφέρθηκε και στους λογους που έκανε τόσο μικρό rotation στην ήττα από την Ρωσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στο συνδρομητικό κανάλι «NOVA»:


Για τον απολογισμό της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ:
«Αυτή την στιγμή τελειώσαμε με μια γλυκόπικρη γεύση. Στη μία είμαστε στους «8» και μπορούμε να πάμε στους «4» και την άλλη αποκλειόμαστε. Ήταν δύο μήνες με προβλήματα, με μία κακή εικόνα στην πρώτη φάση και μία ανατροπή στη δεύτερη. Καταλήγουμε σε γλυκόπικρο τέλος».

Για το rotation που έκανε με την Ρωσία:
«Είχαμε τρεις ημέρες ξεκούρασης. Κάποια στιγμή όταν κάναμε δοκιμές υπήρξε μία διαφορετική ροή του παιχνιδιού. Στο τελευταίο κομμάτι δεν υπήρχε πρόβλημα. Τον Καλάθη τον έβγαλα για δύο λεπτά και μου είπε: «παίζω άλλα δύο παιχνίδια». Όλα έχουν σχέση με το αποτέλεσμα. Πολλές φορές χρειάζεται κλειστό rotation για το αποτέλεσμα. Είναι επιλογές αυτές».

Για την παρουσία του στο πάγκο της Εθνικής και το αν θα συνεχίσει:
«Είναι δεδομένο και σίγουρο ότι υπήρχε ένα αδιέξοδο. Είμαι στρατιώτης της Εθνικής και δεν κυνήγησα καμία θέση. Μέσα από τις δυσκολίες, με την απώλεια του Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), αλλά και άλλες δυσκολίες, καταφέραμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Αυτό είναι το δεδομένο και η ουσία.

Μετά από δύο μήνες με τέτοια πίεση, σίγουρα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Είναι γεγονός, ότι δεν είσαι καλά. Θα μιλήσουμε με τη διοίκηση, αλλά οι επιλογές είναι να βρεις έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά και στο τέλος να ευχαριστήσω και τους Έλληνες που ήταν μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα».

Σε ότι αφορά τους παίκτες, ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε:

«Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που πήγαμε για ένα ακόμα καλοκαίρι, παλέψαμε, προσπαθήσαμε. Μπορεί να μην καταφέραμε να μπούμε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως στα τελευταία δύο παιχνίδια παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε και ηττηθήκαμε στις λεπτομέρειες. Δεν νομίζω οτι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Στην πρώτη φάση δεν ήμασταν όπως πραγματικά θέλαμε, όμως στα νοκ-άουτ παρουσιαστήκαμε ως ομάδα, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την Λιθουανία που ήταν το φαβορί και χθες κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι (σ.σ. με τη Ρωσία) που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε στη θέση της Ρωσίας, αν είχαν μπει ένα-δύο σουτ».

Όσον αφορά το μέλλον του στην Εθνική ομάδα είπε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και θέλω να προσφέρω στην Εθνική όσο περισσότερο γίνεται. Εύχομαι να είναι οι συνθήκες σωστές και να μπορώ να ανταποκριθώ 100% τόσο στην Εθνική μου ομάδα, όσο και στον σύλλογο μου. Γίνεται πολλές φορές η σύγκριση με ομάδες του ΝΒΑ, αλλά αυτή είναι ανόμοια, γιατί κάποιοι παίκτες σταματούν απο τον Απρίλιο και έχουν τρεις μήνες μπροστά τους, ενω και οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες εδώ. Εγω θέλω να συνεχίσω να βοηθάω και μακάρι να γίνει αυτό, αλλά, αν το πρωτάθλημα τελειώνει 20 Ιουνίου και ξεκινάς προετοιμασία μετά από λίγες μέρες, όσο και αν το θέλεις είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις».

Για τα «παράθυρα» της FIBA είπε: «Έγω είμαι παίκτης και κάνω την δουλειά μου στο κομμάτι που μου αναλογεί. Κακά τα ψέμματα, έντεκα μήνες τον χρόνο παίζεις αγώνες και, όταν υπάρχει ξεκούραση, δεν σημαίνει ακριβώς ξεκούραση. Για έναν μπασκετμπολίστα, η ξεκούραση είναι η δουλειά σε τομείς που υστερεί, σε τομείς που θέλει να βελτιώσει, στο σουτ του, στο κορμί του, στην έκρηξή του. Αυτό μπορούν να το κάνουν πολλοί παίκτες, εμείς όχι. Εγώ είδα διαφορά στον εαυτό μου όταν δεν είχα υποχρεώσεις, μακάρι να υπάρξει ξανά η ευκαιρία να το κάνω».

Αναφερόμενος στον Κώστα Μίσσα, ο Πρίντεζης δήλωσε: «Η άποψή μου για τον Κώστα Μίσσα είναι πολύ καλή. Προσωπικά χαίρομαι πολύ που δούλεψα μαζί του, τον γνώρισα σαν άνθρωπο, η γνώμη μου παραμένει ίδια. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα, ανέλαβε την Εθνική λίγες μέρες πριν την προετοιμασία και είναι προς τιμή του αυτό. Προσωπικά δεν διαβάζω τι κριτική του ασκείται, είναι λογικό να υπάρχει πάντα κριτική. Εγώ χαίρομαι πολύ που συνεργαστήκαμε, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και του εύχομαι τα καλύτερα. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όσων ξέρουν μπάσκετ και όσων τον γνώρισαν».

Στην συνέχεια σχολίασε το μικρό «rotation» που έγινε στον προημιτελικό με την Ρωσία, λέγοντας: «Δεν μπορείς να πεις λάθος την τακτική. Αν είχαν παίξει δύο παίκτες παραπάνω, ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά μετά το παιχνίδι πολλά μπορούμε να πούμε. Η αλήθεια είναι πως είχαμε έλλειψη ενέργειας στο τέλος, γιατί παίξαμε πολύ οι πέντε παίκτες».

Σχετικά με το μέλλον της εθνικής ομάδας είπε: «Ας κάτσουν οι αρμόδιοι να το δουν. Να κάνουν αυτοκριτική, να υπάρξει ένα σωστό πλάνο. Οι παίκτες υπάρχουν, ταλέντο υπάρχει, ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα, δίνει θετική ενέργεια και είναι καλό να αγαπηθεί αυτή η ομάδα και από τους μέσα. Να την σεβαστούν όλοι. Δεν σημαίνει οτι αυτή η ομάδα, όταν πηγαίνει σε ένα τουρνουά, πρέπει να παίρνει μετάλλιο. Πρέπει όποιος την εκπροσωπεί να είναι περήφανος γι’ αυτό, άσχετα από την διάκριση. Εγώ θα έπαιζα και να μην υπήρχε πιθανότητα για διάκριση, παρά και την γέννηση της κόρης μου».

Τέλος, αναφερόμενος στο συναίσθημα που του άφησε το Ευρωμπάσκετ, είπε: «Είναι άσχημο. Χάσαμε μία πρόκριση στην τετράδα στο καλάθι. Μπορούσαμε. Πέσαμε σε μία θεωρητικά καλή διασταύρωση, αν και η Ρωσία είναι μία πολύ καλή ομάδα. Χάσαμε, τι να κάνουμε. Η Ισπανία είναι το φαβορί, κατά την γνώμη μου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024