Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επέβαλαν το... νόμο τους οι World Stars στο ελληνικό All Star Game

Επέβαλαν το… νόμο τους οι World Stars στο ελληνικό All Star Game

Επέστρεψε στο προσκήνιο μετά από τέσσερα χρόνια, κέρδισε δικαιολογημένα τις εντυπώσεις, περνά, πλέον, και αυτό, ως διοργάνωση για φέτος, στην ιστορία. Οι World Stars επικράτησαν επί των Greek Stars με 144-137, έχοντας κορυφαίο τον Μακένζι Μουρ με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ξεχώρισε περισσότερο για τους Ελληνες σταρ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (22π., 9 ριμπάουντ, 1 κλ).

Επέστρεψε στο προσκήνιο μετά από τέσσερα χρόνια, κέρδισε δικαιολογημένα τις εντυπώσεις, περνά, πλέον, και αυτό, ως διοργάνωση για φέτος, στην ιστορία. Το All Star Game 2018, που φιλοξενήθηκε στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας (10-11/2), με τους φιλάθλους της αχαϊκής πρωτεύουσας να το αγκαλιάζουν με θέρμη και τους συμμετέχοντες και τις δύο μέρες διεξαγωγής του, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ολοκληρώθηκε απόψε έχοντας στο κυρίως… μενού του, τον μεγάλο αγώνα, νικήτρια την ομάδα των ξένων!

Οι World Stars επικράτησαν επί των Greek Stars με 144-137, έχοντας κορυφαίο τον Μακένζι Μουρ με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ξεχώρισε περισσότερο για τους Ελληνες σταρ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (22π., 9 ριμπάουντ, 1 κλ).

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 57-67, 95-107, 137-144

Οι κορυφαίοι ξένοι του ελληνικού πρωταθλήματος είχαν το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης (1′ 0-5, 6′ 13-18, 9′ 17-25), «σερβίροντας» εντυπωσιακές φάσεις, με καρφώματα, αλλά και σουτ τριών πόντων. Οι Μακένζι Μουρ, Θαντ ΜακΦάντεν, Λάντοραμπλ Χάρις, «βομβάρδιζαν» διαρκώς το καλάθι, με τους Ελληνες σταρ να μην υστερούν σε προσπάθειες, που είχαν εντυπωσιακή κατάληξη, με τον Αντεκονούνμπο να σκοράρει, κατά βάσει και τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, να βρίσκουν με πάσες… ακριβείας τους συμπαίκτες τους (σ.σ. είχε 8 ασίστ ο πρώτος, 7 ο δεύτερος και 6 ο τρίτος).

Τα λεπτά στο παιχνίδι κύλησαν με τρόπο όμοιο, όπως το ξεκίνημα, με τη διαφορά να συντηρείται γύρω από τους δέκα πόντους για τους World Stars, οι οποίοι επέβαλλαν, εν τέλει, οριστικά το… νόμο τους, κερδίζοντας με 144-137.

* Εντυπωσίασαν με τα χορευτικά τους οι μαζορέτες της Ζαλγκρίρις Κάουνας, που ήταν προσκεκλημένες στην εκδήλωση, όπως και η ακροβατική ομάδα, από τη Σλοβενία, Dunking Devils.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Τσούνας, Κωνσταντινίδου

GREEK STARS (Τσάβι Πασκουάλ-Ηλίας Παπαθεοδώρου): Αντετοκούνμπο 22, Καλάθης 11 (3), Γκίκας 9 (1), Σπανούλης 12 (4), Μποχωρίδης 15 (3), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8, Παππάς 17 (5), Κόνιαρης 6 (2), Μαργαρίτης 13 (1), Καββαδάς 8, Βουγιούκας 2

WORLD STARS (Γιάννης Σφαιρόπουλος-Παναγιώτης Γιαννάκης): ΜακΦάντεν 18 (6), Μούντι 16 (2), Χάρις 21 (1), Χολ 9 (3), Στρέλνκιες 6 (2), Ρίβερς 12 (4), Γκιστ 12, Μουρ 25 (3), Σίνγκλετον 8 (2), Μιλόσεβιτς 11 (1), Μιλουτίνοφ 6, ΜακΛίν


MVP ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Οι Greek Stars μπορεί να έχασαν απόψε, στο μεγάλο παιχνίδι του All Star Game 2018, στην Πάτρα, από τους World Stars (137-144), τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης, ωστόσο, τον κέρδισε παίκτης της δικής τους, ομάδας, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των εκπροσώπων του Τύπου, που συμμετείχαν στη διαδικασία, για τη… δράση του στο παρκέ, που είχε 22 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.


Εντυπωσίασε και κέρδισε στα καρφώματα ο Μούντι

Ο Στέφαν Μούντι, έχοντας… βοηθό τον Θανάση Αντετοκούνμπο, «καθάρισε» με ευκολία τον τελικό στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game 2018. Περνώντας πάνω από τον Ελληνα διεθνή φόργουορντ, που είχε κολλημένη την μπάλα, με τα χέρια, στο κεφάλι του, στην πρώτη του προσπάθεια, ο Αμερικανός γκαρντ του Ρεθύμνου συγκέντρωσε συνολικά 70 βαθμούς στη διπλή του δράση στο παρκέ και πήρε την πρωτιά, απέναντι στον Τζαχί Κάρσον. Ο Αμερικανός γκαρντ του Κόροιβου Αμαλιάδας, δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη δική του διπλή προσπάθεια και η συνολική βαθμολογία του ήταν 64.

Νωρίτερα, στον πρώτο γύρο των καρφωμάτων, οι Μούντι, Κάρσον είχαν υψηλότερη βαθμολογία, με συνέπεια να περάσουν οι δύο τους στον τελικό, από τους Οκτάβιους Ελις (Προμηθέας Πάτρας), Μάικλ Κάιζερ (Λαύριο), Αντουέιν Γουίγκινς (Ρέθυμνο).

Η κριτική επιτροπή για τα καρφώματα είχε πρόεδρο τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και ακόμη τους Τσάβι Πασκουάλ, Ηλία Παπαθεοδώρου, Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιάννη Σφαιρόπουλο, Μανώλη Παπαμακάριο, Γιώργο Καλαφατάκη.

Το… σήκωσε ξανά στα τρίποντα ο Κόνιαρης

Με σαρωτικό τρόπο, όπως το έκανε την πρώτη μέρα της γιορτής (10/2), στη αντίστοιχη διαδικασία, πριν την αναμέτρηση των All Time Stars με τους Rising Stars, o Αντώνης Κόνιαρης αναδείχτηκε νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων για το All Star Game 2018 της Πάτρας.

Ο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ κέρδισε στον τελικό τον Βαγγέλη Σακελλαρίου του Πανιωνίου, ευστοχώντας σε 20 σουτ, με τον αντίπαλό του να σταματά στα 14. Νωρίτερα, στον πρώτο γύρο της διαδικασίας, ο Κόνιαρης ήταν πρώτος με 17 σουτ, ενώ ο Σακελλαρίου προκρίθηκε στον τελικό ξεπερνώντας σε εύστοχες βολές τον Θαντ ΜακΦάντεν της Κύμης, με τον οποίο ισοβάθμισαν στη δεύτερη θέση, έχοντας 16 σουτ.

Δείτε όλα όσα έγινε και τις δύο ημέρες στο ελληνικό all star game από τον Νίκο Κλόκα που βρέθηκε στην Πάτρα:

Live Blog Live το All Star Game της Πάτρας


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024