Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδανικό ξεκίνημα στο Αβελίνο για τον Ολυμπιακό

Ιδανικό ξεκίνημα στο Αβελίνο για τον Ολυμπιακό

Υποδεικνύοντας υπομονή, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της... πρωτάρας στην Ευρωλίγκα, Αβελίνο. Ο ενθουσιασμός των Ιταλών προβλημάτισε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο, με σοβαρότητα και συγκέντρωση, έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη με 83-69 και ξεκίνησαν με επιτυχία τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

89

Υποδεικνύοντας υπομονή, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της… πρωτάρας στην Ευρωλίγκα, Αβελίνο. Ο ενθουσιασμός των Ιταλών προβλημάτισε τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο, με σοβαρότητα και συγκέντρωση, έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη με 83-69 και ξεκίνησαν με επιτυχία τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο Γιαννάκης ξεκίνησε με μία έκπληξη στο παιχνίδι, βάζοντας στην βασική πεντάδα τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς. Ο νεαρός πλέι μέικερ είχε… ειδική αποστολή, να μαρκάρει τον Κρις Ουόρεν, τον «εγκέφαλο» της Αβελίνο.

Ο Ουόρεν περιορίστηκε, αλλά ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ιταλοί με το «άναρχο» στιλ παιχνιδιού τους και τα πολλά μακρινά σουτ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (9-4, 5). Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην επίθεση και το έλυσε όταν οι Ιταλοί συμπλήρωσαν τα πέντε φάουλ και πήρε το μπόνους των ελεύθερων βολών.

Παπαλουκάς και Γκριρ έφεραν το ματς στα ίσια στο 8, ωστόσο, οι Ιταλοί απάντησαν με ένα σερί 8-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 22-14 (10).

Η είσοδος του Ερτσεγκ, όμως, στο παιχνίδι έδωσε τις λύσεις που έψαχνε ο Ολυμπιακός στην επίθεση. Ο Σέρβος φόργουορντ άνοιξε την άμυνα των ιταλών και οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 29-29 στο 15.

Στη συνέχεια πήρε μπρος και ο Τσίλντρες, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι είχε πολύ καλές συνεργασίες με τον Θοδωρή Παπαλουκά στο ανοιχτό γήπεδο και ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στο 16 (33-32).

Από τη στιγμή που μπήκε μπροστά ο Ολυμπιακός, διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και μάλιστα το αύξησε, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με… αέρα 6 πόντων (40-34, 20).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Ιταλοί με την πιεστική τους άμυνα κατάφεραν να βγάλουν και πάλι εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια δεν έχασαν το προβάδισμα, ωστόσο, δεν κατάφεραν και να την αυξήσουν, νιώθοντας έτσι την… ανάσα της Αβελίνο στην πλάτη τους (41-42, 22).

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, ωστόσο, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ο Τσίλντρες και ο Χαλπερίν ανέβασαν στροφές και η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 8 (62-54, 30).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η καλή άμυνα πάνω στον Ουόρεν και ο έλεγχος των ριμπάουντ, έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να πετυχουν εύκολα καλάθια και να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (67-54, 32).

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 15 πόντους με καλάθι του Χαλπερίν (71-56), ωστόσο, ένα μίνι σερί 5-0 με τον Ουόρεν, έκανε τους ιταλούς να ελπίζουν (61-71, 34).

Οι Ιταλοί πάλεψαν μέχρι το τέλος, ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε βρει πια τον τρόπο να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Τσίλντρες και Χαλπερίν έδωσαν τις λύσεις στον Ολυμπιακό, που επιβλήθηκε με 83-69 των μαχητικών γηπεοδύχων.

Ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητα, όμως, δεν έφταναν για την έκπληξη. Ο Ολυμπιακός χωρίς να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση «καθάρισε» τους Ιταλούς και ξεκίνησε με νίκη τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 34-40, 54-62, 69-83

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ντοζάι (Κροατία), Μπούλτο (Ισπανία)

ΑΒΕΛΙΝΟ (ΖΑΡΕ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ): Ουάρεν 18 (2), Ραντούλοβιτς 10 (2), Πόρτα 2, Μπεστ 14 (3), Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 2, Σλέι 2, Τούσεκ 5 (1), Ουίλιαμς 8, Ντίνερ 8 (2), Νάρντι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 14, Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 11 (1), Γκριρ 10, Βασίλοπουλος 5, Πρίντεζης 10, Ερτσέγκ 11 (1), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024