Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Ίκαρο στο 4ο δεκάλεπτο και πέρασε στα ημιτελικά

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τον Ίκαρο στο 4ο δεκάλεπτο και πέρασε στα ημιτελικά

Ο Ίκαρος Καλλιθέας έκανε...δύσκολή τη ζωή του ΠΑΟΚ για τρία δεκάλεπτα αλλά στο 4ο ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει δικό του το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος - Ολυμπιακός σε διπλούς αγώνες.

Ο Ίκαρος Καλλιθέας έκανε…δύσκολή τη ζωή του ΠΑΟΚ για τρία δεκάλεπτα αλλά στο 4ο ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει δικό του το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος – Ολυμπιακός σε διπλούς αγώνες.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μάρσαλ και Λάζαρος Παπαδόπουλος για λογαριασμό του «Δικέφαλου» του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, καθώς βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Ο Ίκαρος Καλλιθέας πήρε προβάδισμα 7 πόντων (7-0) με το… καλημέρα στο ματς και έδειξε αυτό ακριβώς που είχε προμηνύσει ο Σούλης Μαρκόπουλος μια μέρα πριν, τα παιχνίδια στην αρχή της χρονιάς κρύβουν πολλές παγίδες.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ άρχισε να μειώνει την διαφορά και στο 4′ ισοφάρισε σε 9-9. Στο σημείο εκείνο ο Ίκαρος πάτησε και πάλι το γκάζι και αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε. Τα προβλήματα των γηπεδούχων τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ήταν εμφανή και η διαφορά δεν άργησε έφτασε τους 9 πόντους υπέρ των νεοφώτιστων στο 6′. Τελικά το δεκάλεπτο βρήκε έναν εντυπωσιακό Ίκαρο Καλλιθέας να προηγείται με 27-20 του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να άκουσαν αρκετά από τον προπονητή τους στο τέλος της 1ης περιόδου καθώς ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους. Με βασικό όπλο την καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση έκαναν ένα σερί 7-0 και έφεραν το ματς στην ισοπαλία (27-27).

Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ, με κύριους εκφραστές τους Λάζαρο Παπαδόπουλος και Ρόουλ Μάρσαλ έμεινε μπροστά στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με το ισχνό προβάδισμα των 2 πόντων, αλλά έχοντας βελτιώσει την εικόνα του 1ου δεκαλέπτου (39-37).

Παρά το κεφάλι στο σκορ που πήρε ο ΠΑΟΚ από το τέλος του 2ου δεκαλέπτου, ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν έδειχνε σημάδια παραίτησης. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να χτίσουν μια μικρή διαφορά 9 πόντων στο 26′ (52-43) αλλά το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τον Ίκαρο μόλις 4 πόντους πίσω με το σκορ στο 51-56.

Η σκληρή αντίσταση που κατέβαλλε ο Ίκαρος κράτησε τρία δεκάλεπτα καθώς στο 4ο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Δικέφαλου του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ όντας πολύ σοβαρός σε άμυνα και επίθεση «καθάρισε» το παιχνίδι φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (72-58) στο 38ο λεπτό.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 74-58 με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται στην 4αδα του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ολυμπιακός.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 39-37, 56-51, 74-58

ΠΑΟΚ: ΜακΓκραθ 8, Δέδας 4, Σιμς 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 18, Μάρσαλ 24, Γκετσέφσκι 6, Γιαννακίδης, Αράπης, Καλλές, Αποστολίδης.

Ίκαρος: Τουτζιαράκης 3, Αγαδάκος 2, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου 4, Τομσον 13, Καλαμπόκης 16, Κάρολ 11, Μακάλορέι 4, Κερασοβίτης 2.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024