Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟ... καταδίκασε τον Ολυμπιακό (και) στο άδειο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟ… καταδίκασε τον Ολυμπιακό (και) στο άδειο ΟΑΚΑ

Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα στα 4 δέκατα πριν από τη λήξη, ο Παναθηναϊκός στάθηκε «όρθιος» παρά τις απουσίες και τα εις βάρος του προγνωστικά στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τον πρώτο εφετινό τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 77-76 του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων θυρών ΟΑΚΑ, για την προημιτελική φάση. Κορυφαίοι των νικητών Παππάς και Μπατίστα. Οι διαιτητές «καίνε» ΠΑΟ και Γιαννακόπουλο για απειλές. Ένσταση κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στο τέλος του αγώνα για αντικανονική είσοδο του Δ. Γιαννακόπουλου και φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο γήπεδο.

Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα στα 4 δέκατα πριν από τη λήξη ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος παρά τις απουσίες (Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη, Νέλσον, Χαραλαμπόπουλου) και τα εις βάρος του προγνωστικά στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τον πρώτο εφετινό τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 77-76 του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, για την προημιτελική φάση του θεσμού και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Κορυφαίοι των νικητών Παππάς και Μπατίστα, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Λοτζέσκι.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν ακόμα και με 13 πόντους στην 3η περίοδο, αλλά και με 68-75 στο 39′, αλλά κάπου εκεί μίλησε η «καρδιά» του πρωταθλητή με τους Σλότερ, Διαμαντίδη (με καθοριστικό τρίποντο) να φέρνουν το ματς στα ίσια. Μοιραίος για τους ηττημένους στάθηκε ο Σλούκας που έχασε μια βολή στα 6» πριν τη λήξη (74-75) και τελικά τον Ουρουγουανό σέντερ, Μπατίστα να καρφώνει για τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα…

Δυνατό ξεκίνημα για ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο «διαβασμένος» στο παρκέ, απέναντι σε έναν άχρωμο Ολυμπιακό, ο οποίος όχι μόνο δεν είχε πλάνο στην επίθεση, αλλά μέτρησε και 0/6 τρίποντα μέχρι το 7′. Οι «πράσινοι» είχαν σωστά αμυντικά αντανακλαστικά, έκλεισαν τους διαδρόμους στο low post και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Γιάνκοβιτς, Μπατίστα ξέφυγαν στο 7′ με +10 πόντους (14-4).

Παράλληλα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν σε αυτό το διάστημα να φορτώσουν με 2 φάουλ τους Ντάνστον, Πέτγουεϊ. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, πάντως, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ με την είσοδο των Λαφαγιέτ και Σλούκα ο Ολυμπιακός βρήκε οργάνωση σε άμυνα και επίθεση. Την ίδια στιγμή ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο από τα 6.75 (2/2τρ.) και οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 3-10 μείωσαν στο 10΄ σε 17-14.

Τα επιθετικά ριμπάουντ διόρθωσαν τον Ολυμπιακό

Στη δεύτερη περίοδο οι «αιώνιοι» επιδόθηκαν στα πρώτα λεπτά σε έναν άτυπο διαγωνισμό λαθών. Ωστόσο, από το 15′ ο Ολυμπιακός έδειξε με τον Λαφαγιέτ να παίρνει επιθέσεις ότι ελέγχει την κατάσταση, όταν προηγήθηκε με 24-23, ενώ με τον Πέτγουεϊ να «σπάει το ρόδι» από τα 6.75 (είχε 0/3) οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν ακόμη με +3 (25-28 στο 17΄). Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός «έδεσε» την άμυνα του και με τους Διαμαντίδη, Παππά να εκτελούν έτρεξε σερί 8-0 και προηγήθηκε με 33-28. Η «πράσινη» έλλειψη διάρκειας στην άμυνα και η κυριαρχία του Ολυμπιακού με τον Πρίντεζη στα επιθετικά ριμπάουντ (5) έφεραν τους «ερυθρολεύκους» με τη λήξη του ημιχρόνου και πάλι σε απόσταση αναπνοής (33-32).

Ανέβηκε ο Σπανούλης…

Ο έλεγχος των ριμπάουντ από πλευράς Ολυμπιακού, όπως και ο «εγκλωβισμός» του Μπατίστα, απέδωσε καρπούς στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, διάστημα κατά το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 13-0 και στο 25′ προηγήθηκαν με 45-33. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά με τον Σπανούλη να πετυχαίνει 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και τον Ολυμπιακό να μετρά 4/8 τρίποντα η διαφορά έμεινε σε διψήφια διαφορά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (49-60).

Ο Παππάς κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟ

Με βροχή τριπόντων δια χειρός Μπλουμς (2) και Παππά (1) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης και μείωσε σε 58-62 στο 34΄. Ωστόσο, η απάντηση από τα 6.75 ήρθε από Λαφαγιέτ και Λοτζέσκι και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν και πάλι με +10 (58-68). Ο Παππάς, πάντως, δεν εγκατέλειψε τη μάχη και σχεδόν μόνος του μείωσε και πάλι σε 66-70 στο 37΄. Ο συγκεντρωμένος, όμως, Ολυμπιακός πήρε κρίσιμα καλάθια από Σλούκα και Λοτζέσκι (τρίποντο) και έδειξε να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη, γράφοντας στο 38΄ το υπέρ του 68-75.

Ο Μπατίστα στο… 90′

Η έλλειψη διάρκειας, πάντως, έκανε την επανεμφάνιση της στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο», Σλότερ και Διαμαντίδης (τρίποντο) ισοφάρισαν και πάλι σε 75-75 στα 16» πριν από τη λήξη και το παιχνίδι πήρε και πάλι φωτιά. Ο Σλούκας πήρε φάουλ από τον Μπατίστα, αλλά ευστόχησε σε 1/2 βολές (75-76), για να πάρει την μπάλα ο Διαμαντίδης να ξεχυθεί στον αιφνιδιασμό και τραβώντας πάνω του όλη την άμυνα του Ολυμπιακού βρήκε ελεύθερο τον Μπατίστα, ο οποίος στα 4 δέκατα κάρφωσε και διαμόρφωσε το τελικό 77-76.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Αναστόπουλος Π-Κορομηλάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.

Live Blog Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (Κύπελλο Ελλάδας)

Ένσταση ο Ολυμπιακός!

Στο τέλος του αγώνα και λίγο πριν κλείσει το Φύλλο Αγώνα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, υπέγραψε την ένσταση που κατέθεσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ για αντικανονική είσοδο του τιμωρημένου -από την ΕΦΙΠ- προέδρου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, όπως και φιλάθλων της ομάδας στο κεκλεισμένων θυρών -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ. Η αλήθεια είναι τόσο ο διοικητικός ηγέτης των γηπεδούχων βρισκόταν από την αρχή ως το τέλος στις εξέδρες και όχι μόνο, όπως και ότι ορισμένοι φίλοι της ομάδας, κυρίως μέσω προσκλήσεων, κατάφεραν να δουν από κοντά το ματς, ενώ λίγο πριν το τέλος παραλίγο να γίνει και «ντου» κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Σκινδήλια.

Οι διαιτητές «καίνε» ΠΑΟ και Γιαννακόπουλο για απειλές

Στο μεταξύ, τη δική τους έκθεση συνέταξαν οι τρεις διαιτητές του ντέρμπι, προκειμένου να κλείσουν το Φύλλο Αγώνα, το οποίο «καίει» το «τριφύλλι». Συγκεκριμένα, οι Σπύρος Γκόντας, Παναγιώτης Αναστόπουλος και Ηλίας Κορομηλάς έχουν αναφέρει παράνομη είσοδο οπαδών στο κλειστό, καθώς επίσης ύβρεις και απειλές προς το πρόσωπό τους από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι διαιτητές, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου εισήλθαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ άτομα που δεν είχαν δικαίωμα και τα οποία έβριζαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια και για έξι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι τιμωρημένος από την ΕΦΙΠ, κατέβηκε στις θέσεις που είναι στο παρκέ και συνεχώς έβριζε και απειλούσε τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης με εκφράσεις όπως: «τι σφυράτε ρε π…..ς γιοι;», αλλά και «θα έρθω στο σπίτι σας το βράδυ!».

Γ’ Φάση (Προημιτελικοί Αγώνες-08-09/10/2014)
21. Ν.Κηφισιά-Άρης 73-69
22. ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ 88-63
23. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-76
24. Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών 63-81

Δ’ Φάση (Ημιτελικοί Αγώνες-20/12/2014)
25. … – …
26. … – …

Ε’ Φάση (Τελικός-21/02/2015)
27. Νικητής 25 – Νικητής 26

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024