Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός και Απόλλων δηλώνουν έτοιμοι για την «κούπα»

Παναθηναϊκός και Απόλλων δηλώνουν έτοιμοι για την «κούπα»

Ανεπηρέαστοι από την πρόσφατη εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα από την Άλμπα Βερολίνου και αποφασισμένοι να σηκώσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς δήλωσαν οι Αντώνης Φώτσης και Λευτέρης Μποχωρίδης εν όψει του κυριακάτικου τελικού (17:15, ΝΕΡΙΤ) του Κυπέλλου Ελλάδας των Ανδρών στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Από την άλλη, παραμονή του τελικού, οι Τόρλιν Φιτζπάτρικ και Κέβιν Γκάλογουεϊ μίλησαν για την μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ εστίασαν στο υψηλό κίνητρο που έχουν απέναντι στους «πράσινους».

Ανεπηρέαστοι από την πρόσφατη εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα από την Άλμπα Βερολίνου και αποφασισμένοι να σηκώσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς δήλωσαν οι Αντώνης Φώτσης και Λευτέρης Μποχωρίδης εν όψει του κυριακάτικου τελικού (17:15, ΝΕΡΙΤ) του Κυπέλλου Ελλάδας των Ανδρών στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Από την άλλη, παραμονή του τελικού, οι Τόρλιν Φιτζπάτρικ και Κέβιν Γκάλογουεϊ μίλησαν για την μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ εστίασαν στο υψηλό κίνητρο που έχουν απέναντι στους «πράσινους».

Η «πράσινη» εμπειρία…

«Αφήνουμε το παιχνίδι με την Άλμπα πίσω», είπε αρχικά ο Φώτσης και συνέχισε: «Ηταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε χρόνο να «κλαίμε» τώρα. Κοιτάμε μπροστά, έχουμε έναν τελικό αύριο, τον πρώτο τίτλο για φέτος απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, τον Απόλλωνα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αν θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ο Φώτσης ξεκαθάρισε πως «ο Απόλλων είναι καλή ομάδα και αυτό το δείχνει ακριβώς το γεγονός ότι βρίσκεται στον τελικό. Δεν φτάνεις σε έναν τελικό χωρίς να έχεις μια καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Θα βρούμε μια ομάδα απέναντί μας που δεν κάνει ένα ή μόνο δύο πράγματα καλά. Έχει καλούς παίκτες, γεμάτο ρόστερ και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, αλλά και αποφασισμένοι σε κάθε στιγμή».

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει έναν τίτλο μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα όπως αυτό στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, δεν «ενοχλεί» τον Φώτση: «Δεν είναι κάτι περίεργο να υπάρχουν εναλλαγές συναισθημάτων. Είναι κάτι που βρίσκεται στη ζωή μας. Πολλές φορές συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε συνηθισμένοι. Δεν πρέπει να μένεις στο παιχνίδι που προηγήθηκε, είτε πρόκειται για μια σημαντική νίκη, είτε για μια ήττα που σε στενοχώρησε».

Ο ίδιος πάντως θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτούς που θα χαίρονται αύριο: «Κάθε τίτλος είναι κάτι θετικό. Δίνει ιδιαίτερη χαρά και σε εμάς και στον κόσμο που μας παρακολουθεί. Θέλουμε να είναι εδώ ο κόσμος να πανηγυρίσει και να χαρεί τίτλους. Είναι κάτι που μας κάνει όλους χαρούμενους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λευτέρης Μποχωρίδης: «Θέλουμε τον τίτλο. Θέλουμε ένα γήπεδο γεμάτο, να γίνει μια γιορτή και να το απολαύσει ο κόσμος. Για μένα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκομαι σε έναν τελικό και θέλω την Κυριακή να χαμογελάμε. Να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή για να τα καταφέρουμε. Σεβόμαστε πολύ τον Απόλλωνα, αλλά και τους εαυτούς μας και θα πρέπει να μπούμε καλά από την αρχή, με ενέργεια και καλή άμυνα. Είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ και έχουν δικαίωμα και οι δύο ομάδες στο όνειρο του τίτλου. Ο Απόλλωνας θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και έτσι πρέπει. Όσο περνά η ώρα στην αναμέτρηση και ο Απόλλων είναι κοντά στο σκορ, θα δώσει ότι καλύτερο μπορεί. Πρέπει να μπούμε δυνατά και αν είμαστε καλύτεροι να το δείξουμε καλύτεροι».

Όσο για το αρνητικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Άλμπα; «Δεν νομίζω ότι μας επηρεάζει ενόψει του τελικού. Όταν έχεις συνεχόμενους αγώνες, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έχει γίνει στο προηγούμενο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στον αγώνα που έχεις μπροστά σου».

Η πατρινή… φιλοδοξία

«Είναι ο πρώτος μου τελικός. Πέρυσι φτάσαμε κοντά, αλλά δεν μπορέσαμε να περάσουμε στον τελικό. Οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξουμε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι», είπε αρχικά ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ και συνέχισε: «Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε κάτι ξεχωριστό στους οπαδούς μας. Θα πρέπει να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Κανείς δεν περίμενα πως θα φτάναμε τόσο μακριά , οπότε θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατό καλύτερα και να αποδείξουμε πως αξίζουμε τον σεβασμό. Είναι νέα σαράντα λεπτά και θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα από την αρχή… Επιπλέον, μπορεί να τα πήγαμε καλά, αλλά στο τέλος δεν πήραμε τη νίκη. Οπότε θα πρέπει να πάμε λίγο πιο βαθιά αυτή την φορά, να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε τη νίκη. Τότε τα πήγαμε καλά, αλλά τώρα μιλάμε για έναν τίτλο.

Θα πρέπει να σκεφτούμε θετικά και να χρησιμοποιήσουμε ως μάθημα τις ήττες. Θα πρέπει να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ.. Κάναμε μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά. Κάναμε κάποια καλά παιχνίδια και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο θετικά… Δεν έχουμε πρόβλημα μεταξύ μας, αλλά όταν χάνεις παιχνίδια όλοι ρωτάνε συνεχώς ‘γιατί; γιατί;’. Όλοι βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Όμως έχουμε καλή ομάδα, είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και με αυτό τον τελικό έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό και να βρούμε ρυθμό. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τους φιλάθλους μας. Μας έχουν στηρίξει στην δύσκολη περίοδο που περνάμε τους τελευταίους μήνες και θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Θα παλέψουμε σκληρά. Δεν ξέρω πόσα τρίποντα θα επιχειρήσω… Εξαρτάται από το παιχνίδι και τον ρυθμό που θα πιάσω… Ελπίζω να έχω αρκετή ενέργεια και να είμαι συγκεντρωμένος για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Από την πλευρά του ο Κέβιν Γκάλογουεϊ, είπε: «Γενικά προσπαθούμε να το βιώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να απολαύσουμε την διαδικασία. Αν και αυτή την στιγμή νιώθουμε λίγο νευρικοί, αλλά και έτοιμοι την ίδια στιγμή. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη και ο πρώτος μου τελικός. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα, αλλά και για τους φιλάθλους μας και αυτό αποτελεί εξτρά κίνητρο για εμάς.

Θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι μπορεί να αλλάξει το πως νιώθουμε στην παρούσα φάση και να αλλάξει το μομέντουμ για το υπόλοιπο της σεζόν, ώστε να τελειώσουμε δυνατά. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε και την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό. Να παίξουμε σκληρά, έξυπνα… Είναι πρωταθλητές, είναι καλή ομάδα οπότε δεν θα είναι δύσκολο να παίξουμε εναντίον τους γιατί όλοι θέλουν να παίξουν κόντρα στον καλύτερο. Έχουμε υψηλό κίνητρο και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μεγάλη στήριξη από τους φιλάθλους μας και παίζουμε για εκείνους στο τέλος της μέρας. Συνεπώς το ότι θα έρθει τόσος κόσμος εδώ για αυτό το παιχνίδι είναι δεδομένο πως θα μας δώσει έξτρα κίνητρο και θα μας ωθήσει να παίξουμε καλύτερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024