Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πρωτέας Κυπελλούχος και στο... παραμύθι της σταχτοπούτας

Ο Πρωτέας Κυπελλούχος και στο… παραμύθι της σταχτοπούτας

Ο Πρωτέας Βούλας, ομάδα της Α2 γυναικών, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του και έγραψε ξεχωριστή ιστορία στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα επικράτησαν 52-50 του ΠΑΟΚ στον τελικό, αφού πρώτα είχαν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον χθεσινό ημιτελικό και έγιναν η πρώτη ομάδα Α2 που στέφεται Κυπελλούχος γυναικών στο μπάσκετ.

Ο Πρωτέας Βούλας, ομάδα της Α2 γυναικών, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του και έγραψε ξεχωριστή ιστορία στο κλειστό της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα επικράτησαν 52-50 του ΠΑΟΚ στον τελικό, αφού πρώτα είχαν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον χθεσινό ημιτελικό και έγιναν η πρώτη ομάδα Α2 που στέφεται Κυπελλούχος γυναικών στο μπάσκετ.

Η Τούλα Μαγαλιού πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τον Πρωτέα, ήταν η πρώτη σκόρερ με 15 πόντους και εύλογα αναδείχτηκε σε MVP του τελικού. Η Δασκαλοπούλου πρόσθεσε 14 πόντους για τον Πρωτέα που βρίσκεται αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου του νότου στην Α2 με 17 νίκες, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Στην παρθενική συμμετοχή του σε φάιναλ φορ του θεσμού, ο ΠΑΟΚ έφτασε και στον τελικό έχοντας αποκλείσει τον κάτοχο του τίτλου μέχρι σήμερα, Αθηναϊκό, χθες στον ημιτελικό, αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο. Πρώτη σκόρερ από το «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν η Βασιλειάδου με 14 πόντους.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Πρωτέας είχε ξεφύγει με +8 στο ημίχρονο (26-34) και με +6 (35-41) στο 30΄, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του στην 4η περίοδο. Συγκεκριμένα, με ένα επιμέρους σκορ 13-1 σε τέσσερα λεπτά, μετά το 37-45 στο 33΄, ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 50-46 στο 37′. Ο Πρωτέας Βούλας απάντησε όμως με σερί 6-0, όμως με την Τούλα Μαγαλιού να εξελίσσεται σε ηρωίδα για την ομάδα της.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-34, 35-41, 50-52

ΠΑΟΚ (Ελευθερία Παπαδοπούλου): Σταμολάμπρου 12 (1), Αυτζή 5 (1), Σπανίδου 11 (1), Γιαννοπούλου 6, Βασιλειάδου 14 (1), Ντεσρος 2.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Αλέκος Δάγλας):
Δασκαλοπούλου 14 (2), Μαγαλιού 15 (2), Μπαρμπερίδου 3 (1), Παυλοπούλου 1, Φασούλα 2, Νικολοπούλου 8, Στυλιάρα, Βλάχου 9, Τετενέ.

Τα συγχαρητήρια και η αναγνώριση…

Ο τεχνικός του Πρωτέα Βούλας, Αλέκος Δάγλας, μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας του, δεν μπορούσε παρά να μοιράσει συγχαρητήρια σε όλες τις πρωταγωνίστριες της νέας Κυπελλούχου.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό και το ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Α1. Ο Πρωτέας είναι μια ομάδα με φιλοσοφία, πολύ καλά δουλεμένη και το μέλλον της ανήκει. Στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα γιατί ο Πρωτέας αξίζει να παίζει στην Α1 και πιστεύω πως θα έχει σημαντικό ρόλο επόμενα χρόνια. Το Κύπελλο μας προέκυψε.

Ήρθαμε σε μια καλή συγκυρία γιατί είχαμε κλειδώσει το πρωτάθλημα, παίζαμε ωραίο μπάσκετ και ήρθαμε εδώ με την πίστη ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Κάναμε δύο μεγάλες εμφανίσεις και τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι η ομάδα απέδειξε πως έχει ψυχολογία πρωταθλήτριας και στο κρίσιμο σημείο μίλησαν οι προσωπικότητες και η τύχη, Να μην ξεχνάμε ότι γράψαμε ιστορία. Όμως ομάδα Α2 δύσκολα θα μπορέσει να κατακτήσει ξανά Κύπελλο δύσκολα. Εμείς απολαμβάνουμε αυτή την χρονιά και ελπίζω και εύχομαι με δουλειά και οργάνωση να καθιερωθεί στην Α1. Οφείλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα τις παίκτριες που δούλεψαν πολύ σκληρά. Απέδειξαν ότι είναι αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και θέλω να πω το πιο μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο και την διοίκηση, που παρά τις ατυχίες τα δύο τελευταία χρόνια μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και τα καταφέραμε. επίσης ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο μας.

Προσωπικά το αφιερώνω στην οικογένειά μου, την γυναίκα μου και ρ παιδιά μου. Ευχαριστούμε την φιλόξενη πόλη του Βόλου, την μπασκετομάνα. Ήταν άψογη διοργάνωση. Έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια . Σήμερα παρότι δεν έγινε ποιοτικό ματς, ήταν καταπληκτικό από άποψη τακτικής… Είμαστε ομάδες που ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε… Είναι η 4η φορά που κατακτώ το Κύπελλο και κάθε φορά το χαίρομαι διαφορετικά. Αυτό το χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος του Πρωτέα και η σημαντικότερη επιτυχία στο γυναικείο τμήμα».

Από την άλλη, ο Ευρυπίδης Μελετιάδης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου:

«Συγχαρητήρια στον Πρωτέα Βούλας και για την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω και από τότε που ήμουν παίκτης. Για αυτό το μπάσκετ είναι το καλύτερο άθλημα. Για τριανταπέντε λεπτά δεν αξίζαμε τη νίκη και αυτό με πληγώνει περισσότερο. Καλύτερα να χάναμε με 6-7 πόντους όσο χάναμε σε εκείνο το διάστημα παρά στο τέλος έτσι όπως χάσαμε. Στα 9 χάσαμε λέι απ κορασίδας. Η παίκτρια ήταν μόνη με το καλάθι και αντί να το βάλει και να γύρει η πλάστιγγα υπέρ μας, φάγαμε το τελευταίο λέι απ και χάσαμε.

Συγχαρητήρια και στις παίκτριές μου μέσα από την καρδιά μου και στον Πρωτέα και τον Αλέκο. Αν συνεχίσει έτσι ο Πρωτέας σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στην Α1. Όσο αφορά στον ΠΑΟΚ έχουμε νεανικό ρόστερ και υπό προϋποθέσεις το μέλλον μας ανήκει. Με μια χρονιά δεν έρχεται η καταξίωση αλλά με σταθερή πορεία μέσα στα χρόνια».

H Xρυσή Βίβλος των Κυπελλούχων
1996 Σπόρτιγκ
1997 Απόλλων Καλαμαριάς
1998 Θρίαμβος
1999 Σπόρτιγκ
2000 Παναθηναϊκός
2001 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων
2002 ANO Γλυφάδας
2003 ΑΝΟ Γλυφάδας
2004 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων
2005 Σπόρτιγκ
2006 Εσπερίδες
2007 Εσπερίδες
2008 Εσπερίδες
2009 Εσπερίδες
2010 Αθηναϊκός
2011 Αθηναϊκός
2012 Αθηναϊκός
2013 Πρωτέας Βούλας

ΣΥΝΟΛΟ 17: Εσπερίδες 4, Αθηναϊκός 3, Σπόρτιγκ 3, ΔΑΣ Ανω Λιοσίων 2, ΑΝΟ Γλυφάδας 2, Απόλλων Καλαμαριάς 1, Θρίαμβος 1, Παναθηναϊκός 1, Πρωτέας Βούλας 1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024