Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος με το σπαθί του ο Ολυμπιακός, 80-65 τη Φενέρ στην Πόλη

Πρώτος με το σπαθί του ο Ολυμπιακός, 80-65 τη Φενέρ στην Πόλη

Ως άλλος «πορθητής» ο Ολυμπιακός άλωσε την Πόλη και κατέκτησε την πρωτιά στον 8ο όμιλο της Ευρωλίγκα στο Τοπ 16! Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν 80-65 την Φενέρ στην «Σινάν Ερντέν Αρίνα», υπερκάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στην πρεμιέρα, κέρδισαν με το σπαθί τους το πλεονέκτημα της έδρας και πλέον περιμένουν να μάθουν ποια από τις Σιένα ή Εφές Πίλσεν θα είναι η αντίπαλός τους στα προημιτελικά. Επεισοδιακό φινάλε με ρίψη αντικειμένων.

Ως άλλος «πορθητής» ο Ολυμπιακός άλωσε την Πόλη και κατέκτησε την πρωτιά στον 8ο όμιλο της Ευρωλίγκα στο Τοπ 16! Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν 80-65 την Φενέρ στην «Σινάν Ερντέν Αρίνα», υπερκάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στην πρεμιέρα, κέρδισαν με το σπαθί τους το πλεονέκτημα της έδρας και πλέον περιμένουν να μάθουν ποια από τις Σιένα ή Εφές Πίλσεν θα είναι η αντίπαλός τους στα προημιτελικά.

1ο δεκάλεπτο: 18-20

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και με δύο τρίποντα από τον Ζόραν Ερτσεγκ προηγήθηκε 6-9 στο 4’. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Σέρβο πήρε ο Μαυροκεφαλίδης και οι Ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 6-13. Ο Νέβεν Σπάχια αντέδρασε και έριξε στο παρκέ τον Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ βοήθησε την Φενέρ να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και η Φενέρ μείωσε σε 14-15 χάρη σε τρίποντο του Τόμας. Από την πλευρά του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς απόντος του Μπουρούση, χρησιμοποίησε άμεσα τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο Κρητικός σέντερ παρότι έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, έδειξε να προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Ο Ερτσεγκ ευστοχώντας σε νέο τρίποντο έκανε το 14-18 στο 9’ και ο Σπανούλης αμέσως μετά έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στην ελληνική ομάδα. Ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι ψαλλίδισαν τη διαφορά στο καλάθι με δίποντο του Πρέλτζιτς και βολές του Τόμας.

2ο δεκάλεπτο: 18-14

Ο Σπανούλης συνδέθηκε με το καλάθι έξω από τα 6,75 και διαμόρφωσε το 20-23 στο 11’, αλλά ο Πρέλτζιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Νεστέροβιτς παίρνοντας εξαιρετικές θέσεις στη ρακέτα, αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των Ερυθρόλευκων, φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο οι Τούρκοι βρήκαν τις δικές τους απαντήσεις με τον Σαβάς. Ο διεθνής σέντερ με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έδωσε προβάδισμα βραχείας κεφαλής (28-27) στη Φενέρ στο 15’. Ο Ιβκοβιτς πέρασε τον Πελεκάνο πάνω στον Ούκιτς, προκειμένου να περιορίσει την δράση του κινητικού Κροάτη. Ωστόσο πάνω στις αλλαγές τα γρήγορα πόδια του έκαναν τη ζημιά. Ο Νεστέροβιτς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον γκαρντ της Φενέρ, που με ένα προσωπικό 4-0 έβαλε εκ νέου μπροστά τους γηπεδούχους με 32-31 στο 18’. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν έχασε την ψυχραιμία του και με τρεις διαδοχικές βολές στο τελευταίο λεπτό διατήρησε την επαφή του στο σκορ (36-34).

3ο δεκάλεπτο: 19-20

Ο Ερτσεγκ ξεκίνησε ζεστός και στην επανάληψη, ευστοχώντας για τέταρτη φορά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Η Φενέρ όμως ήταν αποφασισμένη να χτίσει διαφορά ασφαλείας και τα κατάφερε χάρη σε ένα ξέσπασμα του Κίνσεϊ. Ο Αμερικανός με εξι διαδοχικούς πόντους έδωσε την απαραίτητη φωτιά στους γηπεδούχους που έτρεξαν σερί 11-0 με τρίποντο του Λαβρίβονιτς και κάρφωμα του Πεκέρ. Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει επιθετικά και χρειάστηκε πάλι τον Ερτσεγκ για να πετύχει πόντο μετά από πέντε ολόκληρα λεπτά. Ο Σέρβος με βολές μείωσε σε 49-39. Ο Παπαλουκάς κατέβασε τη διαφορά στους οχτώ και ο Μαυροκεφαλίδης με τέσσερις σερί πόντους φώναξε και πάλι δυνατά παρών για την ελληνική ομάδα που είχε πλησιάσει στους έξι (51-45) στο 28’. Ο Γιασικεβίτσιους απάντησε προς στιγμή με δίποντο (53-45), αλλά ο Ελληνας σέντερ ήταν ασταμάτητος και με ακόμη τέσσερις πόντους διαμόρφωσε το 55-51 στο 29’. Στην τελευταία επίθεση ο Γιασικεβίτσιους έκανε βήματα και ο Ερτσεγκ με τρίποντο στην εκπνοή (55-54) έδωσε το ψυχολογικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό που επέστρεψε άμεσα στη διεκδίκηση της νίκης!

4ο δεκάλπετο: 10-26

Το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς με την αντίδρασή τους στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου έστειλαν το μήνυμα αντεπίθεσης η οποία πήρε μορφή λαίλαπας στην τέταρτη. Μαυροκεφαλίδης, Ερτσεγκ, Νεστέροβιτς και Παπαλουκάς έτρεξαν σερί 0-10 διαμορφώνοντας το 55-64 στο 35’! Ο Τόμας με τρίποντο μείωσε στους έξι (62-68) στο 37’, αλλά ο Παπαλουκάς με ένα σόλο έκοψε τις ορέξεις των Τούρκων, ενώ ο Νεστέροβιτς με κάρφωμα έδειξε μία και καλή ποιος είναι το αφεντικό στην Πόλη (62-72). Ο Σπανούλης ανέβασε στο +12 τη διαφορά και η Φενέρ βλέποντας πραγματικά έναν κόκκινο ουρανό να την πλακώνει προσπάθησε να περισώσει τη διαφορά της νίκης της στο ΣΕΦ. Ο Παπαλουκάς όμως είχε αποφασίσει να της πάρει το σκαλπ και με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο έβαλε τον επίλογο στον θρίαμβο του Ολυμπιακού μέσα στην «καυτή» τουρκική έδρα.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-34, 55-54, 65-80.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σπάχια): Ούκιτς 14, Ονάν 2, Λαβρίνοβιτς 8(1), Γιασικεβίτσιους 7(1), Πέκερ 2, Σαβάς 4, Κίνσι 12, Τόμας 9(2), Μέι 2, Πρέλτζιτς 5(1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9(1), Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 16, Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 21 (5), Τεόντοσιτς 2, Λούκας 2.

Επεισοδιακό φινάλε

Με κάθε λογής αντικείμενο υποδέχτηκαν τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Ερυθρόλευκων οι οπαδοί της Φενέρ. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς πανηγύρισαν έντονα τη νίκη μέσα στην «Σινάν Ερντέν Αρένα», κάτι που δεν άρεσε στο τουρκικό κοινό που απάντησε με γιουχαΐσματα και ρίψεις αντικειμένων.

Μάλιστα ο σέντερ της Φενέρ, Κάγια Πεκέρ, πήγε να ζητήσει το λόγο από τον Θοδωρή Παπαλουκά που πρωτοστάτησε στους πανηγυρισμούς. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση και οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς περαιτέρω ένταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.exedrasports.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024