Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποθέωση από 2.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αποθέωση από 2.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε στην Βαρκελώνη το έκτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Ο κόσμος του θέλησε να το πανηγυρίσει σαν να ήταν το… πρώτο! Περίπου 2.500 φίλαθλοι του «τριφυλλιού», περίμεναν καρτερικά ως τις 04:32 το πρωί της Δευτέρας (9/5) την άφιξη της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να αποθεώσουν τους θριαμβευτές του φετινού final-4 της Ευρωλίγκα με... τιμές αρχηγού κράτους!

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε στην Βαρκελώνη το έκτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. Ο κόσμος του θέλησε να το πανηγυρίσει σαν να ήταν το… πρώτο! Περίπου 2.500 φίλαθλοι του «τριφυλλιού», περίμεναν καρτερικά ως τις 04:32 το πρωί της Δευτέρας (9/5) την άφιξη της αποστολής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να αποθεώσουν τους θριαμβευτές του φετινού final-4 της Ευρωλίγκα με… τιμές αρχηγού κράτους!

Μόλις το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή έκανε την εμφάνισή στην πύλη 7 του εμπορευματικού σταθμού, έγινε το… έλα να δεις! Καπνογόνα, κροτίδες, ακόμη και πυροτεχνήματα, έκαναν την νύχτα-μέρα και… σήκωσαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο πόδι! Παράλληλα, συνθήματα, φωνές και τραγούδια δόνησαν για αρκετή ώρα την ατμόσφαιρα.

Αμεσα το πούλμαν περικυκλώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και έμεινε… καθηλωμένο για 20 λεπτά περίπου. Μάλιστα οι οπαδοί ανήρτησαν μπροστά από τη θέση του οδηγού ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Για όλα αυτά που έκανες για μένα, Πανάθα μου σε ευχαριστώ».

Δύο ήταν μάλιστα τα συνθήματα που ξεχώρισαν. Το ένα έλεγε «Ζοτς, ξεκόλλα, δεν είναι πια αστείο, μήνυση μας έκανε το αστεροσκοπείο!», και το άλλο «Και στην Πόλη, θα είναι ωραία με το, με το έβδομο παρέα», καθώς οι οπαδοί είχαν ήδη πληροφορηθεί ότι το επόμενο final-4 διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης κάθονταν που κάθονταν στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων σηκώθηκαν για να χαιρετήσουν τους φιλάθλους, ενώ το βαρύτιμο τρόπαιο βρισκόταν μπροστά στο παρμπρίζ, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να το θαυμάσει. Φυσικά τον κόσμο χαιρετούσαν και οι παίκτες αρκετοί εκ των οποίων όπως ο Κώστας Καϊμακόγλου έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους το όλο σκηνικό!

Εκείνοι που έδειχναν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα, ήταν οι Αμερικανοί Μπατίστ και Νίκολας, αλλά και ο Σάτο. Πάντως την παράσταση έκλεψε ο πρώτος, ο οποίος σε κάποια στιγμή προσπάθησε να ανοίξει την οροφή του πούλμαν προκειμένου να βγει έξω(!), χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

Ο πάντοτε χαμηλών τόνων Δημήτρης Διαμαντίδης καθόταν στην προτελευταία σειρά του λεωφορείου και δεν σηκώθηκε με την πρωτη, ωστόσο μετά από την παρότρυνση των οπαδών σηκώθηκε και εκείνος για να τους χαιρετήσει πηγαίνοντας μπροστά. Πάντως ο Μήτσος χαιρέτησε μία φορά και μετά γύρισε στην θέση του κάνοντας νόημα στους οπαδούς να αφήσουν το πούλμαν να φύγει ώστε εκείνος και οι συμπαίκτες του να μπορέσουν να πάνε για να κοιμηθούν (σ.σ. έκανε χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια).

Μόνος στην γαλαρία καθόταν ο ηγέτης του ημιτελικού, Νικ Καλάθης, που βεβαίως σηκώθηκε και αυτός για να χαιρετήσει τον κόσμο δείχνοντας να το απολαμβάνει με το δικό του τρόπο.

Εκεί που έγινε χαμός ήταν όταν ο Μιχάλης Γεωργαντής πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την πόρτα του πούλμαν σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο να αφήσει την αποστολή να αποχωρήσει. Τότε αρκετοί οπαδοί θέλησαν να μπουν μέσα προκειμένου να σηκώσουν στα χέρια τους παίκτες. Αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να μην μπορεί να κλείσει την πόρτα, ωστόσο αυτό έγινε για λίγα λεπτά, καθώς στη συνέχεια πρυτάνευσε η λογική και ο κόσμος «απελευθέρωσε» την πόρτα.

Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα οι οπαδοί φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα όλων των παικτών αποθεώνοντας τους διαρκώς, όπως φυσικά και αυτά των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη.

Το πανηγύρι πάντως δεν σταμάτησε στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς το πούλμαν ακολούθησε στην Αττική Οδό κονβόι από αυτοκίνητα και μηχανάκια συνοδεύοντας το για λίγη ώρα κορνάροντας στη διάρκεια της διαδρομής

Αρχικά, είχε «διαρρεύσει» ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού θα «πατούσε» σε ελληνικό έδαφος στις 02:30 τα ξημερώματα. Ωστόσο το τρελό γλέντι που στήθηκε στα αποδυτήρια του «Παλάου Σαν Ζόρντι», αλλά και μετέπειτα στο ξενοδοχείο (στο οποίο διέμενε η αποστολή κατά την παραμονή της στην Βαρκελώνη) καθυστέρησε κατά πολύ την αναχώρηση από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Για την ακρίβεια η πτήση από την Ισπανία έφυγε στη 01:00 ώρα Ελλάδας και όχι στις 11:00 όπως αρχικά είχε κανονιστεί. Ετσι η νέα ώρα άφιξης του «πράσινου» τσάρτερ, φιξαρίστηκε για τις 03:55! Ωστόσο, κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού που δεν είχαν πληροφορηθεί την καθυστέρηση, είχαν αρχίσει να καταφτάνουν στον εθνικό μας αερολιμένα, λίγο μετά τις 01:10!

Παρά την αρχική απογοήτευση, οι οπαδοί έλεγαν πως «…γι’ αυτήν την ομάδα και γι’ αυτόν τον προπονητή αξίζει η αναμονή»!

Οσο η ώρα περνούσε, φυσικά ο κόσμος ολοένα και αυξανόταν. Γύρω στις 02:00 ο αριθμός των οπαδών είχε φτάσει τα 250 άτομα, ενώ κάπου εκεί έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το πανό: «Για όλα αυτά που έκανες για μένα, Πανάθα μου σε ευχαριστώ».

Εντούτοις, η ατμόσφαιρα άρχισε να ζεσταίνεται περίπου στις 02:30. Συνθήματα, καπνογόνα, αλλά και δυναμιτάκια «ξύπνησαν» για τα καλά το αεροδρόμιο, παρά το γεγονός ότι απέμενε 1.5 ολόκληρη ώρα για την άφιξη της αγαπημένης τους ομάδας.

Να σημειωθεί ότι κάπου τότε είχαν αρχίσει να φτάνουν και τα πρώτα τσάρτερ με οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στη Βαρκελώνη. Μάλιστα αρκετοί εκ των οποίων προτίμησαν να προστεθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος και να υποδεχθούν τους πρωταθλητές, από το να πάνε στο σπίτι τους για να ξεκουραστούν.

Βασικό σύνθημα στα χείλη των φίλων του «τριφυλλιού» (προτού το αεροπλάνο φτάσει), έγινε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς το «Ομπράντοβιτς-Ομπράντοβιτς» δόνησε για αρκετές φορές την ατμόσφαιρα.

Γύρω στις 03:00, ο κόσμος είχε ξεπεράσει πλέον τα 1.000 άτομα, ενώ μισή ώρα πριν την άφιξη της αποστολής τουλάχιστον 2.000 ήταν οι οπαδοί που βρίσκονταν στο «Βενιζέλος». Παράλληλα όσο η ώρα κυλούσε και η μεγάλη στιγμή πλησίαζε, ο παλμός των συνθημάτων και των τραγουδιών γινόταν ολοένα και πιο έντονος.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί είχαν έρθει… εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιμετρικά του χώρου από όπου ήταν να περάσει το πούλμαν είχαν τοποθετηθεί μέχρι και βάσεις εκτόξευσης πυροτεχνημάτων!

Στις 03:55 το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο, ωστόσο μέχρι τα μέλη της αποστολής να πάρουν τις αποσκευές τους, χρειάστηκε να περάσουν άλλα 35 λεπτά! Όπως γίνεται αντιληπτό ο κόσμος μη μπορώντας να κάνει άλλο υπομονή και αντιλαμβανόμενος πως από λεπτό σε λεπτό θα αντίκριζε τα ινδάλματά του, ξέσπασε σε νέο «κύμα» πανηγυρισμών, συνθημάτων και γενικότερης αποθέωσης για τον Ζοτς και τα «παιδιά» του.

Εξάλλου, από το… ρεπερτόριο των φίλων του Παναθηναϊκού δεν γλίτωσαν ο Ολυμπιακός, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Βασίλης Σπανούλης. Παρά το γεγονός ότι ο «αιώνιος» αντίπαλος δεν συμμετείχε στο final-4 της Βαρκελώνης, το συγκεντρωμένο πλήθος δεν ξέχασε να τον «στολίσει» με διάφορα «κοσμητικά επίθετα».

Οσον αφορά τους Σόφο και «V-Span», ο λόγος που τα… άκουσαν έχει φυσικά να κάνει με το γεγονός ότι ο πρώτος φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ ο δεύτερος τη φοράει από φέτος…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024