Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι διαιτητές «έκλεψαν» την πρωτιά από τον Παναθηναϊκό

Οι διαιτητές «έκλεψαν» την πρωτιά από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη και την πρωτιά από την Ρωσία όπου ηττήθηκε με 78-77 από την Κίμκι. Οι Πράσινοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Σχορτσιανίτη που τραυματίστηκε στην πρώτη φάση που χρησιμοποιήθηκε, ενώ η... κακή αρχή είχε φανεί από νωρίς όταν οι Πράσινοι έφτασαν στο γήπεδο 20 λεπτά πριν το τζάμπολ καθώς το πούλμαν της ομάδας χρειάστηκε λόγω κίνησης στη Μόσχα να κάνει τη διαδρομή ξενοδοχείο - γήπεδο σε δύο ώρες! Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και κάποιες... περίεργες αποφάσεις των διαιτητών στην τελευταία περίοδο για να έρθει η ήττα για την ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη και την πρωτιά από την Ρωσία όπου ηττήθηκε με 78-77 από την Κίμκι.

Οι Πράσινοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Σχορτσιανίτη που τραυματίστηκε στην πρώτη φάση που χρησιμοποιήθηκε, ενώ η… κακή αρχή είχε φανεί από νωρίς όταν οι Πράσινοι έφτασαν στο γήπεδο 20 λεπτά πριν το τζάμπολ καθώς το πούλμαν της ομάδας χρειάστηκε λόγω κίνησης στη Μόσχα να κάνει τη διαδρομή ξενοδοχείο – γήπεδο σε δύο ώρες!

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και κάποιες… περίεργες αποφάσεις των διαιτητών στην τελευταία περίοδο για να έρθει η ήττα για την ελληνική ομάδα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος «άγγιξε» το νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (19π.-8ριμπ.), ενώ «έλαμψε» ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που σημείωσε σε αυτό το διάστημα τους 10 από τους 14 συνολικά πόντους του.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία στην αναμέτρηση να «δει» τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που μόλις είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τραυματισμό στο πέλμα, να αποχωρεί από το παρκέ στο 9′, όταν παραπάτησε και κάθισε στον πάγκο μη μπορώντας να πατήσει το πόδι του στο υπόλοιπο της αναμέτρησης (του τοποθετήθηκε νάρθηκας).

Παράλληλα, «πλήρωσε» τις καθοριστικές επεμβάσεις της διαιτησίας στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν χρεώθηκε αρχικά με αντιαθλητικό ο Διαμαντίδης και εν συνεχεία με δύο τεχνικές ποινές ο πάγκος του Παναθηναϊκού.

Καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και κυριαρχία στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά, συνέβαλαν ώστε η Κίμκι να ελέγξει κατά διαστήματα το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο, όταν και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (46-37). Με τον Πλάνινιτς να μπαίνει… ορεξάτος στο παρκέ και να σημειώνει 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι από το 13-12 στο 8′ έτρεξαν σερί 6-0 και προηγήθηκαν με 19-12, ενώ μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +7 (21-14).

Με τον Λάσμε να διορθώνει κάποιες… ατέλειες στα ριμπάουντ, να βελτιώνει την «πράσινη» άμυνα κοντά στο καλάθι και να πρωτοστατεί στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε στο 18′ να μειώσει και πάλι σε 37-36. Ωστόσο, ο Πλάνινιτς ήταν και πάλι εκεί να δώσει λύσεις, ο Βλίατσεφ εκτέλεσε από τα 6.75 και η Κίμκι με επιμέρους σκορ 9-3 πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (46-37).

Στην τρίτη περίοδο, ο Διαμαντίδης ήταν ασταμάτητος και με 10 πόντους σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να φέρει τον Παναθηναϊκό, που είχε εγκλωβίσει τον Πλάνινιτς, και πάλι σε θέση διεκδίκησης του «διπλού».

Ο αρχηγός των «πρασίνων» από το εις βάρος τους 58-49 στο 27′ έδωσε το έναυσμα με δύο διαδοχικά τρίποντα και ο Παναθηναϊκός με σερί 8-0 μείωσε σε 58-57 για να μπει στην τέταρτη περίοδο στο -2 (61-59). Θρίλερ στον… επίλογο με τον φωτεινό πίνακα να γράφει στα 58» πριν τη λήξη το ισόπαλο 74-74.

Στη συνέχεια, πάντως, οι αποφάσεις των διαιτητών έκριναν το νικητή, καθώς στα 34» ο Διαμαντίδης χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, στα 15» ο Παναθηναϊκός «μέτρησε» 2/2 τεχνικές ποινές και οι Λόντσαρ, Ντέιβις από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσαν το 78-74, για να γράψει το τελικό 78-77 από τα 6.75 στην εκπνοή ο Μπανκς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία (Ισπανία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία), Γιαβόρ (Σλοβενία)

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 46-39, 61-59, 78-77

Kίμκι (Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 2, Φριντζόν 13(1), Βιάλτσεφ 6(2), Λόντσαρ 10, Ρίβερς 12(3), Μόνια 6, Κοστόφ, Ζουκανένκο, Πλάνινιτς 16, Ντέιβις 13, Νίλσεν.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 6, Ματσιούλις 15(2), Λάσμε 19, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14(2), Κίτσεν 2, Μπανκς 15(2), Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024