Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η υπερηφάνεια του Μπαρτζώκα και... η εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ

Η υπερηφάνεια του Μπαρτζώκα και… η εκδίκηση της ΤΣΣΚΑ

Υπερήφανος που βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο Final 4, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λονδίνο. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα επιστρατεύσει στον ημιτελικό με τη ΤΣΣΚΑ όλα τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει από την αρχή της χρονιάς. Από την πλευρά του ο τεχνικός των Ρώσων, Ετόρε Μεσίνα μίλησε για εκδίκηση που θέλουν οι παίκτες του αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν πρέπει να τους παρασύρει. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα» δήλωσε ο MVP της Ευρωλίγκα, Βασίλης Σπανούλης.

Υπερήφανος που βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο Final 4, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λονδίνο. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα επιστρατεύσει στον ημιτελικό με τη ΤΣΣΚΑ όλα τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει από την αρχή της χρονιάς.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Ρώσων, Ετόρε Μεσίνα μίλησε για εκδίκηση που θέλουν οι παίκτες του αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν πρέπει να τους παρασύρει. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα» δήλωσε ο MVP της Ευρωλίγκα, Βασίλης Σπανούλης.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός): «Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά και το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής δουλειάς της ομάδας μας, που φτάνει σε τέταρτο Final 4 τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ομάδα μας έχει πολλούς νέους παίκτες και είναι σημαντικό ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου είμαστε και πάλι εδώ, στην πιο ανταγωνιστική και σκληρή Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Είμαι ευχαριστημένοι που είμαστε στο final-4 και αναζητούμε νέες προκλήσεις».

Όσο το τι άλλο θα επιστρατεύσει εκτός από την τύχη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Θα επιστρατεύσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, τον ενθουσιασμό, τη μαχητικότητα και το ταλέντο των παικτών μας που ήδη υπάρχει και φτιάχνεται όλο και περισσότερο.

Η χρονιά φέτος στην Ευρωλίγκα μάς χαλύβδωσε, μας έκανε καλύτερους σαν ομάδα και φεύγοντας από εδώ θέλουμε να είμαστε καλύτερη ομάδα», πρόσθεσε ο Ελληνας τεχνικός.

Για το αν θα ήθελε η ομάδα του να κάνει κάτι καλύτερα στο final-4: «Το κίνητρο είναι τεράστιο. Νιώθω περήφανος που είμαστε εδώ, που έχουμε τον MVP και τον καλύτερο νέο παίκτη. Τα βραβεία αυτά δόθηκαν μέσα από το ομαδικό μας παιχνίδι. Θέλουμε πολύ καλές συνεργασίες αμυντικά και επιθετικά. Είναι η κατάλληλη συνταγή για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο».

Βασίλης Σπανούλης: «Όταν παίρνεις το τρόπαιο, η επόμενη σεζόν είναι δύσκολη γιατί όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Αποδείξαμε ότι δεν κερδίσαμε κατά τύχη πέρσι. Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα ακόμα».

Ερώτηση για τον Σπανούλη, ότι όλοι περίμεναν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό αλλά πάνω από όλα η ΤΣΣΚΑ. «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, έχουμε διαφορετικούς προπονητές και παίκτες, θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Δεν χρειάζεσαι κίνητρο σε τέτοια ματς. Δεν έχω να δώσω κάποια υπόσχεση. Ο καθένας έχει την ελευθερία να το χαρεί όπως θέλει».

Για το αν αισθάνονται οι παίκτες του Ολυμπιακού αυξημένη πίεση; «Η πίεση υπήρχε όλη τη χρονιά μέχρι να φτάσουμε στο Final 4 και να αποδείξουμε ότι δεν κάναμε κάτι στην τύχη. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κάναμε αυτό που έπρεπε και πάμε για κάτι καινούριο. Είμαστε σε μια γιορτή του μπάσκετ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα».

Για τον Νίκο Γκάλη και τι σημαίνει ειδικά για τους Ελληνες παίκτες; «Έπρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ και ο λόγος που εγώ αγάπησα το άθλημα. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε. Κι άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου πρέπει να τιμηθούν με ανάλογο τρόπο γιατί το αξίζουν».



Έτορε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που με εμπιστεύτηκαν και πάλι για τον πάγκο της ομάδας».

Επίσης όσον αφορά την περσινή ανατροπή του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε: «Ελπίζω όλη η κακή τύχη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εξαντλήθηκε στον περσινό τελικό και φέτος να έχουμε μόνο καλή τύχη».

Για το αν αισθάνεται πίεση μετά τον τρόπο με τον οποίο η ΤΣΣΚΑ έχασε πέρσι το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, ο Μεσίνα απάντησε: «Όταν υπέγραψα για πρώτη φορά στην ΤΣΣΚΑ, το 2005, η ομάδα προερχόταν και τότε από μία αποτυχία σε Final 4. Δεν ήξερα ακριβώς τον πόνο που είχε ο σύλλογος και οι παίκτες. Απλώς το φανταζόμουν.

Το μόνο μου μέλημα είναι να μη σκέφτομαι τι έγινε πέρσι, αλλά να κοιτάζω μπροστά και πώς θα γίνουμε η καλύτερη δυνατή ομάδα βάσει των δυνατοτήτων μας. Μπορεί να έχεις κίνητρο για εκδίκηση, γιατί αυτό μπορεί να σε παρασύρει και να μη σε βοηθήσει. Πρέπει να είμαστε ώριμοι».

Νέναντ Κρστιτς: ««Έμαθα πώς χάνεις ένα παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Είναι μια άσχημη ανάμνηση. Έμαθα όμως και πώς πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχικά και πνευματικά για δύο ματς σε τρεις μέρες».

Οσο για το αν νιώθει πίεση με τον τρόπο που χάθηκε πέρσι ο τίτλος για την ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό, ο Σέρβος σέντερ είπε: «Ποτέ δεν είχα βρεθεί σε τέτοια θέση, να χάσω τελικό και να ξαναβρώ την ίδια ομάδα. Και μόνο που είσαι στο Final 4 έχεις πίεση, δεν ξέρω αν έχουμε έξτρα πίεση. Όταν παίζεις σε μία τόσο μεγάλη ομάδα έχεις πάντα πίεση».

Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα): «Είναι δύσκολο να υπάρχουν εκπλήξεις ανάμεσα σε μας και τη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά». Για τα αγωνιστικά της ομάδας του, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα είπε: «Έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Πιτ Μάικλ είναι εκτός, η συμμετοχή του Νέιθαν Τζαβάι θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ είχαν κάποια προβλήματα ο Γουάλας και ο Τοντόροβιτς».

Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Έχω παίξει σε πολλά Final-4 αλλά όλα είναι σαν πρώτη φορά και το κίνητρο είναι ψηλό».

Οσο για το πώς αισθάνεται που παίζει ένα Clasico σε Final 4. «Για μένα είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Παίζουμε συνέχεια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με τη Ρεάλ, τώρα θα γίνει και στην Ευρωλίγκα σε αυτό το επίπεδο», απαντά ο Ναβάρο.

Για τον Νίκο Γκάλη ο οποίος τιμήθηκε χθες από τον Αρη;«Ο Νίκος Γκάλης ήταν ένα μεγάλος αθλητής, ένας απίστευτος παίκτης, από τους κορυφαίους όλων των εποχών».

Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης): «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που επιστρέφω στο Final 4. Ήταν μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε αρχικά στον τελικό. Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό».

Ρούντι: Φερνάντεθ: «Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ δυνατές. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που πήραμε το τρόπαιο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το πώς αισθάνεται που παίζει ένα Clasico σε Final-4: «Για μένα είναι η πρώτη φορά σε Final 4, είναι πολύ σημαντικό και ωραίο που οι δύο αυτές μεγάλες ομάδες θα αναμετρηθούν σε ένα Final 4. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και φιλοδοξίες».

Για το ότι πολύ περίμεναν το Clasico να έρθει στο ποδόσφαιρο ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και ήρθε τελικά στο μπάσκετ; «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι σπουδαίες και το έχουν αποδείξει. Εμείς θα παίξουμε με έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα. Έτσι αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», απαντά ο Ρούντι.

Μπερτομέου: «Περήφανος για το Λονδίνο»

Πρώτος τον λόγο πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας για τη νέα μορφή που είχε φέτος το πρωτάθλημα: «Είμαι περήφανος που η διοργάνωση θα γίνει στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εδώ η διοργάνωση. Αύξησε το συναγωνισμό του ενδιαφέροντος. Αυξήθηκαν οι αγώνες φέτος. Η Ευρωλίγκα, εξελίσσεται. Τώρα φτάνουμε στην ώρα της στέψης των κορυφαίων.

Θα έχουμε τον μεγάλο τελικό την Κυριακή και τους ημιτελικούς της Παρασκευής.Επίσης υπάρχουν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι ευθύνη μας να ρίχνουμε το βάρος σε όλα αυτά… Υπάρχει παιχνίδι μεταξύ ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τα Special Olympics. Πάνω απ’ όλα έχουμε τέσσερις κορυφαίες ομάδες», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Σχεδόν 200 χώρες, για την ακρίβεια 199 χώρες θα δείξουν ζωντανά τους αγώνες, σε ένα υπέροχο γήπεδο το οποίο χαρακτηρίζεται ο πολύτιμος λίθος του στέμματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της Ευρωλίγκας και φυσικά στους σπόνσορες, τους δημοσιογράφους και στους πολίτες του Λονδίνου. Είναι μία πόλη ζεστή, φιλόξενη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024