Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Μεθυσμένοι» από χαρά οι θριαμβευτές του Λονδίνου...

«Μεθυσμένοι» από χαρά οι θριαμβευτές του Λονδίνου…

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι παίκτες του Ολυμπιακού που αμέσως μετά το τέλος του τελικού με τη Ρεάλ, προσπαθούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της επιτυχίας του… repeat της κατάκτησης της Ευρωλίγκα. Ενδεικτικό του «μεθυσμένου» μυαλού που υπήρχε από τα επινίκια, είναι ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγύριζαν έξαλλα σαν μικρά παιδιά, εντός κι εκτός παρκέ. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι παίκτες του Ολυμπιακού που αμέσως μετά το τέλος του τελικού με τη Ρεάλ, προσπαθούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της επιτυχίας του… repeat της κατάκτησης της Ευρωλίγκα. Ενδεικτικό του «μεθυσμένου» μυαλού που υπήρχε από τα επινίκια, είναι ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης πανηγύριζαν έξαλλα σαν μικρά παιδιά, εντός κι εκτός παρκέ. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού.

Σπανούλης: «Από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία»

Πανευτυχής ο MVP του Final 4, Βασίλης Σπανούλης μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Ευρωπαϊκού για τον Ολυμπιακό έκανε λόγο για μία ασύλληπτη επιτυχία.

«Κάναμε μεγάλο παιχνίδι στα τρία δεκάλεπτα και φέραμε το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά», είπε αρχικά ο Kill Bill, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός έδωσε χαρά στον κόσμο σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους έλληνες».

«Ήταν κάτι απίστευτο. Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία μίας ομάδας. Δεν είναι εύκολο αυτό που πετύχαμε. Είμαι τόσο ευτυχισμένος, τόσο περήφανος για την ομάδα μου. Στο α’ ημίχρονο οι Μαδριλένοι έπαιξαν πολύ σκληρά, με έκλεισαν. Στο β’ ημίχρονο βγήκα τη συγκέντρωσή μου, προσπάθησα να βρω τον τρόπο για να αντιδράσω. Ήμουν πιο επιθετικός στην επανάληψη και έβαλα κάποια σουτ. Παίξαμε απίστευτη άμυνα, βάλαμε μεγάλα σουτ, είχαμε τις σωστές αποφάσεις μετά το -17!».

Όσο για την Κούπα, την αφιέρωσε στην οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Λο: «Όλοι για την ομάδα»

Ο Έισι Λο μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά του και ότι όλοι στον Ολυμπιακό έπαιξαν για την ομάδα. Η χαρά του δεν μπορούσε να κρυφτεί και στις δηλώσεις του, τόνισε πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν για την ομάδα και όχι για τα προσωπικά τους στατιστικά.

Δεν ξέχασε παράλληλα τα πόσα πέρασε ο Ολυμπιακός καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι.

«Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά όλη τη σεζόν. Κάναμε το μπακ του μπακ. Περάσαμε πολλά από την αρχή… Είχαμε καλύτερο σουτ. Τους δώσαμε αρκετές επιλογές στο ξεκίνημα, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Ο κόουτς ζήτησε να συνεχίσουμε να τρέχουμε».

Χάινς: «Ξέραμε ότι μπορούσαμε»

Για το -17 και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιστεύει στην ανατροπή, τόνισε ο Κάιλ Χάινς: «Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω με -17, δεν αγχωθήκαμε, δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε. Ξέραμε ότι αν παίξουμε καλά μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά και να γυρίσουμε το ματς. Έπρεπε να γίνουμε πιο δυνατοί. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Είχαμε τον Σπανούλη που έτρεξε το σερί και μας βοήθησε. Όλα πήγαν καλά και φτάσαμε στη νίκη», είπε και πρόσθεσε για το δικό του ρόλο στην ομάδα:

«Κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κερδίσαμε. Αυτό που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια είναι εκπληκτικό».

Περπέρογλου: «Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε»

Στο… μέταλλο του Ολυμπιακού να επιστρέφει από μεγάλες διαφορές στάθηκε ο Στράτος Περπέρογλου μετά την κατάκτηση της δεύτερης σερί Ευρωλίγκα: «Έβαλα κάποια σουτ, αλλά ο τίτλος μετράει. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, βρεθήκαμε να χάνουμε με 17 πόντους, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. Κοιτάξαμε φάση-φάση να μειώσουμε την διαφορά και όταν πια κλείσαμε το ημίχρονο στο -4, τότε το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το τρόπαιο», τόνισε ο Στράτος Περπέρογλου.

Πρίντεζης: «Μαγικό Final 4»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης. Χαρά, ενθουσιασμός και… μαγεία. Αυτά τα στοιχεία αποτυπώθηκαν στα λόγια του Γιώργου Πρίντεζη, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση της Ευρωλίγκα:

«Τα συναισθήματα είναι όμορφα. Δεύτερη χρονιά σερί δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Ήταν μαγικό και το ζήσαμε. Ας να ευχαριστηθούμε το σημερινό και βλέπουμε για το επόμενο. Γουστάρουμε που είμαστε μια παρέα», τα λόγια του «Πριντ».

Σλούκας: «Δείξαμε πως έχουμε χαρακτήρα»

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης και ο Κώστας Σλούκας εξήγησε πώς «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στον θρόνο τους.

«Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Αποδείξαμε σε όλη την διάρκεια της χρονιάς πως είμαστε μεγάλη ομάδα και πως διαθέτουμε χαρακτήρα. Σε κάποια ματς είχαμε και λίγη τύχη. Χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη. Βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε δυνατά και συγκεντρωμένα», δήλωσε ο διεθνής γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού εν μέσω πανηγυρισμών.

Παπανικολάου: «Αυτή η ομάδα δεν χάνει σε τελικό!»

Ακόμα δεν έχει συλλάβει το repeat με τον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου! Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό δεν μπορεί να τον χάσει, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (100-88) επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει σε τελικό! Είναι τρελό και απίστευτο! Τα καταφέραμε πάλι! Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Όχι μόνο πήραμε την Ευρωλίγκα και υπερασπιστήκαμε τον τίτλο, αλλά εάν δείτε το ταμπλό σκοράραμε 100 πόντους! Πραγματικά, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το ταμπλό είναι εκεί!», δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024