Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι έκανες ρε MAN...τζαρη για το 5x5 του «ανίκητου» Ολυμπιακού!

Τι έκανες ρε MAN…τζαρη για το 5×5 του «ανίκητου» Ολυμπιακού!

Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στην εκπνοή ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από μία αναπάντεχη ήττα απέναντι στην πρωτάρα της Ευρωλίγκας Ζιέλονα Γκόρα και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 79-77 της πολωνικής ομάδας στο ΣΕΦ, πέτυχαν το «5x5» στον 3ο όμιλο που αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία τους και παράλληλα υποχρέωσαν τους αντιπάλους στην 4η ήττα τους.

Με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στην εκπνοή ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από μία αναπάντεχη ήττα απέναντι στην πρωτάρα της Ευρωλίγκας Ζιέλονα Γκόρα και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 79-77 της πολωνικής ομάδας στο ΣΕΦ, πέτυχαν το «5×5» στον 3ο όμιλο που αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία τους και παράλληλα υποχρέωσαν τους αντιπάλους στην 4η ήττα τους.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, που ακολουθούσε στο σκορ για 38(!) λεπτά, ο Γιώργος Πρίντεζης με 21 πόντους, αλλά τα εύσημα απονεμήθηκαν και πάλι στον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σημείωσε τους 16 από τους 18 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, μοίρασε 9 ασίστ και ήταν αυτός που στο τελευταίο λεπτό πέτυχε την ανατροπή στο δεύτερο διαδοχικό του τρίποντο (είχε προηγηθεί και 1 του Πρίντεζη). «Ήρωας» του αγώνα, πάντως, ήταν αναμφίβολα ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ακολούθησε στα τελευταία δευτερόλεπτα κατά γράμμα τις οδηγίες του Μπαρτζώκα και στην εκπνοή εκτέλεσε από τα 6.75 και κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού.

Από τους ψυχωμένους Πολωνούς Ντραγκίτσεβιτς, Σελ και Εγένγκα με 18, 15 και 13 πόντους αντίστοιχα ηγήθηκαν της επίθεσης και άγγιξαν την έκπληξη.

Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού επικεντρώθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με εκφραστές της τους Πρίντεζη, Ντάνστον, με τον Αμερικανό να προσφέρει και στην άμυνα, με τρεις διαδοχικές τάπες στον Ντραγκίτσεβιτς. Ωστόσο, η άμυνα ζώνης της πολωνικής ομάδας ήταν αποτελεσματική, οι διάδρομοι προς το καλάθι του Ολυμπιακού ήταν ανοιχτοί και η Ζιέλονα Γκόρα, που κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουντ, από το 7-8 στο 6′ έτρεξε επιμέρους σκορ 4-14 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με νταμπλ σκορ (11-22).

Πρίντεζης και Λοτζέσκι έδωσαν λύσεις στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 6-2 μείωσε σε 17-24. Ωστόσο, η άμυνα ζώνης των Πολωνών συνέχισε να κάνει τη δουλειά της, ο Σελ «βομβάρδισε» από τα 6.75 (2/2 τρίποντα και σημείωσε 10 πόντους στο β’ δεκ.), ο Ντραγκίτσεβιτς κέρδισε μάχες κοντά στο καλάθι και η Ζιέλονα Γκόρα παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο (33-42). Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός τα είχε με την αστοχία του από τα 6.75 (2/13 τρίποντα), τα λάθη (6) και τα χαμένα ριμπάουντ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους στο τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο είχαν μόλις 1 ομαδικό φάουλ, ενώ Σπανούλης, Λοτζέσκι και Πρίντεζης είχαν πάρει… φωτιά στην επίθεση. Ωστόσο, οι Πολωνοί βγήκαν κερδισμένοι από την εμμονή τους στην άμυνα ζώνης, ενώ στις λεπτομέρειες κατάφεραν να παραμείνουν σε τροχιά νίκης (55-63) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν μειώσει τη διαφορά ακόμη και στους -3 πόντους στο 27′ (53-56), μετά από τρίποντο του Λοτζέσκι, αλλά ο Σρόκα απάντησε με τρίποντο ψυχολογίας και κράτησε τη διαφορά…

Μάχη σώμα με σώμα στον επίλογο του αγώνα, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να ανακτά το προβάδισμα στον αγώνα (73-72) μετά από 38! λεπτά, μετά από τρία διαδοχικά τρίποντα (2 Σπανούλη, 1 Πρίντεζη). Ο Μάντζαρης με 1/2 βολές έγραψε το 74-72 με 1/2 βολές, αλλά Σελ με τρίποντο μαχαιριά χάρισε 13» πριν από τη λήξη και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 74-75. Ο Σπανούλης κράτησε τον Ολυμπιακό με λέι απ, αλλά η ολιγωρία στην άμυνα βοήθησε τον Εγένγκα να γράψει το 76-77. Η πρώτη ήττα ήταν προ των πυλών, αλλά ο Μάντζαρης γλίτωσε από τα 6.75 τους πρωταθλητές Ευρώπης στην εκπνοή, γράφοντας το τελικό 79-77.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαχίν (Ιταλία), Πατέρνικο (Ιταλία), Σίλβα (Πορτογαλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρταζώκας): Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 5 (1), Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Μιχάιλο Ουβάλιν): Σελ 15 (3), Ουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χριτσάνιουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18, Μπράκινς 7 (1), Σρόκα 3 (1), Κόζαρεκ 8.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024