Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νοκ άουτ ο «Πέρπε», «με το πιστόλι στον κρόταφο» ο Ολυμπιακός

Νοκ άουτ ο «Πέρπε», «με το πιστόλι στον κρόταφο» ο Ολυμπιακός

Στην τελευταία προπόνηση, ο Μπαρτζώκας είδε τον Στράτο Περπέρογλου να τραυματίζεται στον αριστερό προσαγωγό. Ο Έλληνας φόργουορντ υποβλήθηκε σε μαγνητική για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επιβεβαιώσαν το ιατρικό τιμ που έκανε λόγο για θλάση στους προσαγωγούς! Επιστρέφει ο Σπανούλης, αποκλείστηκε η περίπτωση ραϊσματος στα πλευρά για Πρίντεζη που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος. Μπαρτζώκας: «Με το πιστόλι στον κρόταφο»!

Στην τελευταία προπόνηση, ο Μπαρτζώκας είδε τον Στράτο Περπέρογλου να τραυματίζεται στον αριστερό προσαγωγό. Ο Έλληνας φόργουορντ υποβλήθηκε σε μαγνητική για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επιβεβαιώσαν το ιατρικό τιμ που έκανε λόγο για θλάση στους προσαγωγούς!

Φυσικά τίθεται εκτός μάχης για το αυριανό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με την Λαμποράλ Κούτσα για το Top 16 της Ευρωλίγκα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών θα χρειαστούν περίπου 20 ημέρες μέχρι να είναι σε θέση για να ενισχύσει και πάλι τους Πειραιώτες.

Μπαρτζώκας: «Με το πιστόλι στον κρόταφο»

Οι τέσσερις διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα του Πειραιά σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό αγώνα (21/3, 21:30) με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ: «Παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο». Επιστρέφει ο Σπανούλης, αποκλείστηκε η περίπτωση ραϊσματος στα πλευρά για Πρίντεζη που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος.

Στη συνέντευξη Τύπου, αρχικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ετσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες που κάναμε, παίζουμε με το… πιστόλι στον κρόταφο αύριο και πρέπει να κερδίσουμε για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στα προημιτελικά. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι. Δεν σημαίνει κάτι που η Λαμποράλ Κούτσα είναι αδιάφορη. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση όπου όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν. Ας θυμηθούμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Στον α΄ γύρο κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε, ενώ είχαμε προηγηθεί μέχρι και με 30 πόντους».

Αναλύοντας την ισπανική ομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και ο Ερτέλ με τον Νοτσιόνι. Έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει και πολλά “up and down” στην απόδοσή της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται και ο Βασίλης (Σπανούλης). Οσοι έχουμε μείνει κάναμε καλή προσπάθεια στα ματς που χάσαμε. Τα τρία τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, ενώ και στο τέταρτο με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αυτά βέβαια είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικοί».

Για τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από ένα σφίξιμο στη μέση. Ολες οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν είχε σχέση με κοίλη. Χθες υπήρχε μία ένδειξη πως ίσως είχε μία ρωγμή στα πλευρά, αλλά σήμερα αυτό αποκλείστηκε. Ο τραυματισμός αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι μαγνητικές εξετάσεις δεν έδειχναν κάτι. Εχει μία θλάση πρώτου βαθμού στη μέση. Θα γίνει μία προσπάθεια μήπως παίξει αύριο. Είναι κάτι εξαιρετικά αμφίβολο. Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Στράτο ήταν έξω από σημαντικά ματς».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Η περυσινή και η προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετικές από τη φετινή. Εχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά την γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Με γεγονός ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλλειψε τώρα και σήμερα μας επηρέασε. Ο Βασίλης έχει έναν τραυματισμό κούρασης. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες μας την πρόκριση στους οκτώ. Δείτε τι έγινε πέρσι με την Μπαρτσελόνα που έχασε τον Πιτ Μάικλ και τον Νέιταν Τζαγουάι και δεν πήρε τίποτα. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε μεγαλύτερη πίεση και όλοι έχουν κίνητρο για να μας κερδίσουν. Έχουμε μεγαλύτερη πίεση και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνουμε στην κορυφή. Νομίζω ότι πραγματικά αυτή η ομάδα πλήρης έχει μεγάλα περιθώρια. Ολα έχουν να κάνουν με τη χημεία μιας ομάδας. Ο Ολυμπιακός με εμένα προπονητή χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη, όπως και με τον κύριο Ιβκοβιτς πριν. Είμαστε ένα σύνολο που μπορεί να δουλέψει καλά μαζί, με ορισμένους βασικούς άξονες που έχουμε. Αυτοί είναι οι άξονες, ελπίζω να είναι καλά τώρα και να παίξουμε».

Για τις καλύτερες επιλογές που φαίνεται να έχουν οι Ελληνες στα μεγάλα σουτ από ό,τι οι ξένοι, ανάφερε: «Πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν μάλιστα μεγαλύτερη και από τον κόσμο. Τώρα αναγνωρίζει ότι η ομάδα του πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο προσκήνιο, τώρα έχει ξαναγυρίσει παίρνοντας δύο πρωταθλήματος Ευρώπης. Με τον πλέον δηλαδή εμφατικό τρόπο. ΌΟαν, λοιπόν ένας παίκτης δεν κερδίσει τον κόσμο τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτό. Όσο και να τον ενθαρρύνεις έναν παίκτη η αποδοκιμασία τον επηρεάζει, αλλά και τους άλλους ξένους. Πρέπει να διώχνουμε την πίεση. Η πίεση, βέβαια δεν είναι ίδια σε άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει σκέψη απόκτησης ενός γκαρντ: «Ολη μας η προσπάθεια είναι η ομάδα να παραμείνει ίδια. Είμαστε, όμως, πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί οι τραυματισμοί φέτος είναι πρωτόγνωροι…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024