Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προπονήθηκε ο Γκιστ και παίζει στο... κόλπο της Βαρκελώνης

Προπονήθηκε ο Γκιστ και παίζει στο… κόλπο της Βαρκελώνης

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να παραταχτεί ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκα. Και αυτό γιατί στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είδε όλους τους παίκτες του να λαμβάνουν μέρος στο κανονικό πρόγραμμα. Εν όψει της πρόκλησης της Βαρκελώνης, τα βλέμματα έπεσαν κυρίως πάνω στον Τζέιμς Γκιστ.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να παραταχτεί ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Top 16 της Ευρωλίγκα.

Και αυτό γιατί στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είδε όλους τους παίκτες του να λαμβάνουν μέρος στο κανονικό πρόγραμμα. Εν όψει της πρόκλησης της Βαρκελώνης, τα βλέμματα έπεσαν κυρίως πάνω στον Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός σέντερ –όπως αναμενόταν- συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, γεγονός που χαροποίησε την τεχνική ηγεσία.

Έτσι, ο Γκιστ αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του στη Βαρκελώνη σε ένα ματς που εάν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέι οφ (φάση των «8»).

Αλβέρτης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μπήκε στο… μικροσκόπιο της Ευρωλίγκα στο weekly show της διοργάνωσης στο youtube, με τον τεχνικό των «πρασίνων» να επισημαίνει ότι η λέξη ήττα είναι απαγορευτική στις τάξεις κυπελλούχου Ελλάδας και να αποκαλύπτει τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στο παιχνίδι της ομάδας.

«Αν σκεφτείτε πως ήρθα στον Παναθηναϊκό, όταν ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό», είπε αρχικά ο Αλβέρτης και συνέχισε: «Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως τιμ μανατζερ. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως προπονητής. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ. Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω. Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μου, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει».

Αναφερόμενος στον κόσμο, δήλωσε: «Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στην Ευρώπη που ‘χουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε».

Σχετικά με τη φιλοσοφία του: «Πρέπει να τρέξουμε περισσότερο και να έχουμε υψηλότερο σκορ. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Να έχουμε πάθος και θέληση. Να παίζουμε ελεύθερα, να παίζουμε σκληρά και μετά το παιχνίδι να είμαστε ευχαριστημένοι ότι δώσαμε ό,τι είχαμε. Βέβαια, το να το λες είναι εύκολο. Το σημαντικό είναι να το κάνεις στο γήπεδο. Μπορώ να καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι παίκτες, σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και τι περιμένουν να ακούσουν από τον προπονητή. Όχι μόνο τις τακτικές, αλλά και σε ζητήματα ψυχολογίας».

Μιλώντας για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, είπε: «Περάσαμε 13 χρόνια με τον κόουτς. Είναι καλός φίλος, ένας άνθρωπος που σέβομαι, που μου αρέσει και που πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Εύχομαι να έχω την υπομονή του και τη θέληση του για να νικά κάθε ματς».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για τον προπονητή… Φραγκίσκο Αλβέρτη, δηλώνοντας: «Ο Φράγκι ξέρει μπάσκετ και τι είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρει τους τίτλους που έχει αυτή η ομάδα και τι πρέπει να διεκδικεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τους παίκτες ή την ομάδα. Η επιτυχία του παρελθόντος, μας δείχνει το μέλλον. Τα πηγαίνει μια χαρά. Όλοι τον στηρίζουμε. Ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο και έως τώρα χειρίζεται μια χαρά την κατάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024