Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας», δήλωσε ο Αλβέρτης

«Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας», δήλωσε ο Αλβέρτης

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τους επικείμενους αγώνες του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και μεταξύ άλλων μίλησε για το πως έχει ζήσει την ομάδα από τότε που την ανέλαβε, τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, ενώ δήλωσε πως «πάμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στο Final Four».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τους επικείμενους αγώνες του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και μεταξύ άλλων μίλησε για το πως έχει ζήσει την ομάδα από τότε που την ανέλαβε, τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, ενώ δήλωσε πως «πάμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στο Final Four».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ:
«Είμαστε έτοιμοι για τη φάση των «8». Ξεκινάμε απ’ τη Μόσχα απέναντι σε μία ομάδα που ‘χει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία, έχει εμπειρία, έχει μεγάλα κορμιά. Προετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη μας».

Για το πώς προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός, ώστε να σταματήσει τη ρωσική ομάδα: «Φτιάχνοντας ένα πλάνο και προετοιμαζόμενοι να το εφαρμόσουμε στο γήπεδο. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα. Δε θα πάμε για να παίξουμε μία σειρά, θα πάμε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να περάσουμε στο Final Four. Έχουμε κάποια στοιχεία, που πιστεύω θα προβληματίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν καταφέρουμε να τα περάσουμε, θα ‘ναι πολύ καλό».

Για το πώς έχει ζήσει από κοντά την ομάδα έπειτα την ανάληψη καθηκόντων του ως πρώτος προπονητής: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει πολύ καλές μάχες, έχουμε κάνει πράγματα, τα οποία έχουμε ζητήσει. Ημέρα με την ημέρα θα ‘μαστε καλύτεροι. Θέλουμε να ‘χουμε καλή αντίδραση και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για το αν έχει στο μυαλό του το στοιχείο του αιφνιδιασμού ως προς τις γρήγορες επιθέσεις, όπως έγινε με τον Ολυμπιακό:
«Πάμε να κάνουμε το παιχνίδι σχετικά με την αντίπαλη ομάδα. Απέναντι σε κάθε ομάδα δεν παίζεις το ίδιο. Έχεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου».

Για το πώς είδε την εξέλιξη στα ζευγάρια των playoffs:
«Τα φαινόμενα απατούν. Δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι μας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα υπόλοιπα δεν είναι δική μας δουλειά».

Για το αν είναι καλό ή κακό στοιχείο η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τα πρώτα δύο παιχνίδια: «Δεν υπάρχει καλό και καλό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν κερδίσουμε χωρίς τον Τεόντοσιτς, μάλλον θα θεωρηθεί καλό. Σίγουρα είναι απώλεια για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα δούμε πώς θα αντιδράσει. Με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αντέδρασε πολύ καλά».

Όσον αφορά την άνοδο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Τον Λουκά πρώτη φορά τον βλέπουμε να παίζει καλά; Είναι ένας παίκτης με μεγάλο επιθετικό ταλέντο, εμπειρία και κάποια στιγμή θα τα βγάλει στο γήπεδο».

Στην συνέχεια μίλησαν και κάποιοι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με την σειρά τους έδωσαν σύνθημα νίκης και πρόκρισης.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Πλέον μπήκαμε στη φάση των νοκ αουτ παιχνιδιών, στα πλέι οφ. Έχουμε να παίξουμε με πολύ καλή ομάδα, που τα τελευταία 10 χρόνια είναι πάντα στο προσκήνιο. Είναι ομάδα που είναι γεμάτη. Και η περιφέρεια της είναι δυνατή και οι ψηλοί της, ενώ έχει και καλό προπονητή. Εμείς εφ όσον θέλουμε να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας σε όλους τους τομείς. Τελευταία η ομάδα «ανεβαίνει». Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Στο τέλος θα δούμε τι κάναμε.

»Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα μας δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε. Βλέπεις σε κάθε ματς τι έχεις κάνει και μετά προσπαθείς να βελτιώσεις αυτά που θες. Το σημαντικό για εμάς είναι πως πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Όλες οι κατηγορίες οι στατιστικές που για εσάς ενδεχομένως να μην είναι σημαντικές, όπως τα λάθη τα ριμπάουντ, θα παίξουν ρόλο. Πρέπει να είμαστε καλοί σε αυτά.

»Σε γενικές γραμμές, έχουμε κρατήσει το αμυντικό κομμάτι που είναι σημαντικό και μας έχει οδηγήσει την τελευταία διετία. Ο κόουτς έχει αναφέρει πως θέλει να τρέξουμε παραπάνω, κάτι που έχουμε αρχίσει να κάνουμε. Έχουμε καταφέρει να τρέξουμε λίγο παραπάνω, να βγάζουμε λίγο περισσότερους αιφνιδιασμούς και αυτό είναι θετικό κομμάτι. Κυρίως αυτό εννοούσα».

Ρόκο Λένι Ούκιτς:
«Θα πάμε στα πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από την ίδια θέση. Δεν είμαστε φαβορί αυτής της σειράς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Όπως και πέρυσι που δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από ό,τι πέρυσι. Αντιμετωπίζουμε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν για να προκριθούμε.

»Προσπαθώ να παίξω πιο γρήγορα από ό,τι στην αρχή της σεζόν γιατί είμαι καλύτερα. Η ταχύτητα θα μας φανεί χρήσιμη εναντίον της ΤΣΣΚΑ, για κάποιους εύκολους πόντους. Ελπίζω να βρω κάποιες οption σε αυτή τη σειρά».

Γιόνας Ματσιούλις: «Είμαστε εκεί όπου θέλαμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Να μπούμε στα πλέι οφ και να κοιτάξουμε μπροστά. Θα παίξουμε με πολύ καλή και πειθαρχημένη ομάδα, με πολύ καλό προπονητή. Παίζουν καλά τελευταία. Στα πλέι οφ είναι η ώρα που πρέπει να δείξεις τη δύναμη σου. Κάθε ματς, κάθε κατοχή μετρά και έχει τεράστια σημασία. Είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε υγιείς και έτοιμοι να πάμε να παλέψουμε στη Μόσχα, στα δυο πρώτα ματς».

Σε μια ερώτηση που αφορά σύγκριση μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ: «Δύσκολη ερώτηση. Δεν έχω παίξει στην ΤΣΣΚΑ, οπότε δεν ξέρω τι οργανισμό έχουν. Από όσα έχω ακούσει και έχω δει, είναι ένα από τα καλύτερα κλαμπ, τα πιο πλούσια της Ευρωλίγκας. Δεν είναι θέμα οργάνωσης, όταν παίζεις μπα΄σκετ. Όπου πας είναι άλλοι άνθρωποι, άλλη προσέγγιση στα πράγματα, αλλά παντού πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Μπορούμε να συγκρίνουμε πολλά, αλλά αυτό που μετρά στο τέλος είναι να μπει η μπάλα στο καλάθι».

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:
«Ξεκινούν τα πλέι οφ, το πιο δύσκολο κομμάτι της Ευρωλίγκας. Έχουν μείνει οι πιο δυνατές, οι πιο σκληρές ομάδες. Η συγκέντρωση και ο βαθμός ετοιμότητας πρέπει να είναι στο ύψιστο σημείο για να αντεπεξέλθουμε της ΤΣΣΚΑ. Σίγουρα είναι το φαβορί. Έχουν την πίεση. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ. Με συγκέντρωση και κατάλληλη προετοιμασία θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση για την αγωνιστική βελτίωση του: «Από ό,τι ξέρω και θυμάμαι ο ίδιος Λουκάς είμαι. Δεν έχω αλλάξει. Μπασκετικά εννοώ. Σίγουρα η αλλαγή κόουτς και ο Αλβέρτης είχε επίδραση κάτι που φαίνεται στη ψυχολογία της ομάδας. Οπότε μπορούμε να σταθούμε σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει βέβαια, μεγάλη συνέχεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024