Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούντι και Μίροτιτς οδήγησαν τη Ρεάλ στο 1-0 επί του Ολυμπιακού

Ρούντι και Μίροτιτς οδήγησαν τη Ρεάλ στο 1-0 επί του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταματήσει τον φρενήρη ρυθμό της Ρεάλ Μαδρίτης και το πλήρωσε ακριβά, αφού ηττήθηκε με 88-71 στο πρώτο ματς της σειράς στη Μαδρίτη, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 20 πόντους και ο Νίκολα Μίροτιτς με 15 πόντους «σκότωσαν» τους Ερυθρόλευκους που είχαν πολύ κακή άμυνα κυρίως στο 1ο και 3ο δεκάλεπτο όπου η Βασίλισσα «έχτισε» δύο φορές διαφορά, την οποία οι πρωταθλητές Ευρώπης εξαφάνισαν προς στιγμήν στη 2η περίοδο. Έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την έδρα της Ρεάλ στον 2ο αγώνα, την Μεγάλη Πέμπτη (20:00).

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταματήσει τον φρενήρη ρυθμό της Ρεάλ Μαδρίτης και το πλήρωσε ακριβά, αφού ηττήθηκε με 88-71 στο πρώτο ματς της σειράς στη Μαδρίτη, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 20 πόντους και ο Νίκολα Μίροτιτς με 15 πόντους «σκότωσαν» τους Ερυθρόλευκους που είχαν πολύ κακή άμυνα κυρίως στο 1ο και 3ο δεκάλεπτο όπου η Βασίλισσα «έχτισε» δύο φορές διαφορά, την οποία οι πρωταθλητές Ευρώπης εξαφάνισαν προς στιγμήν στη 2η περίοδο.

Έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την έδρα της Ρεάλ στον 2ο αγώνα, την Μεγάλη Πέμπτη (20:00).

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στον αποψινό αγώνα με 18 πόντους, ενώ μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη στην επιστροφή του (10π.) στην αγωνιστική δράση ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι».

Το πρώτο δεκάλεπτο θύμισε δυσάρεστες μνήμες από το αντίστοιχο στον περσινό τελικό, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αναχαιτίσει τον Μίροτιτς (9π.) και τον Σπανούλη να δίνει ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας (3λ., 0/2διπ., 0/2τριπ.).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τον χειμμαρώδη ρυθμό της Ρεάλ και παρά τις προσπάθειες του Σερμαντίνι οι Ισπανοί προηγήθηκαν γρήγορα με +12 πόντους (17-5 στο 6′), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (27-12, +15).

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύθηκε τον Σίμονς στη θέση «5», ο Πρίντεζης κέρδισε τις μάχες απέναντι σε Ρέγιες και Μίροτιτς και με οδηγό της επίθεσης τον Σπανούλη (12π. στο β’ δεκ.) ο εξαιρετικός και αμυντικά Ολυμπιακός έτρεξε το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 8-23(!) και στο 17′ ισοφάρισε σε 35-35.

Ο Σπανούλης απάντησε στο τρίποντο του Φερνάντεθ ισοφαρίζοντας και πάλι σε 40-40, αλλά λάθη στην άμυνα στο τελευταίο λεπτό «τιμωρήθηκαν» από τη Ρεάλ, η οποία έτρεξε δικό της επιμέρους σκορ 8-1 και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (48-41).

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στη Ρεάλ Μαδρίτης και στον Ρούντι Φερνάντεθ. Με τον Ισπανό διεθνή γκαρντ να δείχνει την κλάση του με «lazer» ασίστ και 10 πόντους (2/3 τρίποντα) σε αυτό το διάστημα η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε την αμυντική απραξία του Ολυμπιακού και στο 17′ προηγήθηκε μετά από επιμέρους σκορ 12-5 με +14 (60-46), ενώ με τον Μίροτιτς να αναλαμβάνει και πάλι δράση η διαφορά εις βάρος του Ολυμπιακού διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τη λήξη της περιόδου (70-56).

Με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν χάσει την αυτοσυγκέντρωση τους στον επίλογο του αγώνα τα όνειρα να επιστρέψουν στο παιχνίδι εξανεμίστηκαν και το τελικό 88-71 ήρθε φυσιολογικά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεφς (Λετονία)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο):
Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20 (4), Ρέγες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12 (1), Ντάρντεν 7, Γιουγ 12 (2), Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεϊρί 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας):
Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (4), Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7 (1), Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 2.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

Μεγάλη Τρίτη 15/4
Μπαρτσελόνα-Γαλατάσαραϊ 88-61
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71

Μεγάλη Τετάρτη 16/4
19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
21.45 Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports 2)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στα playoffs

Έχοντας τον Μάρκους Χάουαρντ σε τρομερή κατάσταση, η Μπασκόνια νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια με 89-77 στο τελευταίο play-in και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs της Euroleague.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

LIVE: Παναθηναϊκός – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 20:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γκριμάου: «Πολύ δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, με μεγάλη εμπειρία και πολλά διαφορετικά όπλα να επιτεθεί»

O Ρότζερ Γκριμάου μίλησε στην καταλανική «Sport» για τη σειρά της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό στα play-offs της Euroleague.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η Μεγάλη Πέμπτη του Ολυμπιακού: Οι σπουδαίες «μάχες» με Μπαρτσελόνα και Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός λύγισε στα πέναλτι την Φενέρμπαχτσε (2-3), πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρόκριση σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ετοιμάζεται για... διπλή μάχη

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σενγκέλια: «Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε»

Ο Τόκο Σενγκέλια σε δηλώσεις του πριν από το ματς της Βίρτους Μπολόνια με την Μπασκόνια (19/4, 21:30) για τα play in της Euroleague στάθηκε στη σημασία της αναμέτρησης.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ξέσπασε ο Μπαρτζώκας: «Στο ΟΑΚΑ μου λένε να πεθάνει το παιδί μου και να πάθω καρκίνο» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου ξέσπασε και αναφέρθηκε σε όσα βιώνει το τελευταίο διάστημα εκτός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69: Κυρίαρχος ο Ράιτ, φώναξε «παρών» για τα playoffs (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα με 80-69 στο ΣΕΦ για το Top 6 της Stoiximan Basket League και πλέον ρίχνει όλο το βάρος στα playoffs της Euroleague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024