Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ίδια αποφασιστικότητα θα μας δώσει τη νίκη» είπε ο Μπαρτζώκας

«Η ίδια αποφασιστικότητα θα μας δώσει τη νίκη» είπε ο Μπαρτζώκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης για τον τέταρτο αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των πλέι οφ της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έδωσε το σύνθημα της νίκης αφού δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει την νίκη και στον τέταρτο αγώνα. Από την άλλη, συγκέντρωση ζήτησε ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, προκειμένου η «βασίλισσα» να κάνει το 3-1 και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης για τον τέταρτο αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των πλέι οφ της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής δήλωσε πως το κύριο συστατικό για να πάρει η ομάδα του τη νίκη είναι οι παίκτες να φανούν το ίδιο αποφασισμένοι για αυτήν. Τέλος δήλωσε πως η ομάδα θα χρειαστεί την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου της για να καταφέρει να κατακτήσει την νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά τον στόχο μας. Χθες μπήκαμε αποφασιστικοί στο ματς και έτσι θα συμβεί και αύριο. Ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι για εμάς και δεν θα υπάρξει πέμπτο εάν δεν πάρουμε το αυριανό παιχνίδι», είπε αρχικά και συνέχισε

»Ξέρουμε ότι είναι ένα ματς με την καλύτερη ομάδα στη Ευρώπη. Είδαμε την ποιότητά της και στο χθεσινό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί και να κάνουμε ακόμη λιγότερα λάθη από χθες για να πάρουμε τη νίκη», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα αδύνατα σημεία της Ρεάλ: «Μην περιμένετε να σας πω ποια είναι τα τρωτά σημεία της Ρεάλ. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μια λιγότερο έμπειρη ομάδα από αυτούς και επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ρεάλ χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Εμείς σκοπεύουμε αύριο να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να κερδίσουμε».

Κλείνοντας κατέληξε: «Είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, τον κόσμο μας όπως και έγινε και χθες. Αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι ότι ήμασταν αποφασιστικοί. Περιμένουμε από όλους τους παίκτες να βοηθήσουν και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει».

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έδωσε το σύνθημα της νίκης αφού δήλωσε πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει την νίκη και στον τέταρτο αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για τις διαφορές με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ: « Θεωρώ ότι το πάθος και η τακτική προσέγγιση με την εκπληκτική ατμόσφαιρα μας οδήγησαν στη νίκη. Όμως ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα.
Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από πολλά πράγματα. Οι προσωπικότητες και η τύχη παίζουν ρόλο για την κάθε ομάδα, η οποία ξέρει τα όπλα του αντιπάλου που πρέπει να καταπολεμήσει. Είναι τα παιχνίδια που θα μας οδηγήσουν στο final-4 και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή».

Για το αν είναι έτοιμος για ακόμη ένα μεγάλο σουτ: «Χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι άλλος, το θέμα είναι να κερδίσουμε και μακάρι να μην χρειαστεί να περιμένουμε το τελευταίο σουτ για να τα καταφέρουμε».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Είχαμε δύο φανταστικές χρονιές ,αλλά στη χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε πρέπει να αποδεικνύεις πάντα την αξία σου. Παίζεις πάντα για το σύνολο, την ομάδα και τον κόσμο της».

Συγκέντρωση για να γίνει το 3-1 ζήτησε ο Λάσο

Από την άλλη μεριά συγκέντρωση ζήτησε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, στον αγώνα της Τετάρτης, προκειμένου η «βασίλισσα» να κάνει το 3-1 και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Από την πλευρά του, ο Τρεμέλ Ντάρντεν στάθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί στο ΣΕΦ, ενώ ο Ρούντι Φερνάντεθ επισήμανε ότι, ακόμη κι αν χαθεί ο αυριανό αγώνας, τότε υπάρχει και ο 5ος στο «Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες».

«Δεν σκέφτομαι το πέμπτο ματς» είπε αρχικά ο Λάσο και συνέχισε: «Ούτε το πως να το αποφύγω, ούτε το πως να φτάσω σε αυτό. Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έρχεται, στα πράγματα που κάναμε σωστά και στα λάθη μας και στο να τελειώσουμε τη σειρά με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε καλή αρχή στα παιχνίδια στη Μαδρίτη. Όταν παίζεις στην έδρα σου, έχεις μία έξτρα ώθηση. Πρέπει να βελτιώσουμε το πως ξεκινάμε στο παιχνίδι.

»Πρέπει να δούμε αυτές τις λεπτομέρειες που μπορούν να είναι καθοριστικές και στα λάθη που κάναμε χθες. Στο ΣΕΦ βρήκαμε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με αυτό το περιβάλλον. Ο Τζέισι Κάρολ προέρχεται από μία μεγάλη περίοδο αδράνειας. Δεν είναι ακόμη έτοιμος να μείνει πολλά λεπτά στο παρκέ. Προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερος».

Aπό την πλευρά του, ο Ντάρντεν δήλωσε:
«Το να παίζεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι δύσκολο. Οι φίλαθλοι είναι πολύ ενθουσιώδεις και δημιουργούν δύσκολη ατμόσφαιρα για τους φιλοξενούμενους. Και σε αυτό προσθέτουμε και την ποιότητα του Ολυμπιακού που είναι πρωταθλητής τα δύο τελευταία χρόνια.

»Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ότι θα νικήσεις σκοράροντας περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό σου, πρέπει απλά να τα δώσεις όλα. Ο Ολυμπιακός πιστεύω είναι ότι έτοιμος γι’ ακόμη ένα σκληρό παιχνίδι με ένταση. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε για 40 λεπτά, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο».

Τέλος, ο Ρούντι Φερνάντεθ επισήμανε:
«Αν αγωνιστούμε όπως στα τελευταία λεπτά του 3ου αγώνα, με την ίδια επιθετικότητα στην άμυνα, νομίζω πως μπορούμε να τους προκαλέσουμε προβλήματα. Μας έκαναν μεγάλη ζημιά στο επιθετικό ριμπάουντ και σε μερικές λεπτομέρειες. Δεν πρέπει να χάσουμε τόσες πολλές μπάλες, παρότι αντεπεξήλθαμε στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου. Όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, μας λείπει το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες».

»Το να έχουμε τον «έκτο» παίκτη μας είναι για εμάς η καλύτερη πηγή ενέργειας, αλλά δουλέψαμε όλη τη χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας. Το κερδίσαμε και τώρα γνωρίζουμε πως, αν αύριο (23/4) δεν τα πάμε καλά, έχουμε μία αναμέτρηση την Παρασκευή (25/4) στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024