Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις των «αιωνίων» για την κλήρωση της Ευρωλίγκα

Οι αντιδράσεις των «αιωνίων» για την κλήρωση της Ευρωλίγκα

Την κλήρωση των δύο «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα σχολίασαν με την σειρά τους, πρώτα για τον Ολυμπιακό ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας και ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος. Ενώ για τους «πράσινους», μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος, Μάνος Παπαδόπουλος. Διαβάστε τι δήλωσαν...

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, σχολίασε την κλήρωση των «ερυθρόλευκων» λέγοντας ότι δεν έχει σημασία να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια αλλά να δείχνεις το καλύτερο σου πρόσωπο από το Top-16 και μετά.

«Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο σχόλιο για τον όμιλο θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων. Είμαστε σε ένα γκρουπ με ομάδες που έχουν μεγάλη μπασκετική παράδοση όπως η Βαλένθια και η Λαμποράλ, η Γαλατασαράι και ο Ερυθρός Αστέρας κάνουν τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και είναι ανάμεσα στις ομάδες που κανείς δεν θέλει για αντίπαλο και η Νεπτούνας προέρχεται από μια χώρα που λατρεύει το μπάσκετ και έχει πάντα αξιόμαχες ομάδες.

»Όπως και να χει όμως, η περσινή σεζόν μας δίδαξε ότι δεν έχει καμία σημασία να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια και να είσαι αήττητος στην κανονική διάρκεια. Το ζητούμενο είναι να δείχνεις το καλύτερο σου πρόσωπο από το Top 16 και μετά. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και σε πρώτη φάση ο στόχος μας είναι να περάσουμε στο Top 16 και μέσα από κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Στόχος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο, είναι η κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο στον οποίο κληρώθηκε και η πορεία μέχρι το Final Four.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον όμιλο. Ακόμη τώρα σχηματίζονται τα ρόστερ. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η πρόκριση στο Top 16. Είδαμε την περασμένη σεζόν πως τελειώσαμε την πρώτη φάση αήττητοι.

»Για μας έχει σημασία να περάσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στη Μαδρίτη για το Final 4. Θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή σεζόν», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Ερυθρό Αστέρα που βρέθηκε στον όμιλο των «ερυθρόλευκων»: «Είναι χαρά μας που θα παίξουμε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα με τον Ερυθρό Αστέρα, που είναι μια ομάδα με την οποία έχουμε ξεχωριστή σχέση. Είναι ένα αδελφό σωματείο».

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δήλωσε ότι πιστεύει στην ομάδα του παρά την δυσκολία του ομίλου.

«Θεωρώ ότι ο δικός μας όμιλος είναι ο πιο δυνατός. Η Μπαρτσελόνα είναι Πρωταθλήτρια Ισπανίας, διαθέτει σπουδαίους παίκτες κι αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη. Η Φενέρμπαχτσε είναι δύσκολος αντίπαλος, ενώ η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί ιδιαιτερότητα με δεδομένη την ιστορία του στον Παναθηναϊκό.

»Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο είχε μία εξαιρετική σεζόν κι έχει κίνητρο για μία καλύτερη φετινή. Συμπερασματικά ο όμιλός μας είναι δύσκολος, τίποτε δεν είναι εύκολο. Κάθε παιχνίδι θα το βλέπουμε ξεχωριστά. Το σίγουρο είναι ότι πιστεύω στην ομάδα μας και στις δυνατότητές μας».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης των Πρασίνων, Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε:

«Ο όμιλος μας περιλαμβάνει έξι ομάδες που είναι όλες πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Αυτό τα λέει όλα σχετικά με το βαθμό δυσκολίας. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, θέλουμε να είμαστε δυνατοί, ανταγωνιστικοί και ο κόσμος μας να γεμίζει το ΟΑΚΑ και να βλέπει μια ομάδα η οποία σε κάθε αγώνα θα δίνει το 100% των δυνάμεών της για να μας κάνει όλους χαρούμενους. Θα αντιμετωπίσουμε σπουδαίους αντιπάλους, τους οποίους σεβόμαστε, θα συναντήσουμε και πάλι φίλους που αγαπάμε κι ετοιμαζόμαστε για μια συναρπαστική σεζόν με αισιοδοξία και πίστη στην ομάδα. Η Ευρωλίγκα είναι μια σκληρή διαδικασία, ένας μαραθώνιος, αλλά το ταμείο γίνεται στο τέλος της χρονιάς».

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι ο όμιλος που κληρώθηκαν οι «πράσινοι» είναι δύσκολος και ότι θέλει την στήριξη του κόσμου στο γήπεδο.

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Περιμένουμε δύσκολα παιχνίδια και πολύ κόσμο στο γήπεδο για τους αγώνες. Θέλουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια και να δούμε στο τέλος τι θα γίνει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024