Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς Ντάρντεν αλλά με Πέτγουεϊ ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία

Χωρίς Ντάρντεν αλλά με Πέτγουεϊ ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν δεν θα αγωνιστεί την Παρασκευή (31/10, 20:00, NEΡΙΤ SPORTS) απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα επί λιθουανικού εδάφους, όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, πριν από την αναχώρηση της αποστολής. Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός της λιθουανικής ομάδας, Κάζις Μακσβίτις, χαρακτήρισε φαβορί την ομάδα του Πειραιά.

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν δεν θα αγωνιστεί την Παρασκευή (31/10, 20:00, NEΡΙΤ SPORTS) απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα επί λιθουανικού εδάφους, όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, πριν από την αναχώρηση της αποστολής.

Ο Αμερικανός ταξίδεψε στη Λιθουανία, καθώς έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο ομαδικές προπονήσεις, αλλά το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε επίσημο αγώνα θα πραγματοποιηθεί απέναντι στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Δευτέρα (3/11) για την Α1.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, με τη συμμετοχή του να είναι αμφίβολη πάντως, καθώς στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση (μυϊκό σπασμό) και αποχώρησε.

Ο Μίλαν Τόμιτς δήλωσε για την προσπάθεια των παικτών του να κάνουν το 3Χ3 στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας: «Η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που παίζει με αρκετή ενέργεια, ιδιαίτερα στο γήπεδο της. Τους αρέσει να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και επιχειρούν πολλά τρίποντα, είτε στο σετ παιχνίδι, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Παίζουν δυνατά, σουτάρουν αρκετά και είμαστε νομίζω προετοιμασμένοι καλά γι’ αυτό το ματς. Θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κόψουμε τα τρίποντα τους είτε στον γρήγορο ρυθμό, είτε στο σετ παιχνίδι και θεωρώ πως θα πάμε καλά».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ομοιότητες αναφορικά στην τακτική των δύο προπονητών, ο Τόμιτς απάντησε: «Δεν θα το έλεγα αυτό. Κάποιοι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός κακώς σούταρε 34 τρίποντα με τον Κολοσσό Ρόδου. Από τη στιγμή που σε αφήνουν, πρέπει να σουτάρεις κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή, όταν σου αφήνουν το τρίποντο, τι να κάνουμε, να μπούμε μέσα;»

Στο τέλος, ο Τόμιτς αναφέρθηκε στη συμμετοχή ή μη των Τρεμέλ Ντάρντεν και Μπρεντ Πέτγουεϊ λέγοντας: «Ο Ντάρντεν θα είναι μαζί μας, αλλά δεν θα τον χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι, απλώς είναι καλό να είναι με την ομάδα, από τη στιγμή που έχει κάνει δυο προπονήσεις μαζί μας. Ο Μπρεντ είχε έναν σπασμό στη μέση χθες στην προπόνηση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Νομίζω θα παίξει».

Από τους παίκτες, δηλώσεις έκανε ο Μπράιαντ Ντάνστον επισημαίνοντας: «Η Νεπτούνας είναι μια κλασική λιθουανική ομάδα. Παίζουν γρήγορα, σουτάρουν πολλά τρίποντα και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να ανοίξουν τον ρυθμό. Εμείς, όμως, θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όταν παίζεις εκτός έδρας και ειδικότερα απέναντι σε ομάδα που παίζει με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να είσαι 110% συγκεντρωμένος. Εμείς θέλουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και μέσω της άμυνάς μας να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η νίκη».

Μακσβίτις: «Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Μετά την «παρθενική» νίκη της στην Ευρωλίγκα επί του Ερυθρού Αστέρα (83-81) την προηγούμενη εβδομάδα, η Νεπτούνας Κλαϊπέντα υποδέχεται αύριο (31/10, 20:00) τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Ο τεχνικός της λιθουανικής ομάδας, Κάζις Μακσβίτις, χαρακτήρισε φαβορί την ομάδα του Πειραιά, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: «Η ισχύς του Ολυμπιακού αποδεικνύεται από τους τίτλους του. Έχουν πετύχει μόνο νίκες από το εναρκτήριο τζάμπολ στη διοργάνωση φέτος και είναι μόνοι πρώτοι στον όμιλό μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε μπροστά στο κοινό μας».

Ο Ντεϊβίντας Γκαΐλιους, μιλώντας εκ μέρους των παικτών της Νεπτούνας στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος στον όμιλό μας. Έρχονται εδώ ως αήττητοι στη διοργάνωση φέτος. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να γεμίσουν το γήπεδο και να μας βοηθήσουν. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024