Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σφαιρόπουλος εστιάζει στην... αδικημένη Βαλένθια

Ο Σφαιρόπουλος εστιάζει στην… αδικημένη Βαλένθια

Προσήλωση στα όσα έχουν προετοιμάσει στις προπονήσεις ζητά από τους παίκτες του να δείξουν απέναντι στη Βαλένθια, στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. «Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που πιστεύω πως την αδικεί το μέχρι τώρα ρεκόρ που έχει στην Ευρωλίγκα», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. Δηλώσεις και από Σλούκα, Λαφαγιέτ και Μάντζαρη για το ματς με τους Ισπανούς την Πέμπτη.

Προσήλωση στα όσα έχουν προετοιμάσει στις προπονήσεις ζητά από τους παίκτες του να δείξουν αύριο απέναντι στη Βαλένθια, στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξήγησε πως, αν και η ισπανική ομάδα δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε (1 νίκη – 4 ήττες), έχει την εμπειρία και την ποιότητα να γίνει επικίνδυνη. «Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου», τόνισε ακόμη μία φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το κενό του Δημήτρη Κατσίβελη (οστικό οίδημα) είναι σε θέση να καλύψουν οι υπόλοιποι γκαρντ των «ερυθρόλευκων». Σε ερώτηση για την πρόσφατη προσθήκη του Νεμάνια Νέντοβιτς από την ομάδα της Βαλένθια (εκτός για 6 εβδομάδες είναι ο Βαν Ρόσομ), ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά απάντησε: «Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ επίφοβες».

Αρχικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Είμαστε παραμονή ενός αγώνα σημαντικού και δύσκολου για εμάς. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που πιστεύω πως την αδικεί το μέχρι τώρα ρεκόρ που έχει στην Ευρωλίγκα. Είναι μία ομάδα που έχει αρχές στο παιχνίδι της και ξέρουν οι παίκτες της τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Εχασε τρία παιχνίδια εκτός έδρας και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς νικήσαμε με τον κόουτς Μίλαν (σ.σ. Τόμιτς) το παιχνίδι εκεί. Όπως είπα και στους παίκτες από χθες -μετά το ρεπό της Δευτέρας- πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι μία ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή -λόγω της εμπειρίας που διαθέτει και της ποιότητας των παικτών που έχει- να κάνει τη ζημιά στον οποιοδήποτε.

Από την άλλη πλευρά, εμείς είμαστε σε καλή ψυχολογία, θα είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Εχουμε αναλύσει και συνεχίζουμε να αναλύουμε τον αντίπαλο, χθες και σήμερα εννοώ. Έχουμε αναλύσει τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε -και στις δύο πλευρές του γηπέδου- για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που προγραμματίζουμε στο γήπεδο».

Αναφορικά με την προσθήκη του Νεμάνια Νέντοβιτς, ενός παίκτη με θητεία στο ΝΒΑ, στο ρόστερ της Βαλένθια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ επίφοβες για την ομάδα που πρέπει ν’ αντιμετωπίσει έναν τέτοιο παίκτη που μόλις έχει προστεθεί σε ένα ρόστερ. Σίγουρα, ο Νέντοβιτς έχει την ποιότητα να τρέξει σ’ ανοιχτό γήπεδο, είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα σε ανοιχτό γήπεδο, έχει στοιχεία που ασφαλώς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στη Βαλένθια. Για εμάς είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να τους αντιμετωπίσουμε με το σωστό τρόπο, αυτόν που θα πούμε, μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Δημήτρη Κατσίβελη, που διακρίνεται για τις αμυντικές ικανότητές του (θα χάσει τους δύο επόμενους αγώνες στην Ευρωλίγκα), ο προπονητής των Πειραιωτών επισήμανε: «Δεν αλλάζουν τα πλάνα. Η ομάδα του Ολυμπιακού παίζει με συγκεκριμένο στιλ. Εχω παίκτες ικανούς. Θα είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην άμυνα. Ο Κατσίβελης έπαιξε τρία καλά παιχνίδια, αλλά έχουμε παίκτες με αμυντικό ρόλο και επιθετικό ρόλο επίσης ασφαλώς».

Ρωτήθηκε επίσης αν το γεγονός πως μετρά μόνο μία νίκη, καθιστά τη Βαλένθια ακόμη πιο επικίνδυνη και απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι πιο δύσκολο, ανάλογα με το ρεκόρ στο οποίο βρίσκεται μια ομάδα. Ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Είναι σκληρή ομάδα στην άμυνα. Προσπαθεί να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι γρήγορη στο «transition» παιχνίδι. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα. Είναι επικίνδυνα τα στοιχεία της, αν δεν είσαι εσύ έτοιμος. Ασφαλώς είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα προσηλωμένοι σ’ αυτά που έχουμε ετοιμάσει».

Στο τέλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την πίστη σε όλους τους παίκτες του: «Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι για την ομάδα. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά και όποιος δεν το έχει καταλάβει, θα το καταλάβει μέσα στο επόμενο διάστημα. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου και όταν όλοι θα είναι υγιείς, εύχομαι να είναι ετοιμοπόλεμοι και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι θέμα δικό μου να χειριστώ τους παίκτες μου και θέμα δικό τους να το εκμεταλλευτούν».

Δηλώσεις Σλούκα, Λαφαγιέτ, Μάντζαρη…

Την πεποίθηση ότι η αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού, Βαλένθια, δεν είναι ομάδα που της αξίζει μόνο μία νίκη σε πέντε αγώνες (δηλαδή το 1-4 ρεκόρ νικών-ηττών της στον πρώτο γύρο) εξέφρασε ο Κώστας Σλούκας, σε δηλώσεις του στη σημερινή «media day» των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να διευρύνει στις έξι τις νίκες του αύριο (19:45) στο ΣΕΦ απέναντι στην ισπανική ομάδα, με τον γκαρντ της ομάδας του Πειραιά να τονίζει πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ως τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του 4ου ομίλου χαρακτήρισε τη Βαλένθια ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ μία από τις καλύτερες θεωρεί την ισπανική ομάδα ο Όλιβερ Λαφαγιέτ.

Μιλώντας αρχικά για το 5-0 του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου, ο Σλούκας εξήγησε: «Μιλάμε για μια επιτυχία μικρή, αλλά το 5-0 δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός κοιτάει το επόμενο παιχνίδι, όπως κάνει πάντα, και θα είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Βαλένθια».

Σχετικά με την απουσία του τραυματία Βαν Ρόσομ (εκτός για 6 εβδομάδες), αλλά και την προσθήκη του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο 24χρονος γκαρντ της ομάδας του Πειραιά επισήμανε: «Όλοι γνωρίζουμε πως η Βαλένθια δεν είναι ομάδα που της αξίζει η μία νίκη μόνο. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος δύσκολα θα ηττηθεί εδώ. Ο κάθε παίκτης της θα είναι έτοιμος για ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό». Ρωτήθηκε και για το τι έχει αλλάξει εν συγκρίσει με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι φέτος: «Πρώτα απ’ όλα, ήρθε νέος προπονητής.

Νομίζω ότι η ομάδα όσο προχωράει βρίσκει τον ρυθμό της, γίνεται καλύτερη, αντιμετωπίζει καλύτερα το παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος της». Στο τέλος, ο Σλούκας σχολίασε για το 10-0 του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας πέρυσι, με τη συνέχεια να μην είναι ανάλογη, αφού ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός φάιναλ φορ: «Κάθε αποτυχία από την περσινή σεζόν αποτελεί εμπειρία. Κάθε παίκτης το έχει στο μυαλό του, όπως και ο προπονητής, και αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης χαρακτήρισε τη Βαλένθια ως τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Red Euroleague». Συγκεκριμένα, ο Περιστεριώτης γκαρντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε: «Μπορεί να παίζουμε με τη Βαλένθια που έχει μόνο μία νίκη, αυτή επί της Λαμποράλ Κούτσα, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Είναι μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα και πιστεύω πως είναι η δεύτερη καλύτερη στον όμιλο.

Μπορεί, επίσης, να μην είναι σε καλή κατάσταση λόγω των τραυματισμών, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και τα 40 λεπτά, με καλή άμυνα, για να πάρουμε μία σημαντική νίκη». Σχετικά με την παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα στη Βαλένθια, ο Μάντζαρης εξήγησε: «Όταν αντιμετωπίζεις κάτι άγνωστο, πάντα είναι δύσκολο. Γιατί δεν ξέρεις πως «κολλάει» με την υπόλοιπη χημεία της ομάδας. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που παίρνει πολλά σουτ και αρέσκεται σε «transition» παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. Σίγουρα θα τους λείψει ο Βαν Ρόσομ, αλλά παρ’ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι για ό,τι προκύψει».

Τόνισε εν συνεχεία πως η άμυνα αποτελεί την αρχή των πάντων στη φιλοσοφία του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου: «Με την έλευσή του, ο νέος προπονητής μας είπε πως η φιλοσοφία του ξεκινά από την άμυνα. Έτσι και στις προπονήσεις έχουμε δώσει σημασία στην τακτική της άμυνας, πιέζοντας πάσες και μπάλες παντού, όπου προσπαθούμε να κάνουμε δύσκολη τη… ζωή των επιθετικών. Κατά έναν σημαντικό βαθμό το καταφέρνουμε αυτό. Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης μέχρι το τέλος της σεζόν». Ο Μάντζαρης είπε για τη δική του παρουσία: «Σιγά σιγά βρίσκω τα πατήματά μου.

Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Βρίσκω και την ψυχολογία μου και θέλω να γίνομαι καλύτερος, τόσο εγώ αλλά και η ομάδα». Στο τέλος, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, κάποια εκ των οποίων πριν ακόμη την έναρξη της σεζόν (Παπαπέτρου, Ντάρντεν στην προετοιμασία. Πρίντεζης, Λοτζέσκι εν συνεχεία): «Πράγματι, ξεκίνησε στραβά φέτος η χρονιά, πρώτα με τον Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου), μετά με τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη). Το μόνο που έχω να πω είναι να έχουμε την υγειά μας. Μακάρι να είμαστε στο τέλος όλοι μαζί υγιείς».

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Όλιβερ Λαφαγιέτ, δήλωσε από την πλευρά του: «Ξέρουμε πως θα έρθουν εδώ με σκοπό να παίξουν καλά. Η Βαλένθια έρχεται για τη νίκη. Τη χρειάζεται, ειδικά μετά το 1-4, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια… μάχη. Δεν μας ξεγελά το γεγονός πως έχει κάνει μόλις μια νίκη. Είναι από τις καλύτερες ομάδες του γκρουπ κατά τη γνώμη μου. Και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε». Αναφορικά στο αήττητο (5-0) του Ολυμπιακού, ο Λαφαγιέτ δήλωσε: «Οι πέντε νίκες που έχουμε πετύχει στον όμιλο έως τώρα δεν σημαίνουν κάτι διότι ακόμη βελτιωνόμαστε, γνωρίζουμε ο ένας καλύτερα το παιχνίδι του άλλου και αποκτάμε χημεία για να είμαστε καλύτεροι στα κρίσιμα ματς που έρχονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024