Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σπανούλης... πίκρανε τον Ομπράντοβιτς με τον «δικό» του τρόπο

Ο Σπανούλης… πίκρανε τον Ομπράντοβιτς με τον «δικό» του τρόπο

«Τρία στα τρία» για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν με σπουδαίο «διπλό» το πρώτο βήμα για το πλασάρισμα στις πρώτες δύο θέσεις του 6ου ομίλου, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε 74-68 της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στη δεύτερη ήττα τους.

«Τρία στα τρία» για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν με σπουδαίο «διπλό» το πρώτο βήμα για το πλασάρισμα στις πρώτες δύο θέσεις του 6ου ομίλου, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε 74-68 της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στη δεύτερη ήττα τους.

Το «διπλό» παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τους Όλιβερ Λαφαγιέτ (θλάση οπίσθιου μηριαίου στο 12΄) και Μπρεντ Πέτγουεϊ (ενοχλήσεις στη μέση). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν απόψε με 12/21 τρίποντα και 16 ασίστ να καλύψουν τα πολλά λάθη (15), ενώ με τον Ματ Λοτζέσκι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στην επίθεση (18π., 8ρ.) δεν φάνηκε η απουσία του Βασίλη Σπανούλη στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πάντως φρόντισε να εξιλεωθεί με τρίποντο-μαχαιριά στα 19» από τη λήξη, όταν και χάρισε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (68-71) και την έβαλε σε τροχιά νίκης. Από τους Τούρκους του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ξεχώρισε ο Γκάουντλοκ με 23 πόντους, ενώ ο Νίκος Ζήσης έμεινε άποντος σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Τα λάθη και η αδυναμία περιορισμού των Πρέλτζιτς και Βέσελι δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό του πρώτου δεκαλέπτου να μπει σε θέση οδηγού. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εστιάζοντας τις επιθέσεις τους κοντά στο καλάθι με τον Ντάνστον να διαπρέπει, καθώς σημείωσε τους 6 από τους 8 πόντους του Ολυμπιακού στην τελευταία φορά που οι Πειραιώτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στην πρώτη περίοδο (6-8 στο 5΄). Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια τις λανθασμένες επιλογές των αντιπάλων τους στην επίθεση και ανάκτησαν το προβάδισμα (13-8), με τους Σπανούλη και Λαφαγιέτ πάντως να «εκτελούν» από τα 6.75 και να μην επιτρέπουν στη Φενέρ να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (22-16).

Στο δεύτερο, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» με τον Σλούκα σε θέση οργανωτή κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, έδεσαν την άμυνα τους και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Λοτζέσκι (10π. στο β’ δεκ.) και άξιους συμπαραστάτες στην περιφέρεια τους Μάντζαρη, Λαφαγιέτ έτρεξαν επιμέρους σκορ 4-12 και στο 15΄ προσπέρασαν και πάλι στο σκορ (26-28). Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ παραγωγικότητας μέχρι το ημίχρονο και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (36-43, με τρίποντο Σπανούλη στην εκπνοή). Ωστόσο ο Σφαιρόπουλος είδε δύο παίκτες του να τίθενται νοκ άουτ ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ο Λαφαγιέτ υπέστη τράβηγμα στο 12΄ και αποχώρησε, ενώ ο Πέτγουεϊ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση.

Η έλλειψη διάρκειας στην άμυνα έκανε την επανεμφάνισή της στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να αναχαιτίσουν τον Γκάουντλοκ (7π. στο γ’ δεκ.). Ωστόσο, οι Πειραιώτες σώθηκαν από την ευστοχία τους από τα 6.75 σε κομβικά σημεία και δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το 30΄ (52-56). Στον επίλογο της αναμέτρησης οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή και με σερί 8-0 ανάκτησαν το προβάδισμα (60-56 στο 33΄). Ωστόσο, η αντίδραση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση και οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο 39΄ στο 68-68. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος με τρίποντο στα 19΄΄ πριν από τη λήξη διαμόρφωσε το 68-71, ενώ στην επόμενη επίθεση των Τούρκων ο Λοτζέσκι πήρε πολύτιμο κλέψιμο και οι «ερυρθόλευκοι» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσαν το τελικό 68-74.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόκα (Πορτογαλία), Περούγα (Ισπανία)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 23 (5), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4 (1), Πρέλτζιτς 9 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 6, Σπανούλης 16 (3), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024