Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού» είπε ο Σφαιρόπουλος

«Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού» είπε ο Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ (21:30) τη Λαμποράλ Κούτσα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναλύει στη συνέντευξη Τύπου τους «Βάσκους» και να αναφέρεται μεταξύ άλλων στους τραυματισμούς και στις μεταγραφές των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ (21:30) τη Λαμποράλ Κούτσα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναλύει στη συνέντευξη Τύπου τους «Βάσκους» και να αναφέρεται μεταξύ άλλων στους τραυματισμούς και στις μεταγραφές των «ερυθρολεύκων».

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό, κρίσιμο αλλά και επικίνδυνο παιχνίδι, είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Η Λαμποράλ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλούς ρυθμούς. Είναι ομάδα ρυθμού και πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στο παιχνίδι. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Η Λαμποράλ μπορεί να βρει ρυθμό σε 2-3 λεπτά και να πετύχει 20 πόντους.

»Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην επίθεση να έχουμε καλή κυκλοφορία και να ψάξουμε τον ελεύθερο παίκτη. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Επειδή έχουμε ξεκινήσει καλά όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και πρέπει να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας. Η Λαμποράλ είναι διαφορετική σε σχέση με την πρώτη φάση.

»Είναι πιο αθλητική πλέον αφού υπάρχουν δύο χειριστές (Τζέιμς-Άνταμς) και δίνουν το κάτι παραπάνω. Επίσης, τα μεγάλα κορμιά είναι σημείο αναφοράς για αυτή την ομάδα. Άρα, πρέπει να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση και στην άμυνα πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι».

Αναφερόμενος στις διαφορές μετά την απομάκρυνση του Ερτέλ, είπε:
«Επειδή έχει δύο γκαρντ πολύ αθλητικά, έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού τους. Είναι λιγότερο προβλέψιμη πια».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης:
«Αυτή η ερώτηση είναι άκυρη. Προέχει το παιχνίδι με τη Λαμποράλ. Οι τραυματισμοί μας προβληματίζουν αλλά δεν έχουμε βγει στην αγορά. Θέλουμε να δούμε πότε θα επανέλθει ο Αγραβάνης και πότε ο Παπαπέτρου. Αν κάτι στραβώσει, τότε θα κινηθούμε αναλόγως».

Μιλώντας για την κατάσταση των Λαφαγιέτ και Πέτγουεϊ, δήλωσε:
«Ο Λαφαγιέτ δεν παίζει αύριο. Ο Πέτγουεϊ θα κάνει αγώνα δρόμου. Ο Μπρεντ είναι καλύτερα. Χρειάζεται ξεκούραση αλλά οι υποχρεώσεις δεν το επιτρέπουν. Έχουμε ένα πλάνο, ώστε να χαλαρώσουν τα προβληματικά σημεία του κορμιού του και από την άλλη να είναι έτοιμος για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Σιγά σιγά θα το ξεπεράσει και με το πλάνο που έχει το επιτελείο του δίνει ανάσες, ώστε σε λίγες μέρες να είναι έτοιμος».

Για την προετοιμασία μετά από τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ:
«Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται μετά από μια μεγάλη νίκη ή ήττα. Εκεί δείχνεις πόσο καλός είσαι. Εμείς προσπαθούμε πολύ για τη νοοτροπία αυτή, προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και όχι μόνο πώς να παίξουμε. Σίγουρα η πνευματική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά για μένα πρέπει να ξεχαστεί απ’ όλους. Καμιά νίκη δεν είναι μεγάλη, εάν δεν υπάρξει συνέχει».

Για τα ψηλά κορμιά της Λαμποράλ Κούτσα:
«Ο Μπέγκιτς είναι αρκετά φορμαρισμένος. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας και πρέπει να είμαστε πολύ καλά προσηλωμένοι επάνω του αλλά και των υπόλοιπων παικτών. Τα ύψη είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε».

Τέλος, μιλώντας για την κατάσταση του Ιωάννη Παπαπέτρου και εάν αυτός μπορεί να αγωνιστεί στη θέση «4», είπε: «Ο Παπαπέτρου αργεί να μπει. Έχει ξεκινήσει χαλαρά, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μπει σταδιακά, δίχως να βιάζεται, γιατί θα πάει πίσω πάλι. Θέλουμε να μπει ομαλά, αλλά αυτό εξαρτάται από τον οργανισμό του. Σε τέτοιους μεγάλους τραυματισμούς δεν είσαι βέβαιος για τίποτα. Έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία. Είναι ένας παίκτης που περιμένουμε, η βασική θέση του είναι το 3 αλλά μπορεί να παίξει και 4. Είναι μακρινό αυτό για την ώρα. Πρώτα θα βρει ρόλο στο «3» και μετά θα μάθει δεύτερη θέση. Στο σύγχρονο μπάσκετ κάθε παίκτης πρέπει να παίζει σε δύο τουλάχιστον θέσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024