Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μαχητική η Μάλαγα», η «προειδοποίηση» του Σφαιρόπουλου

«Μαχητική η Μάλαγα», η «προειδοποίηση» του Σφαιρόπουλου

Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο της φάσης των «16» με 6 νίκες - 1 ήττα, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να μπει με το... δεξί στο δεύτερο γύρο, όταν την Παρασκευή (27/2, 21:45) υποδέχεται τη Μάλαγα, για την 8η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας σκληρή και μαχητική την ομάδα της Ανδαλουσίας. Αυτό θα είναι το 500 ευρωπαϊκό των Πειραιωτών στη διοργάνωση.

Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο της φάσης των «16» με 6 νίκες – 1 ήττα, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να μπει με το… δεξί στο δεύτερο γύρο, όταν την Παρασκευή (27/2, 21:45) υποδέχεται τη Μάλαγα, για την 8η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας σκληρή και μαχητική την ομάδα της Ανδαλουσίας. Αυτό θα είναι το 500 ευρωπαϊκό των Πειραιωτών στη διοργάνωση.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον δεύτερο γύρο. Σίγουρα η διακοπή είναι ένα σημείο που δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει και να μας αφήσει εκτός ρυθμού. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό στο ίδιο μοτίβο. Το ματς με την Μάλαγα είναι πολύ δύσκολο, είναι μια σκληρή ομάδα με μεγάλο ρόστερ και μαχητική που παλεύει κάθε λεπτό και δεν τα παρατάει. Θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά και έχω να πω ότι το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με πρώτο γύρο.

Είναι άλλες οι συνθήκες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και να δουλέψουμε όλα όσα κάναμε στις προπονήσεις, όπου ξεκουραστήκαμε αλλά και δουλέψαμε αδυναμίες άμυνα και επίθεση. Αυτά θέλουμε να φανούν στο παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας, να ενισχύσει την προσπάθεια τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία,» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναφορικά στα νέα πρόσωπα της Μάλαγα εν συγκρίσει με τον πρώτο γύρο, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Θα παίξει ο Μάρκοβιτς, ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει αμυντικά και επιθετικά. Έχουν πάρει τον Χερμάν. Είναι ομάδα που έχει βάθος στο ρόστερ, που έχει παίκτες και στο 3 και στο 4 και στο 5. Έχουν παίκτες που μπορούν να σουτάρουν απ΄ έξω Το στυλ παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει, αλλά οι συνθήκες. Έχουν πέντε μέρος να προετοιμαστούν από Copa del Rey. Είναι μια ομάδα που θα παίξει για να κερδίσει και μην ξεχνάμε ότι είναι πρωτοπόρος στην Ισπανία».

Ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού εισήχθη σε νοσοκομείο χθες με γαστρεντερικές διαταραχές: «Ο Πρίντεζης βγήκε από νοσοκομείο. Θα δούμε στην προπόνηση. Θα προπονηθεί ελαφρά και αύριο το πρωί θα πάρουμε απόφαση. Ο Τσαϊρέλης πέρασε μια ίωση. Ακόμη δεν έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας έχει κάνει λίγες προπονήσεις για να κατανοήσει τη φιλοσοφία. Θα δούμε…,» απάντησε σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη.

Αναφορικά στον τρόπο που θα προσεγγίσουν τον αγώνα με τη Μάλαγα οι «ερυθρόλευκοι», ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά σχολίασε: «Εμείς θέλουμε να ξεκινάμε από την άμυνα. Αυτό είναι το κομμάτι που μας δίνει τις νίκες. Παίζοντας καλή άμυνα περιορίζεις τον αντίπαλο και βγάζεις κόντρα επίθεση. Παίζουμε μοντέρνο μπάσκετ. Εάν είναι ίδιο παιχνίδι με Μάλαγα θα δείξει. Εκεί που θα γίνει διαφορά είναι η άμυνα θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί εκεί».

Αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας ενισχύθηκαν ενόψει της έναρξης του δεύτερου γύρου, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να επικεντρώνεται στην προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η μεταγραφή του Κιριλένκο δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στην ΤΣΣΚΑ. Εμείς κοιτάμε δική μας ομάδα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα υπάρξουν βραδιές που δεν θα είμαστε καλοί και θα θέλουμε… restart. Θέλουμε να παίξουμε κάθε παιχνίδι και καλύτερα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια.

Όσο βελτιωνόμαστε θα φτάνουμε στην καλύτερη κατάσταση, μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε παιχνίδια που έχουν δείξει πως η ομάδα ανεβαίνει. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Καμιά ομάδα δεν έχει διάρκεια σε υψηλούς ρυθμούς και με χρόνο και παιχνίδια βελτιώνεται η ομάδα και ο τρόπος που κερδίζονται τα παιχνίδια. Υπάρχουν σημεία μέσα στο παιχνίδι που δείχνει η ομάδα τον χαρακτήρα της. Σε αυτά τα κομμάτια βελτιωνόμαστε και όταν έρθουν τα δύσκολα θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Στο τέλος, σχετικά με τη συμπλήρωση 500 ευρωπαϊκών αγώνων από πλευράς Ολυμπιακού, ο Σφαιρόπουλος υπογράμμισε: «Δείχνει διάρκεια και εμβέλεια. Όταν παίζεις 500 ευρωπαϊκά και συνεχίζεις ιστορία προκαλεί δέος και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι αυτής της ομάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024