Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Συγκέντρωση για έναν... διαφορετικό τελικό», λεει ο Σφαιρόπουλος

«Συγκέντρωση για έναν… διαφορετικό τελικό», λεει ο Σφαιρόπουλος

Σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς η τρίτη «μάχη» με τη Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα πλησιάζει (21/4, 20:00). Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την -ίσως- πιο κρίσιμη αναμέτρηση της σειράς και την ευκαιρία της ομάδας του να κάνει το 2-1 μπροστά στους οπαδούς της που θα γεμίσουν το ΣΕΦ. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεση του να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε μεταξύ άλλη, ο Έλληνας κόουτς. Διαβάστε τι είπαν οι Μάντζαρης, Ντάνστον και Λαφαγιέτ.

Σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς η τρίτη «μάχη» με τη Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα πλησιάζει (21/4, 20:00). Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την -ίσως- πιο κρίσιμη αναμέτρηση της σειράς και την ευκαιρία της ομάδας του να κάνει το 2-1 μπροστά στους οπαδούς της που θα γεμίσουν το ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα:

«Είμαστε παραμονή ενός παιχνιδιού μιας σειράς που θα κρίνει ποιος θα πάει στο Final-4. Όλοι στην ομάδα έχουν επίγνωση των αγώνων αυτών. Το σκορ είναι 1-1 και όλοι στην ομάδα έχουν προσήλωση στο τρίτο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό να είσαι έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό εν όψει του αγώνα αυτού. Είναι ανεξάρτητος ο αγώνας από τους προηγούμενους. Το βλέπουμε ως τελικό και θα κάνουμε το παν για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα θα είναι ένα παιχνίδι που θα υπάρχουν στοιχεία τακτικής. Κάποιες μικρές αλλαγές. Περιμένουμε αλλαγές από την Μπαρτσελόνα, η οποία θα αντιδράσει μετά το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για έναν τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο και με την πίεση του να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ακολούθησαν οι παρακάτω ερωτήσεις από τα ΜΜΕ και ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» απάντησε:

Για Τη διαχείριση συναισθημάτων μετά το 1-1: «Εμείς το ξεχάσαμε το δεύτερο παιχνίδι και επικεντρωνόμαστε σε αυτό που έρχεται. Μας ενδιαφέρει πως θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί, Έχουμε έμπειρους παίκτες και ξέρουν πως να είναι. Μπορεί να μην έχουμε ανάλογη βραδιά με την προηγούμενη, Το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτά που πρέπει στην άμυνα. Αυτή είναι που δίνει τα παιχνίδια. Ξέροντας πως οι παίκτες είναι έμπειροι, για μένα είναι εύκολα τα πράγματα».

Για την εμπειρία των παικτών: «Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς πως οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πως πρέπει να είναι για να παίξουν τέτοια σειρά αγώνα. Είναι σημαντικό ότι θα κατευθύνουν και τους υπόλοιπους για να ετοιμαστούν πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι».

Για τις επιστροφές παικτών: «Είναι μια στιγμή που επέστρεψαν οι τραυματίες στο πιο κρίσιμο σημείο. Όλες οι απώλειες καλύπτονταν εκ των έσω, αλλά πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε λύσεις και επιλογές».

Για τα ριμπάουντ: «Έξτρα τρόπος για να πάρουμε τα ριμπάουντ δεν υπάρχει. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα υπερτερεί σε ύψη πρέπει να κάνουμε μποξ άουτ για να απαγορεύσουμε στους αντιπάλους να πάνε στο ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγάλη μάχη και σε αυτό τον τομέα».

Για τα προηγούμενα παιχνίδια: «Είχαμε πει και τότε ότι στο πρώτο παιχνίδι ενώ ξεκινήσαμε καλά, η επίθεση δεν πήγε καλά και αυτό είχε απόρροια και στην άμυνα. Το ότι δεν πήγαμε καλά επιθετικά μας επηρέασε και στην ψυχολογία μας .Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνα πρέπει να είναι πάντα δυνατή».

Δηλώσεις Μάντζαρη, Ντάνστον, Λαφαγιέτ

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης, οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Μπράιαντ Ντάνστον και Όλιβερ Λαφαγιέτ τόνισαν πως περιμένουν… αντίδραση από την Μπαρτσελόνα, αλλά από την πλευρά της η ομάδα του Πειραιά θα κάνει τα πάντα για το 2-1.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε: «Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα θέλει να αντιδράσει. Είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως και στο δεύτερο ματς. Ξεκινάμε πάντα από την άμυνα και θέλουμε να είναι ακόμη καλύτερη, ειδικά στην έδρα μας. Υπάρχουν πολλά που θα αλλάξει η Μπαρτσελόνα. Αρχικά, την άμυνά της. Όμως, σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θες τη νίκη. Η τακτική είναι περίπου το 20%, γιατί περισσότερο μετράει το πόσο θες το παιχνίδι. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας. Ο κόσμος, όπως συνηθίζει να κάνει, θα δώσει βροντερό «παρών». Θα είναι ο έκτος παίκτης μας και θα μας δώσει ρυθμό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο και πιστεύω να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη. Είναι μία δύσκολη σειρά, η οποία μπορεί να φτάσει και τους πέντε αγώνες. Όμως, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και είναι τελικός. Έτσι κι αύριο το ματς είναι τελικός. Ερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη και είναι πιο δύσκολο να παρουσιαστείς προσγειωμένος μετά από κάτι τέτοιο. Κάναμε ένα σημαντικό διπλό, έχουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Ο Μπράιαντ Ντάνστον τόνισε: «Θα πρέπει πάνω κάτω να κάνουμε ένα παιχνίδι κοντά στο τελευταίο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή και να τους επιτεθούμε, όπως ακριβώς στο δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι πιο επιθετικοί και σε άμυνα και σε επίθεση. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στην πιεστική μας άμυνα και θα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που ξέρω είναι πως ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ έντονος και σκληρός και θα υπάρχει πολύς κόσμος εδώ. Είναι δεδομένο πως οι φίλαθλοι θα έχουν ρόλο στο παιχνίδι και θα μας δώσουν έξτρα ώθηση, ανεξάρτητα με το τι θα συμβαίνει στο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως ακόμη δεν έχουμε κάνει το καλύτερό μας παιχνίδι. Στο δεύτερο ματς παίξαμε καλύτερα, βελτιώσαμε πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε και καλύτερα. Όσον αφορά στην ψυχολογία, θα πρέπει να είναι το ίδιο με το δεύτερο ματς. Αλλά υπάρχουν πράγματα που θα είναι διαφορετικά στο αυριανό παιχνίδι. Στο τέλος, όμως, αυτό που μετράει είναι ποιος θα παλέψει περισσότερο».

Τέλος, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ σχολίασε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτή της Παρασκευής. Έπρεπε να την κάνουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά τώρα πρέπει να το διατηρήσουμε. Η Μπαρτσελόνα δεν θα τα παρατήσει και θα έρθει να μας νικήσει. Ο κόουτς εστίασε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Κάποιες λεπτομέρειες που αλλάξαμε έφεραν τη νίκη της Παρασκευής. Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι αύριο για να νικήσουμε. Ο Όλεσον είναι ένας παίκτης «κλειδί». Έχει ηγετική φυσιογνωμία και βάζει μεγάλα σουτ. Πάντως η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, με ή χωρίς αυτόν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024