Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ στον Γιαννακόπουλο

Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ στον Γιαννακόπουλο

Βαρύ πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την «εισβολή» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, σύμφωνα με όσα έχουν γράψει στο φύλλο αγώνα. Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωση που εξέδωσε τιμωρεί τον ισχυρό άντρα του Παναθηναϊκού με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ.

Βαρύ πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την «εισβολή» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, σύμφωνα με όσα έχουν γράψει στο φύλλο αγώνα.

Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωση που εξέδωσε τιμωρεί τον ισχυρό άντρα του Παναθηναϊκού με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως επεξήγηση του προστίμου οι βαριές ύβρεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως το συγκεκριμένο άτομο «έχει προηγουμένως τιμωρηθεί για ενέργειες που βλάπτουν τη εικόνας της διοργάνωσης».

Επίσης η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 10.000 ευρώ για χρήση καπνογόνων, 12.000 για χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων στο παρκέ, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό πρόστιμο φτάνει τις 180.000 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα:

«Ο ανεξάρτητος δικαστής της Ευρωλίγκας ανακοίνωσε ποινή που θα αποτελέσει το παράδειγμα για το μέλλον κατά του Παναθηναϊκού έχοντας ανακαλύψει ότι ένας παράγοντας της ομάδας χρησιμοποίησε ακραίες απειλές κόντρα στους διαιτητές το βράδυ της Δευτέρας μετά τη νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τρίτο ματς των πλέι οφ.

Έχοντας αναλύσει τα γεγονότα, ο δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 150.000 ευρώ τον Παναθηναϊκό την Τρίτη.

Στο επίσημο φύλλο αγώνος έχει γραφτεί ότι από τους διαιτητές ότι ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στα αποδυτήρια τους μετά τη νίκη της ομάδας, προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά σε έναν διαιτητή και απείλησε τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του.

Στην εξήγηση για το ποσό του προστίμου, ο δικαστής τονίζει την βαρύτητα των απειλών που έγιναν από τον κύριο Γιανακόπουλο και την επανάληψη της κακής συμπεριφοράς του ίδιου ατόμου που και στο παρελθόν έχει βλάψει την εικόνα της διοργάνωσης.

Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει τα γεγονότα που παρουσιάζονται στο φύλλο αγώνος και επιβεβαιώνει ότι όποιος απειλεί την ασφάλεια αυτών που συμμετέχουν ή βρίσκονται στα παιχνίδια, θα αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα εφαρμόσει κάθε κανονισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της διοργάνωσης πέρα από κάθε συζήτηση και θα έχει μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη βίας μέσα στα γήπεδα.

Με δεδομένο ότι όσα συνέβησαν στην Αθήνα δεν έχουν ξαναγίνει, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές που πλέον πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχουν νομικές επιπλοκές στην υπόθεση, πέρα από την δικαιοδοσία της διοργάνωσης.

Επιπλέον υπάρχουν πρόστιμα για όσα έχουν συμβεί κατ’ επανάληψη από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή 10.000 ευρώ για ρήξη κροτίδων, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων».

Αναλυτικά το επίμαχο σημείο του φύλλου αγώνος:

«Ένα λεπτό αφότου μπήκαμε στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο ακολουθούσε ένας άνδρας. Πέταξε το μεγάλο κερί προς τον κύριο Ανκαραλί, αλλά χτύπησε την καρέκλα. Ήταν εξαιρετικά επιθετικός και ενώ συγκρατείτο από μένα και έναν από τους ανθρώπους που τον συνόδευαν, φώναζε: “Θα σε σκοτώσω, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Ελλάδα απόψε. Στο ορκίζομαι στα μάτια μου! Θα σκοτώσω εσένα, την οικογένειά σου και αυτό είναι υπόσχεση”. Το επανέλαβε αυτό αρκετές φορές. Μετά είπε: “Θα γ…ω, τη μάνα σου, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, μπροστά σου”. Μετά έφυγε. Αυτό διήρκεσε για δύο λεπτά και δεν υπήρχε ούτε ασφάλεια, ούτε αστυνομία εκείνη την ώρα για να μας προστατέψει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024