Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο Έλληνες κόουτς αντίπαλοι στα ημιτελικά του Final-4

Δύο Έλληνες κόουτς αντίπαλοι στα ημιτελικά του Final-4

Για τρίτη φορά στην Ιστορία της Ευρωλίγκας δύο Έλληνες προπονητές θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του φάιναλ φορ. Οι δύο «ρούκι» τεχνικοί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι οι άρχοντες της... σκακιέρας στη μεταξύ τους αναμέτρηση στα ημιτελικά και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στον τελικό και στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής.

Για τρίτη φορά στην Ιστορία της Ευρωλίγκας δύο Έλληνες προπονητές θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του φάιναλ φορ. Οι δύο «ρούκι» τεχνικοί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού και ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι οι άρχοντες της… σκακιέρας στη μεταξύ τους αναμέτρηση στα ημιτελικά και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στον τελικό και στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αποψινή πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης ο Σφαιρόπουλος έγινε ο έβδομος Έλληνας προπονητής που προκρίνεται στην τελική φάση της Ευρωλίγκας.

Οι δύο προηγούμενες «μάχες» Ελλήνων προπονητών σε ημιτελικά φάιναλ φορ Ευρωλίγκα:

ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ 1994 (ΤΕΛ ΑΒΙΒ)

Η πρώτη φορά που δύο Έλληνες προπονητές ήρθαν αντιμέτωποι σε ημιτελικά φάιναλ φορ ήταν το 1994 στο Τελ Αβίβ. Στο τιμόνι του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Ιωαννίδης πέτυχε το στόχο του και πέρασε το σκόπελο των ημιτελικών απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό του Κώστα Πολίτη (77-72). Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης, αφού έχασε το τρόπαιο «μέσα από τα χέρια του» και συγκεκριμένα στην τελευταία επίθεση της Μπανταλόνα από τρίποντο του Κόρνι Τόμπσον, που διαμόρφωσε το τελικό 59-57.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (19/4/1994): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-77

Γήπεδο: Γιαντ Ελιάου

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαϊλαμπιού (Γαλλία) – Κατσάρο (Ιταλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Πολίτης): Αλβέρτης 2, Γκάλης 8, Παταβούκας 7, Οικονόμου 3, Βολκόφ 32, Βράνκοβιτς 11, Γεωργικόπουλος 3, Μυριούνης 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς, Σιγάλας 15, Σταμάτης, Πάσπαλι 22, Φασούλας 13, Τόμιτς 6, Τάρλατς, Τάρπλεϊ 21

ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ 1995 (ΣΑΡΑΓΟΣΑ)

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη αποκλείει με 58-52 τον Παναθηναϊκό, που είχε προπονητή τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και προκρίνεται στον τελικό, αλλά χάνει τον τίτλο, αυτή τη φορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-61), μέσα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σαραγόσα. Προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος καθόταν στον πάγκο της Μπανταλόνα την προηγούμενη χρονιά (1994), όταν οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν τον τίτλο στο Τελ Αβίβ.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (11/4/1995): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 52-58

Γήπεδο: Πρενθίπε Φελίπε

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιχ (Πολωνία) – Μπραζάουσκας (Λιθουανία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου): Αλβέρτης 3, Γεωργικόπουλος, Παταβούκας 2, Οικονόμου 12, Πάσπαλιε 17, Γιαννάκης 3, Βράνκοβιτς 12, Παπαγιάννης, Πετσάρσκι 3, Μυριούνης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 10, Σταμάτης, Καμπούρης, Τζόνσον 27, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 5, Τάρλατς 5, Βολκόφ 4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024