Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερος σκόρερ της Ευρωλίγκα και... τρελαμένος ο Σπανούλης

Δεύτερος σκόρερ της Ευρωλίγκα και… τρελαμένος ο Σπανούλης

Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Βασίλης Σπανούλης! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 17 πόντους (3/4δ., 3/7τρ., 2/2β.) στη νίκη-πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έφτασε τους 2.744 και προσπέρασε στη σχετική λίστα τον Μάρκους Μπράουν (2.727π.). Στην κορυφή, πάντως, βρίσκεται με... διαφορά ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Βασίλης Σπανούλης! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 17 πόντους (3/4δ., 3/7τρ., 2/2β.) στη νίκη-πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έφτασε τους 2.744 και προσπέρασε στη σχετική λίστα τον Μάρκους Μπράουν (2.727π.).

Στην κορυφή, πάντως, βρίσκεται με… διαφορά ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος έχει φορτώσει τα αντίπαλα καλάθια με 3.674 πόντους σε 277 αγώνες στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η πεντάδα με τους κορυφαίους σκόρερ στην Ιστορία της Ευρωλίγκα:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΟΝΟΜΑ ΠΟΝΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 3.674 277
2. ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ 2.744 198
3. Μάρκους Μπράουν 2.739 179
4. Γιάκα Λάκοβιτς 2.524 218
5. Μάικ Μπατίστ 2.496 237

«Ο Θεός μας επέστρεψε την τύχη…»

Λίγο μετά το νέο ρεκόρ του, ο Σπανούλης μίλησε για το όνειρο του 4ου τίτλου της Ευρωλίγκα στην καριέρα του, όνειρο που αν πραγματοποιήσει θα είναι και 4ος του Ολυμπιακού κι ενώ περιμένει τη γέννηση του 4ου παιδιού του, πρώτης κόρης. Οι 17 πόντοι του στον 4ο και τελευταίο ημιτελικό, μαζί με το τρίποντο στην εκπνοή από τον Πρίντεζη έστειλαν την ομάδα του Πειραιά, στο 9ο φάιναλ φορ της ιστορίας της. «Ο Θεός μας επέστρεψε την τύχη που μας χρωστούσε», δήλωσε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» αναφερόμενος στους τραυματισμούς που ταλάνισαν την ομάδα από την αρχή της σεζόν.

«Εμείς αποδείξαμε ότι αξίζαμε. Χρειάζεσαι και τύχη και την είχαμε με το μέρος μας στο τέλος. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε φέρει τον Ολυμπιακό τόσο ψηλά στην Ευρώπη με μπάτζετ 4 φορές κάτω από τις άλλες ομάδες που είναι στο φάιναλ φορ. Είμαστε ομαδα με ρόλους, ο καθένας είναι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει. Γι αυτό υπάρχει ανταμοιβή. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Αυτός ο οργανισμός αξίζει να είναι όσο πιο ψηλά στην Ευρώπη. Εμείς θα παλεύουμε να τον έχουμε εκεί. Υπάρχουν και αποτυχίες και επιτυχίες στον αθλητισμό και στη ζωή. Τώρα ζούμε στιγμές επιτυχίας», δήλωσε αρχικά ο Σπανούλης.

Για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα είπε: «Θα αντιδρούσε η Μπαρτσελόνα. Δείξαμε καθαρό μυαλό σήμερα. Στο 2ο παιχνίδι παίξαμε δυνατά, βάλαμε τα κορμιά μας και μας μπήκαν στο τέλος τα σουτ. Βγάλαμε μεγάλες άμυνες και πήραμε την πρόκριση».

Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να δυσαρεστήσει για 3η διαδοχική φορά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Σπανούλης απάντησε: «Ακόμη δεν περάσαμε… ας μην μιλάμε για την ΤΣΣΚΑ. Να ξεκουραστούμε πρώτα, είμαστε κουρασμένοι ψυχικά και σωματικά. Ήταν τεράστια επιτυχία ότι πήγαμε στο φάιναλφ φορ, αλλά απομένουν και οι δύο τίτλοι, Ευρωλίγκα και Α1».

Ο Σπανούλης που έγινε ο 2ος σκόρερ στην Ευρωλίγκα, είπε γι’ αυτό: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Αυτοί μου κάνουν τα σκριν, αυτοί έχουν αποδεχτεί το ρόλο μου, με εμπιστεύονται και με σέβονται. Το εκτιμώ πολύ».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε για τις τρεις διαδοχικές νίκες με Μπαρτσελόνα: «Μας πλήγωσε τον αθλητικό μας εγωισμό η πρώτη ήττα στη Βαρκελώνη και ο τρόπος με τον οποίο ηττηθήκαμε. Ήμασταν άτυχοι γιατί μπορούσαμε να είχαμε πάρει το πλεονέκτημα, αλλά δεν μας το επέτρεψαν οι τραυματισμοί. Αυτή την τύχη μας την επέστρεψε ο Θεός στη σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος, για τη δική του μεγάλη εμφάνιση ο Σπανούλης εξήγησε: «Η ομάδα μου με χρειαζόταν, το έβλεπα στα μάτια των συμπαικτών μου ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να τους βοηθήσω. Συγκεντρώθηκα, δεν είναι εύκολο μετά από ένα μήνα να παίζεις 30 λεπτά. Με βοηθούν πολύ καλύπτοντας το κενό μου και στην επίθεση και στην άμυνα. Κι ο κόσμος έκανε το καθήκον του να μας σπρώξει σε σημαντικά παιχνίδια. Εμείς πρέπει να ξεκουραστούμε. Το προπονητικό σταφ κάνει επίσης εκπληκτικά τη δουλειά. Ο κόουτς στο ημίχρονο μας μίλησε, αυτά που μας είπε μας άγγιξαν και μας έκανε να ξυπνήσουμε γιατί ήμασταν σε λήθαργο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024