Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γνώμη Σφαιρόπουλου, Πασκουάλ, η «χημεία» του Πρίντεζη και οι πρόεδροι

Η γνώμη Σφαιρόπουλου, Πασκουάλ, η «χημεία» του Πρίντεζη και οι πρόεδροι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του, εδικά τον Σπανούλη για την πρόκριση και αφιέρωσε σε διοίκηση και κόσμο την επιτυχία. Ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα. Για τύχη έκανε λόγο, ο προπονητής των Καταλανών, αλλά και αυτός παραδέχτηκε πως οι Πειραιώτες πέρασαν δίκαια στο Final-4 της Μαδρίτης. Πρίντεζης: «Μακάρι να... τριτώσει το καλό». Μάντζαρης: «Αξίζαμε την πρόκριση».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του, εδικά τον Σπανούλη για την πρόκριση και αφιέρωσε σε διοίκηση και κόσμο την επιτυχία. Ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα. Για τύχη έκανε λόγο, ο προπονητής των Καταλανών, αλλά και αυτός παραδέχτηκε πως οι Πειραιώτες πέρασαν δίκαια στο Final-4 της Μαδρίτης. Πρίντεζης: «Μακάρι να… τριτώσει το καλό». Μάντζαρης: «Αξίζαμε την πρόκριση».

Αρχικά ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας, μια ιστορική πρόκριση. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης. Γενικά πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στη σειρά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είχαμε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό η πρόκριση επί αυτού του αντιπάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη», ανέφερε.

Αναλύοντας το παιχνίδι είπε: «Είχαμε κάποια νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είναι λογικό όταν έχεις την πίεση για το αποτέλεσα και δεν θέλαμε να πάμε σε πέμπτο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπλοκάραμε επιθετικά και αυτό μας έβγαλε από τη συγκέντρωσή μας και στην άμυνα. Στην ανάπαυλα αλλάξαμε λίγο το σκεπτικό μας, πήγαμε πιο ήρεμα, αλλά πρώτα δυναμώσαμε την άμυνά μας. Δεχτήκαμε 13 και 18 στις δύο τελευταίες περιόδους και βρήκαμε ρυθμό και για την επίθεση. Το παιχνίδι ήταν ένα θρίλερ. Νομίζω πως η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός».

Ο κόουτς αφιέρωσε τη νίκη στη διοίκηση και τον κόσμο. «Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στους προέδρους μας, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αλλά και στον κόσμο μας που μας έδωσε τεράστια ώθηση και τον θέλουμε κοντά μας και στα δύσκολα», τόνισε.

Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια μετά το ματς: «Είπα στους παίκτες πως είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Δεν τα παράτησαν κι εκεί που το παιχνίδι πήγαινε να χαθεί, δείξαμε χαρακτήρα και νικήσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς και μετά σε όλους όσοι απαρτίζουν την ομάδα και δουλεύουν νυχθημερόν γι’ αυτή την ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, έναν ηγέτη σαν τον Σπανούλη, που είναι παίκτης που δεν βγαίνει κάθε χρόνο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους με το παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένοι. Αυτός ο συνδυασμός δίνουν τη μαχητικότητα στο σύνολό τους. Η ομαδικότητα και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Είναι μια απόδειξη ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Έχει σφυρηλατηθεί, έχει αποκτήσει μέταλλο και διαθέτει παίκτες νικητές».

Για τις δυσκολίες που προέκυψαν στο δρόμο είπε: «Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, του Πέτγουεϊ, του Τσαϊρέλη, του Σπανούλη, του Μάντζαρη, του Αγραβάνη… Είχαμε τεράστιο ντεσαβαντάζ γιατί δεν ήμασταν πλήρεις, αλλά είχαμε υπομονή και κουράγιο. Κάναμε τη ρωσική υποχώρηση. Το 1812 όταν ο Ναπολέων επιτέθηκε στη Ρωσία έφτασε μέχρι τα βάθη της χώρας και οι Ρώσοι υποχωρούσαν, αλλά όταν ήρθε ο χειμώνας έκαναν την αντεπίθεσή τους. Αυτό κάναμε κι εμείς. Υποχωρούσαμε, κάναμε αλχημείες για να λύσουμε τα προβλήματά μας και αντεπιτεθήκαμε».

Τέλος, για την τελευταία επίθεση είπε: «Δεν είχαμε σχεδιάσει να πάρει την επίθεση ο Πρίντεζης, αλλά είχαμε ένα κοντό σχήμα, ώστε να μπορούν όλοι να απειλήσουν το καλάθι. Είχαμε σχεδιάσει να ανοίξουν οι παίκτες το γήπεδο κι αυτός που θα ήταν σε καλύτερη θέση θα εκτελούσε. Ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό, είδε τον ελεύθερο παίκτη και ο Πρίντεζης ευστόχησε».

Πασκουάλ: «Ήταν πιο τυχερός ο Ολυμπιακός»

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση και πιστεύει πως κι οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και την πρόκριση στο Final Four. Έγινε ένα παρόμοιο παιχνίδι με τα προηγούμενα στη σειρά και θα μπορούσε να είχε νικήσει και η Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο τυχερός. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση των οπαδών της Μπαρτσελόνα. Καταλαβαίνω πώς μπορεί να αισθάνονται.

Τα τελευταία χρόνια ήμασταν σχεδόν πάντα στο Final Four και αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια απογοήτευση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές αντιξοότητες και καταφέραμε να τις ελέγξουμε όλες.

Μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό στο +5, αλλά το τέλος ήταν πολύ επίπονο. Έγιναν κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά των δύο τελευταίων αγώνων, αλλά ο μόνος που μπορώ να κατηγορήσω είναι ο εαυτός μου».

Για το αν αυτή ήταν η πιο επίπονη ήττα στην καριέρα του: «Όχι, αλλά σίγουρα ήταν πολύ επίπονη».

Πρίντεζης: «Να… τριτώσει το καλό!»

Ο Πρίντεζης πήρε τον Ολυμπιακό από το… χέρι και τον οδήγησε στη Μαδρίτη και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: «Μακάρι να… τριτώσει το καλό!» δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ εκστασιασμένος ακόμη μετά το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή, αυτό που έκρινε τη νίκη και το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα.

«Σε αυτά τα παιχνίδια όλα παίζουν ρόλο. Όλα χρειάζονται για να πάρεις τέτοια νίκη. Το συγκλονιστικό είναι ότι νικήσαμε 3 φορές σερί την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι πιο συγκλονιστικό κι από την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Είναι άξιο συγχαρητηρίων!»

Ρωτήθηκε αν το σκέφτηκε πριν επιχειρήσει το τρίποντο στο τέλος και απάντησε: «Αν το σκεφτόμουν θα είχε λήξει το παιχνίδι. Μπήκε… ο Θεός ήταν μαζί μας. Πάλι καλά γιατί τα είχαμε σπάσει πριν».

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε ακόμη: «Από τα πρώτα που μας είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ήταν να φτιάξουμε χαρακτήρα και παιχνίδια που δεν παίζαμε καλά να τα κερδίζαμε. Αυτοί οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πήγαμε στο φάιναλ φορ! Σήμερα θα χαρούμε και από αύριο θα σκεφτούμε την καινούρια πρόκληση και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εμείς έχουμε χημεία, δουλεύουμε πολύ, αξίζουν συγχαρητήρια στο σταφ που προετοιμάζουν ώρες, με ξενύχτια και σκάουτινγκ την ομάδα».

Μάντζαρης: «Αξίζαμε την πρόκριση»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι αξίζει μία θέση στο Final 4.

Αρχικά, είπε: «Σήμερα δείξαμε την καρδιά μας και το μέταλλο που έχουμε φτιάξει σε αυτή την ομάδα. Είμαστε πρωταθλητές και για αυτό καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Κάθε φορά που μέναμε πίσω, δίναμε το κάτι παραπάνω και κάναμε την ανατροπή. Ήταν ένα κατόρθωμα. Δεν ήταν το πρώτο και ελπίζω όχι το τελευταίο».

Για τα τρίποντά του: «Και εγώ βρήκα ρυθμό. Όταν βλέπεις πως δεν μπορούν οι συμπαίκτες σου, πρέπει να κάνεις κάτι. Για αυτό έχουμε επιτυχία. Όλοι βοηθάνε. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για τη νίκη».

«Παίρνει μεγάλη αξία η πρόκριση μετά από τους τραυματισμούς. Δυστυχώς οι τραυματισμοί μας έφεραν κάποιες ήττες και την 3η θέση. Μετά την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα, αποδείξαμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί».

«Δεν ξέρω αν είναι η μεγαλύτερη πρόκριση. Η πρώτη εμφάνιση είναι πάντα αξέχαστη. Ζούμε το παρόν και το μέλλον».

«Τρελάθηκαν» και οι Αγγελόπουλοι

Στο τέλος, οι δύο πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, πήραν τον λόγο. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Αυτή την πρόκριση θα τη θυμόμαστε χρόνια. Τέτοια καλάθια και προκρίσεις χτίζουν νέες γενιές Ολυμπιακών. Αυτά που ζούμε είναι ανατριχιαστικά. Σε όλους αξίζουμε συγχαρητήρια. Ξεχωριστά όμως αξίζουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ήρθε σε ένα δύσκολο σημείο που δεν μπορεί ένας προπονητής να φτιάξει ομάδα. Πίστεψε και πιστεύει σε όλους τους παίκτες. Είναι κάτι σπάνιο για έναν προπονητή. Πήρε την ομάδα και το υλικό που είχε και έκανε μια ομάδα που δαγκώνει τους πάντες. Τέτοιες στιγμές μας κάνουν να αντέχουμε την τρέλα που ζούμε στην Ελλάδα. Έχουμε παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις φάιναλ φορ. Θα το μεταδώσουν στους παίκτες. Ωστόσο δεν παύει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι ομαδάρα».

Από την πλευρά του ο εορτάζοντας, Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Ο Ολυμπιακός με αυτά που έχει κάνει, είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στη Μαδρίτη. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. Σε κάποια χρόνια θα καταλάβετε τι λέω τώρα και τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός, όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από τη ψυχή μας θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές. Αυτό που έχουν κάνει δεν το έχουμε ξαναδεί. Να παίζουμε με τέτοια ψυχή και αυταπάρνηση και με βάση το μπάτζετ. Είναι μεγαλύτερες οι διαφορές, σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Ό,τι έχουμε καταφέρει όλο αυτό το διάστημα, το πετύχαμε μάγκικα, Πειραιώτικα και κρυστάλλινα.

Είμαστε περήφανοι και πετύχαμε. Έχουμε πει μεταξύ μας ότι δεν πάμε για τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ, αλλά για να πάνε ψηλά. Για νέες κατακτήσεις και θριάμβους. Είναι μία απίστευτη επιτυχία η πρόκριση και δύσκολα το κάνει ομάδα αυτό. Το καλάθι του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη) ισοδυναμεί και σφραγίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το έχουμε καταφέρει με απίστευτη προσπάθεια και αγώνα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πιο καλή ομάδα σε όλα τα πλέι οφ. Ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος με απίστευτες αντοχές και αντιδράσεις. Σήμερα πανηγυρίζουμε. Είμαστε ευτυχισμένοι και περήφανοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024