Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκώμια του Αααρόν Τζάκσον για Ολυμπιακό πριν από το Final-4

Εγκώμια του Αααρόν Τζάκσον για Ολυμπιακό πριν από το Final-4

Ο Ααρόν Τζάκσον είχε την... ατυχία να δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα δύο τελευταία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας από τα 12 της «ομάδας του στρατού» τα τελευταία 13 χρόνια. Το 2013, στο Λονδίνο, τον Αμερικανό και τους συμπαίκτες του... δυσαρέστησε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό, ένα χρόνο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης από τους Πειραιώτες, ενώ πέρυσι, στο Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ αποκλείστηκε στον ημιτελικό για έναν πόντο (68-67) από την -μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης- Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ααρόν Τζάκσον είχε την… ατυχία να δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα δύο τελευταία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας από τα 12 της «ομάδας του στρατού» τα τελευταία 13 χρόνια. Το 2013, στο Λονδίνο, τον Αμερικανό και τους συμπαίκτες του… δυσαρέστησε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό, ένα χρόνο μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης από τους Πειραιώτες, ενώ πέρυσι, στο Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ αποκλείστηκε στον ημιτελικό για έναν πόντο (68-67) από την -μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης- Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Τις δυο τελευταίες φορές που ήμουν στο φάιναλ φορ, συνέβησαν πολλά ατυχή συμβάντα» έγραψε στο blog στην Ευρωλίγκα ο Τζάκσον, μετρώντας αντίστροφα για τον ημιτελικό της Μαδρίτης κόντρα στον Ολυμπιακό, την Παρασκευή, 15 Μαΐου. «Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν παραιτούνται ποτέ. Είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες που έχει δει ποτέ η Ευρώπη» σχολίασε για τους «ερυθρόλευκους» ο Τζάκσον.

«Επιστρέφουμε για μία ακόμη φορά σε φάιναλ φορ. Όταν είσαι εκεί, το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι ότι μπορείς να τα πάρεις όλα, αλλά τις δυο τελευταίες φορές που ήμουν εκεί, συνέβησαν πολλά ατυχή συμβάντα. Αυτό είναι το 12ο φάιναλ φορ της ΤΣΣΚΑ σε 13 χρόνια και στην πράξη αυτό είναι κάτι που θέλει η ομάδα. Κάθε χρόνο φτιάχνουν την ομάδα με ένα στόχο: το «εισιτήριο» στο φάιναλ φορ.

Μπορείς, ωστόσο, να νιώσεις ότι κανείς από εμάς δεν είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρέθηκε εδώ. Από τότε που επιστρέψαμε στη Μόσχα από τα πλέι οφ στην Αθήνα, όλη η ομάδα το μόνο που σκέφτεται είναι να πάρει αυτό το τρόπαιο. Κάναμε καλή εκκίνηση στα πλέι οφ της VTB League και χρησιμοποιούμε αυτά τα ματς ως προετοιμασία για το φάιναλ φορ» ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ και πρόσθεσε:

«Ο κόουτς Ιτούδης θα μας ετοιμάσει πολύ καλά και είμαι βέβαιος πως θα κάνει πολύ καλή δουλειά, προκειμένου να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό».

Για τη σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, ο Τζάκσον σχολίασε: «Φτάσαμε στο φάιναλ φορ, αφήνοντας εκτός την σκληρή ομάδα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ. Το πλάνο για τη σειρά στηριζόταν στο να νικήσουμε τα δύο πρώτα ματς στην έδρα μας. Ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολα σε όποια έδρα και αν πηγαίναμε, γι’ αυτό θέλαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Και το κατακτήσαμε.

Μετά… τακτοποιήσαμε τα εντός έδρας ματς. Στο τέταρτο παιχνίδι, κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, στο να σταματήσουμε τους σουτέρ, ειδικά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν έκανε πολλά πράγματα, όπως στο τρίτο παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή ομαδική δουλειά. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν φανταστική. Έχουν απίστευτο κόσμο. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι δίνουν τεράστια ώθηση στην ομάδα, ενώ και το γήπεδο είναι πολύ όμορφο.

Έχουν πολύ καλή βάση φίλων που έμεινε στις εξέδρες μετά το τέλος του ματς και τραγουδούσαν για την ομάδα τους. Ο Κιριλένκο έκανε πολλά καλά πράγματα στο τέταρτο ματς. Τακτοποίησε όλες τις λεπτομέρειες. Κάποιες φορές δεν κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε, την κατάλληλη στιγμή, στο παρκέ, αλλά εκείνος φρόντισε να τα τακτοποιήσει όλα, καλύπτοντας όλες τις σωστές θέσεις στην άμυνα. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε αυτό. Παίζει σαν να έχει γυρίσει πίσω τα χρόνια, σαν να είναι πάλι 20. Είναι έξτρα ανταγωνιστικός.

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι επέστρεψε για να διορθώσει ό,τι έγινε το 2012. Δεν θα συμφωνήσω. Δεν είναι σαν να έχει ένα τσιπ στον ώμο του ή ανησυχεί για ό,τι έγινε. Για το μόνο πράγμα που μιλά διαρκώς, είναι για τα ματς που έχει μπροστά του. Παίζει σε κάθε αγώνα, σαν να είναι ο τελευταίος του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν πιστεύω ότι σκέφτεται τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη».

Στο τέλος, ο Τζάκσον δήλωσε για το φάιναλ φορ της Μαδρίτης, τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και τις άλλες δύο φιναλίστ, την «οικοδέσποινα» Ρεάλ και την τουρκική Φενερμπαχτσέ Ούλκερ: «Αυτό είναι το τρίτο φάιναλ φορ για εμένα. Στα δύο πρώτα ήμουν ενθουσιασμένος. Τώρα σκέφτομαι περισσότερο «ΟΚ, είχα αρκετά». Θέλω να νιώσω ενθουσιασμένος μετά το φάιναλ φορ. Όχι πριν. Εύκολα μπορείς να χάσεις τη συγκέντρωση σου. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι ότι θα πάω εκεί να διασκεδάσω. Έχουμε δυο ματς και αυτά μόνο σκεφτόμαστε: τα 80 λεπτά μπάσκετ. Σε ό,τι αφορά τις άλλες φιναλίστ, σέβομαι πολύ όσα έκανε φέτος η Φενερμπαχτσέ Ούλκερ.

Είναι το πρώτο φάιναλ φορ της και έχουν στηρίξει το σύστημά τους στην άμυνα. Ένα εξαιρετικό σύστημα, φτιαγμένο από εξαιρετικό κόουτς. Μετά, έχεις τη Ρεάλ που διαθέτει απίστευτη ομάδα. Η Αναντολού Εφές έκανε τρία εξαιρετικά παιχνίδια εναντίων των Μαδριλένων, αλλά είχαν τον τρόπο να επιβιώσουν. Και μετά, έχεις τον Ολυμπιακό. Δεν παραιτούνται ποτέ. Είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες που έχει δει ποτέ η Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024