Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη Μαδρίτη για το Final 4 ο Ολυμπιακός

Στη Μαδρίτη για το Final 4 ο Ολυμπιακός

Ο Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Μαδρίτη όπου την Παρασκευή θα δώσει την πρώτη «μάχη» του στο Final 4 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η πτήση ήταν ευχάριστη για τους παίκτες άλλα και όλους όσους πετούσαν με την αποστολή, ανάμεσα τους και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι που ακολουθούν παντού την ομάδα. Μετά την άφιξη η αποστολή κατευθύνθηκε απευθείας στο ξενοδοχείο με το πρόγραμμα να έχει δείπνο και ξεκούραση.

Ο Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Μαδρίτη όπου την Παρασκευή θα δώσει την πρώτη «μάχη» του στο Final 4 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η πτήση ήταν ευχάριστη για τους παίκτες άλλα και όλους όσους πετούσαν με την αποστολή, ανάμεσα τους και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι που ακολουθούν παντού την ομάδα.

Μετά την άφιξη η αποστολή κατευθύνθηκε απευθείας στο ξενοδοχείο με το πρόγραμμα να έχει δείπνο και ξεκούραση.

«Μας αρέσει που είμαστε αουτσάιντερ», δηλώνει ο Πέτγουεϊ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ενημέρωσε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, μετρώντας αντίστροφα για τον ημιτελικό του Final 4 της Μαδρίτης, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε ανυπόμονος για την πρώτη «μάχη», αναγνώρισε τη δυσκολία της αποστολής των «ερυθρόλευκων», ενώ επισήμανε ότι ο τίτλος «αουτσάιντερ» που ακολουθεί την ομάδα του ηχεί όμορφα στα αυτιά του, καθώς θεωρεί ότι έτσι οι συμπαίκτες του θα αισθάνονται λιγότερη πίεση…

Αναλυτικά:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το Final 4! Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν που αγωνίζομαι στην Ευρωλίγκα και θα βρεθώ σε Final 4 για πρώτη φορά, πολλοί αθλητές που έχουν παίξει στη διοργάνωση δεν έχουν καταφέρει ποτέ να βρεθούν σε Final 4 κι έτσι νιώθω υπέροχα που εγώ θα έχω αυτή την ευκαιρία. Είναι απίστευτο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε βάλει και ξέρω πως πολλοί άνθρωποι θα δουν τα παιχνίδια. Ανυπομονώ!

Θα παίξουμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Παίξαμε μαζί τους δύο φορές στο TOP 16, αλλά αυτό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η εμπειρία που αποκτήσαμε από την περασμένη σεζόν μας βοήθησε πολύ. Εγώ, ο Ντάνστον κι ο Λοτζέσκι έχουμε ένα… έξτρα χρόνο εμπειρίας από την Ευρωλίγκα. Κι αυτό φαίνεται στο παρκέ, ειδικά στην άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ σκληρή αντίπαλος με πολύ έμπειρους παίκτες και σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε πως τα πράγματα θα είναι εύκολα. Πρέπει να παίξουμε με πολύ υπομονή και θα δούμε πως θα πάει.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ανεξάρτητα με το ποιος παίζει ή δεν παίζει. Ήμασταν χωρίς τον Σπανούλη όταν παίξαμε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ποτέ δεν ξέρεις πότε πως θα πάνε τα πράγματα. Η τύχη βοηθάει κάποιες φορές. Φυσικά, με τον Βασίλη στο παιχνίδι αλλάζουν πολλά. Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερος παίκτες της ευρωλίγκας την τελευταία δεκαετία ή και περισσότερο. Θέλουμε όλα ν’ αρχίσουν από την άμυνά μας και να παίξουμε με πολύ ενέργεια. Αυτό δεν θα αλλάξει τώρα. Είναι μόνο ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρει τι θα γίνει.

Δεν ήμουν στον Ολυμπιακό όταν έπαιξαν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ το 2012 και το 2013 στα Final Fours, αλλά φυσικά είδα εκείνα τα παιχνίδια και σίγουρα είναι μία έμπνευση για εμάς. Εμείς δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, όσους πόντους κι αν είμαστε πίσω. Οι πιο έμπειροι της ομάδας μας οδηγούν όταν είμαστε πίσω, όπως στο Game 3 των playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα όταν ήμασταν πίσω με 9 πόντους και τελικά κερδίσαμε. Είναι ένα παιχνίδι και δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Πρέπει να είσαι έτοιμος!

Όλες οι ομάδες του Final Four έχουν καλό επιθετικό παιχνίδι και πολλά ψηλά κορμιά.

Η μόνη πίεση που έχουμε είναι από τους φιλάθλους μας. Όταν κερδίζεις δύο παιχνίδια στη σειρά, οι φίλαθλοί σου περιμένουν να νικήσεις. Μας αρέσει που είμαστε αουτσάιντερ, γιατί υπάρχει λίγο μικρότερη πίεση και είναι ωραίο να αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Στην αρχή της σεζόν, δεν πιστεύω ότι πολλοί περίμεναν ότι θα πάμε στο Final Four, αλλά σιγά σιγά είδαμε πως έχουμε καλή ομάδα. Θέλουμε να παραμείνουμε αουτσάιντερ.

Το τεχνικό επιτελείο μας ετοιμάζει μόνο για την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορούμε να δούμε πιο μακριά. Πρέπει να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά βλέπουμε! Κανείς από τους φιναλίστ δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί για τον τελικό, έτσι συγκεντρωνόμαστε μόνο στον ημιτελικό. Βασικά, θα παίξουμε όπως ξέρουμε και δεν θα αφήσουμε τους Γουίμς, Τεόντοσιτς και ντε Κολό να βάλουν εύκολα καλάθια. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα όσο πιο σκληρά γίνεται και μετά να προσπαθήσουμε να τρέξουμε – αν μπορούμε – κι αν όχι να μοιράσουμε την μπάλα στην επίθεση. Αν παίξουμε όπως θέλουμε στην άμυνα, θα είμαστε εντάξει. Το παιχνίδι θα είναι κλειστό στο τέλος κι αυτό ελπίζουμε.

Μην χάσετε το Final 4 και υποστηρίξτε τον Ολυμπιακό!».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024