Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος για τη «μάχη» με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός

Έτοιμος για τη «μάχη» με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του ημιτελικού του Final 4 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00). Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονταν σεμνοί και αισιόδοξοι, πράγμα που φαινόταν και στις δηλώσεις τους μετά τη λήξη της προπόνησης. Βέβαια υπήρξαν και απρόοπτα, αφού εκτός από την απουσία του Ματ Λοτζέσκι που αντιμετώπισε πρόβλημα ίωσης και έμεινε στο ξενοδοχείο, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ υπέστη ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πόδι του, όμως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα της Παρασκευής.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του ημιτελικού του Final 4 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00).

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονταν σεμνοί και αισιόδοξοι, πράγμα που φαινόταν και στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της προπόνησης.

Βέβαια υπήρξαν και απρόοπτα, αφού εκτός από την απουσία του Ματ Λοτζέσκι που αντιμετώπισε πρόβλημα ίωσης και έμεινε στο ξενοδοχείο, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ υπέστη ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πόδι του, όμως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα της Παρασκευής.

Βίντεο από την προπόνηση ανάρτησε και ο Ολυμπιακός στον επίσημο λογαριασμό του στο youtube

Πρίντεζης: «Εκπροσωπούμε όλη τη χώρα μας»

Ο Γιώργος Πρίντεζης θα φορέσει σε αυτό το φάιναλ φορ παπούτσια που έχουν στη μία πλευρά γραμμένο το σύνθημα «4 GREECE TILL THE LAST SECOND» και στην άλλη πλευρά την ελληνική σημαία.

Η έμπνευση προήλθε βασικά από το νικητήριο καλάθι του στην Κωνσταντινούπολη, το 4 συμβολίζει το 4ο τρόπαιο που διεκδικεί ο Ολυμπιακός και ότι οι Έλληνες μάχονται μέχρι την τελευταία στιγμή και κερδίζουν.

«Εδώ που φτάσαμε θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε και τη χώρα μας. Είναι πολλοί Έλληνες που αισθάνονται χαρούμενοι για τον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν υποστηρίζουν άλλη ομάδα. Ειδικά στις δύσκολες αυτές εποχές για τη χώρα μας. Αισθάνομαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα με τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας», δήλωσε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

Με τόσα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός φέτος, η ατυχία της τελευταίας στιγμής, των στομαχικών διαταραχών δηλαδή που παρουσίασε ο Ματ Λοτζέσκι μία ημέρα πριν τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, φαίνεται… κάτι φυσιολογικό για τον Γιώργο Πρίντεζη. «Αν ο Ματ παίξει καλώς, αν όχι τότε θα παίξουμε όλοι για να καλύψουμε το κενό του και για την ομάδα».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ σχολίασε: «Γνωριζόμαστε πάνω κάτι. Όποια κι αν ήταν αντίπαλός μας, αναγκαστικά με κάποιον θα παίζαμε. Σε κάθε παιχνίδι μπορείς να εμφανίσεις βέβαια κάποια πράγματα που ίσως να είχες κρύψει. Παίζει ρόλο σε τι ημέρα είναι μια ομάδα και πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι».

Δεν τον νοιάζει πάντως αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό με δική του προσπάθεια, αρκεί να προκριθεί: «Όπως και τότε στην Κωνσταντινούπολη, έτσι και τώρα δεν σκέφτομαι ατομικά. Μακάρι να πάμε καλά ως ομάδα κι ας μην παίξω καθόλου καλά εγώ».

Στο τέλος, εξήγησε γιατί αυτή η ομάδα γνωρίζει διαρκώς επιτυχίες: «Τα γεγονότα, οι πράξεις είναι αυτά που σε κάνουν να πρωταγωνιστείς. Έχει χτιστεί ένα ισχυρό σύνολο με καλά παιδιά, που είμαστε φίλοι μεταξύ μας και δουλεύουμε σκληρά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Γ. Αγγελόπουλος: «Είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας επταετίας στην Ευρώπη»

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό και θα είναι στον τελικό της Κυριακής, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, δήλωσε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας επταετίας στην Ευρώπη κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι κι αν γίνει στο φάιναλ φορ, στη Μαδρίτη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήρθαμε να το πάρουμε. Δεν πας για συμμετοχή σε ένα φάιναλ φορ. Όμως, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει 5 φορές υψηλότερο μπάτζετ από εμάς. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα είναι άθλος. Πιστεύω θα πάμε καλά».

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν για τον Ολυμπιακό των πέντε φάιναλ φορ τα τελευταία επτά χρόνια, αν και με χαμηλότερο μπάτζετ από τις υπόλοιπες φιναλίστ; «Την Κυριακή το βράδυ θα πούμε τα… μυστικά,» απάντησε χαμογελώντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι δηλώσεις και οι ερωτήσεις στους παίκτες…

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του ημιτελικού ο Ολυμπιακός ανήρτησε στο youtube βίντεο με δηλώσεις των Σλούκα, Λαφαγιέτ και Χάντερ.

Επίσης οι παίκτες απάντησαν στο: «πότε πίστεψαν ότι θα βρεθούν στον Final 4», αλλά και στο: «αν υπήρξε στιγμή που φοβήθηκαν πως δεν θα τα καταφέρουν».

Ευχές στον Ολυμπιακό έδωσε και πλήρωμα το αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή στη Μαδρίτη.



Η προετοιμασία της Barclaycard center σε ρυθμούς Ολυμπιακού

Με σεβασμό αντιμετωπίζουν στην ΤΣΣΚΑ τον Ολυμπιακό…

Από την άλλη πλευρά με μεγάλο σεβασμό αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. σύμφωνα με όσα είπαν οι Δημήτρης Ιτούδης, Αντρέι Κιριλένκο, Μίλος Τεόντοσιτς και Κάιλ Χάινς.

Ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας δήλωσε πως ο ημιτελικός της Παρασκευής είναι σαν τελικός, ενώ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό μια πολύ καλά δομημένη ομάδα που δίκαια έχει φτάσει στο Final 4.

Δημήτρης Ιτούδης: «Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όπως είναι δομημένος ο θεσμός της Ευρωλίγκας, ο ημιτελικός είναι ουσιαστικά ένας τελικός και για τις δύο ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό το παιχνίδι και περιμένουμε την έναρξή του. Δίκαια έχουν φτάσει σε αυτό το φάιναλ φορ και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, καθώς έκαναν τις καλύτερες εμφανίσεις. Το γεγονός βέβαια ότι τρεις ομάδες προέρχονται από τον δικό μας όμιλο του Top 16 δείχνει και το πόσο σημαντική ήταν αυτή η πορεία στο Top 16. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα έλεγα μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, που όπως είπα και πριν, έχει φτάσει δίκαια στο φάιναλ φορ.»

Αντρέι Κιριλένκο: «Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Ίσως, δεν ξέρω ίσως, η Ρεάλ, να έχει 1% παραπάνω λόγω της έδρας. Αλλά και οι Έλληνες θα πιάσουν τις μισές εξέδρες και οι Τούρκοι θα έχουν τις άλλες μισές, οπότε θα είναι δύσκολα να πούμε ποια ομάδα ξεχωρίζει. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει το τουρνουά. Δεν έχει σημασία ποια νομίζουμε ότι είναι η καλύτερη. Σ’ αυτά τα παιχνίδια τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Όχι μόνο η άμυνα, ή η εμπειρία. Για παράδειγμα ένα κόψιμο, ένα εύστοχο σουτ, μια καλή άμυνα, μια σωστή εκτέλεση. Το να κοιμηθείς καλά πριν το παιχνίδι. Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μετράνε. Έχουμε 24 ώρες πριν το παιχνίδι για να κάνουμε τα πάντα σωστά».

Μίλος Τεόντοσιτς: «Αν με ρωτούσατε πριν από 2 ή 3 χρόνια αν έχω πίεση θα σας έλεγα πως έχω. Τώρα, όμως, όχι. Ίσως γιατί είμαι πιο μεγάλος τώρα, ποιος ξέρει. Είναι ένα παιχνίδι. Φέτος πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας».

Κάιλ Χάινς: «Το καλό με μας είναι ότι φέτος έχουμε παίξει με πολλές διαφορετικές ομάδες και διαφορετικά στυλ μπάσκετ. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και στη δυνατή του άμυνα. Έχουμε μόνο ένα αποτέλεσμα στο μυαλό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε και να βρεθούμε στον τελικό την Κυριακή. Αυτό είναι το μόνο που μας νοιάζει και το μόνο που μας απασχολεί. Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε». Όταν ρωτήθηκε για το πως θα προσπαθήσει να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον άλλοτε συμπαίκτη του με τον οποίο κατέκτησαν δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα απάντησε: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και είναι επιθετικός. Θα είναι δύσκολη δουλειά, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς παίκτες πάνω του, για να δούμε τι θα καταφέρουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024