Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπουρούσης και Ζήσης για τον μεταξύ τους ημιτελικό και για τον Ολυμπιακό

Μπουρούσης και Ζήσης για τον μεταξύ τους ημιτελικό και για τον Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Μπουρούσης παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση στην ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή αγωνίζεται μέσα στην έδρα της, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με πρώτο αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ την Παρασκευή (15/5, 22:00). Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τον ημιτελικό της ομάδας του Φενερμπαχτσέ Ούλκερ με την οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Βασίλη Σπανούλη και την πανάξια –κατά την άποψή του- πρόκριση του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Μπουρούσης παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση στην ομάδα του, Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή αγωνίζεται μέσα στην έδρα της, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με πρώτο αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ την Παρασκευή (15/5, 22:00).

«Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός και θέλω να νικήσει», είπε ο Έλληνας διεθνής σέντερ για τον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός,

«Υπάρχει πίεση στην Ρεάλ, γιατί τώρα έχουν πέσει όλοι πάνω σε εμάς, όπως η διοίκηση. Θέλουν να κερδίσουμε το τρόπαιο φέτος, κάτι που δεν καταφέραμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα μας προετοιμάζεται δυνατά και σκληρά για τα δύσκολα. Δεν συζητάμε με τους συμπαίκτες μου για τους δύο περασμένους χαμένους τελικούς. Είναι κάτι που δεν το κουβεντιάζουμε. Όλοι έχουμε πάει σε 2-3 φάιναλ φορ και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Ο καθένας έχει αποκομίσει τις εμπειρίες του και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν έχει σημασία που έχω πάει εγώ σε τέσσερα φάιναλ φορ. Το θέμα είναι πόσα έχω πάρει, και δεν έχω πάρει κανένα Ευρωπαϊκό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αυτή την φορά».

Για τη Φενέρμπαχτσε τόνισε: «Εχει έναν κορυφαίο προπονητή όπως είναι ο Ομπράντοβιτς και αυτό σίγουρα θα είναι όπλο τους. Έχει εμπειρία και ξέρει πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις σε αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ πως σαν Ρεάλ θα πρέπει να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, γιατί είναι όπλο μας η ταχύτητα, όπως και η ενέργεια που μπορούμε να βγάλουμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε και το γεγονός πως παίζουμε στο γήπεδο μας».

Θα μετρήσει η εμπειρία στον ημιτελικό της Ρεάλ με τη Φενέρ; «Όχι, δεν παίζει ρόλο πως η Φενέρμπαχτσε δεν έχει εμπειρία από φάιναλ φορ. Και ο Ολυμπιακός το 2012 είχε μία ομάδα με αρκετούς παίκτες που έπαιξαν για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ και κέρδισαν το τρόπαιο δύο σερί σεζόν. Σίγουρα όμως εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που διαθέτουμε από τα προηγούμενα φάιναλ φορ».

Για το γεγονός πως αντίπαλός του αύριο θα είναι ο φίλος και συμπαίκτης του στην εθνική Ελλάδας, Νίκος Ζήσης, είπε: «Ο Nίκος είναι αδελφικός μου φίλος, κάνουμε παρέα 15 χρόνια και είναι χαρά μου που θα αγωνιστούμε στον ημιτελικό. Μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο. Δεν έχει σημασία που μένουμε μακριά, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Είμαστε σαν αδέλφια».

Στα του άλλου ημιτελικού, είπε ότι: «ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για να κερδίσει και σαν Έλληνας θέλω ο Ολυμπιακός να κερδίσει και να περάσει στον τελικό. Δεν ξέρω αν θα ξαναδούμε στον τελικό το ζευγάρι Ρεάλ – Ολυμπιακός, δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Σημασία έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός».

Ζήσης: «Πανάξια ήρθε εδώ ο Ολυμπιακός και θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο»

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τον ημιτελικό της ομάδας του Φενερμπαχτσέ Ούλκερ με την οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Βασίλη Σπανούλη και την πανάξια –κατά την άποψή του- πρόκριση του Ολυμπιακού.

«Οι Έλληνες ανήκουμε στους καλύτερους στο μπάσκετ,» τόνισε ο Ζήσης που υποκλίθηκε με δηλώσεις του στην μπασκετική ευφυΐα του προπονητή του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Αρχικά μίλησε για τον Ολυμπιακό: «Έχασαν ένα παιχνίδι απέναντί μας, στο ΣΕΦ, εξαιτίας του οποίου, δηλαδή της ήττας τους, έχασαν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά βλέποντάς τους στον ίδιο όμιλο που παίξαμε φάνηκε ότι είναι μία πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Έχουν ξεκάθαρους ρόλους, τον ηγέτη τους, τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), παίκτες που είναι ψημένοι στο υψηλότερο των επιπέδων στην Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πολλοί μικροί μεγάλωσαν κι έτσι ο Ολυμπιακός πανάξια ήρθε εδώ και θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο».

Για το γεγονός πως παίζει απέναντι στον φίλο του Γιάννη Μπουρούση στον ημιτελικό αύριο, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη στον τελικό, ο Ζήσης είπε: «Πλέον έχουμε παίξει κάθε είδους παιχνίδι. Στο Ρέθυμνο παίξαμε Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν φιλικό προετοιμασίας. Εχουμε παίξει στην Ευρωλίγκα. Όταν φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους και οι Έλληνες είμαστε από τους καλύτερους, ανήκουμε στους καλύτερους στο μπάσκετ, είτε παίζουμε στον Ολυμπιακό, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

Για τη Φενερμπαχτσέ είπε: «Ήρθα στη μέση της σεζόν. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορούσα, τον εαυτό μου περισσότερο. Το γεγονός ότι προκριθήκαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε φάιναλ φορ έκανε τους πάντες χαρούμενους. Η Φενέρ είναι μια ομάδα πραγματικά διψασμένη για να πετύχει κάτι καλό. Εχουν ρίξει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως ξέρετε πρέπει να περάσεις να μάθεις… κάναμε καλή δουλειά, είχαμε και τραυματισμούς, αλλά αντεπεξήλθαμε. Για μένα ήταν μεγάλη ευκαιρία να φύγω από την Ούνιξ που με άφησε να φύγω και την ευχαριστώ για αυτό και να έρθω σε μία ομάδα που έχει τόσο υψηλούς στόχους, με αυτόν τον προπονητή και προσπάθησα από την πλευρά μου να τη βοηθήσω ακόμη παραπάνω».

Τι σου αποκάλυψε η συνεργασία σου με τον Ομπράντοβιτς που δεν ήξερες για αυτόν; «Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος προπονητής. Πραγματικά, η καθημερινότητα μαζί του είναι φανταστική. Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούριο. Επιμένει στο βίντεο σε κάθε λεπτομέρεια, και στην προπόνηση και θεωρώ ότι και παιδιά όπως ο Μπογκντάνοβιτς και ο Βέσελι που είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία πως είναι εκπληκτικό να έχουν αυτόν τον προπονητή και μαζί του να ανεβαίνουν επίπεδα ως αθλητές».

Ο Ζήσης είπε για το γεγονός πως αγωνίζεται εδώ και 10 χρόνια σε ομάδες του εξωτερικού: «Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Ούτε εγώ το πιστεύω. Αυτή είναι η ζωή. Τα Χριστούγεννα περίμενα την οικογένειά μου να έρθει στο Καζάν και τελικά τα γιόρτασα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι απρόβλεπτη η ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Στο «Παλάθιος δε λος ντεπόρτες», το ίδιο δηλαδή γήπεδο, ο Νίκος Ζήσης κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το 2008: «Μπορεί να έχω γλυκιά ανάμνηση από αυτό το γήπεδο όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, αλλά εμένα μου έχει μείνει η άσχημη γεύση από την εθνική στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και το 2007 όταν η εθνική τερμάτισε 4η… ο ημιτελικός ήταν πικρός. Αυτό το γήπεδο δεν ήταν και το καλύτερο για την εθνική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024